AYREON Timeline

Hot
EK
1575   0   1   0   0  
AYREON Timeline
Score
10 = Flawless Classic!
Artist
Distribution
Release

Jaha, tenkte jeg når dette samlealbumet fra Ayreon ramlet ned i postkassen min for en stund siden – hvordan i all verden setter man sammen en best-of samling fra en diskografi fortrinnsvis bestående av komplekse konseptalbum? Arjen Lucassen belyser også dette temaet i sin kommentar innledningsvis i bookleten, men forsvarer utgivelsen med at han med studioalbumet som ble sluppet tidligere i år på en måte avslutter sagaen om Ayreons univers og da er det kanskje også på sin plass med en oppsummering. Som vanlig er det et forseggjort produkt som Arjen har å by på og det er ikke mye her som minner om hastverksarbeid. ‘Timeline’ består av intet mindre enn tre cd’er, en dvd, en plakat og en 56 siders booklet med alle tekster, linernotes og Arjens personlige komentarer. I tillegg er de låtene fra de tidlige Ayreonutgivelsene forsiktig remastret for å optimalisere lydkvaliteten. CD 1 består av låter fra ‘The final experiment’, ‘Actual fantacy’ og ‘Into the electric castle’, CD 2 inneholder låter fra ‘Into the electric castle’, ‘The universal migratory 1 og 2’ og ‘The human equation’, mens den tredje disken huser musikk fra ‘The human equation’, ‘01011001’ og avsluttes med en ny låt som bærer tittelen ‘Epilogue: The memory remains’. DVD’en består av videomateriale som har vært lagt til som bonusmateriale på ‘Actual fantacy’ og ‘The human equation’, samt klipp fra DVD’ene som ble utgitt med Stream Of Passion og Star One. Med så mye materiale blir det mange inntrykk å fordøye på en gang, men etter å ha brukt en god del tid på ‘Timeline’ har jeg kommet fram til at den oppsummerer Ayreon’s fantastiske musikk og historie på fortreffelig vis. Det er atter en gang bare å bøye seg i støvet for mesteren Arjen Anthony Lucassen.

 

Diskografi:
‘Timeline’ 2008
’-01011001-’ 2008
'Human Equation' 2004
'Dream Sequencer' 2000
'Flight Of The Migrator' 2000
'Aeyreonauts Only' 2000
'Into The Electric Castle' 1998
'Actual Fantacy' 1996
'The Final Experiment' 1996




Write a comment...

Latest reviews

198 Even Knudsen

DESECRAVITY Anathema

'Anathema' is third full lenght album from Japanese technical/brutal death metal act Desecravity…
218 Even Knudsen

SULPHUR AEON The Scythe Of Cosmic Chaos

Sulphur Aeon is definitely one of the more exciting names within the death metal genre these days,…
223 Even Knudsen

SUBNUBA Distant Pixels

I wasn't able to find much information on Subnuba online, so bare with me if i miss out on some…
217 Even Knudsen

GRAVEREALM Worldender

'Worldender' is the debut EP from Graverealm, a one man project from American artist Barret…
288 Even Knudsen

HABITUAL DEPRAVITY Realms Of Abysmal Servitude

Hailing from Melbourne, Australia, Habitual Depravity is the brainchild of brutal death metal…
333 Even Knudsen

COGNITIVE Matricide

Cognitive's 2016 album 'Deformity' was frequently played at my home around it's release, and now…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32 google plus 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2018. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares