Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

EDGUY Rocket Ride

Hot
PT Updated
1592 0 1 0
EDGUY Rocket Ride
Score
10 = Flawless Classic!
Artist
Distribution
Release

Det har knyttet seg store forventninger til Edguys 7. studioalbum, spesielt med tanke på bandets forrige gedigne suksess ”Hellfire Club”, som for alvor viste verden at Edguy er med og kjemper om tittelen ”The new kings of heavy metal”. Vil de med ”Rocket Ride” klare å leve opp til forventningene?
Oh, yes, baby! Jeg er i ekstase etter kun et par gjennomhøringer, og lar meg ikke engang affektere av stemmen som sier ”You’re now listening to the new Edguy album Rocket Ride” hvert 2. minutt, av diverse grunner som jeg ikke gidder å komme innpå nå. For skiva blir bare bedre og bedre, og etter 8-10 gjennomhøringer er jeg overbevist, dette blir min første 10’er! Her serverer de tyske gutta heavy metal i en egen klasse som svært få klarer å matche i dag. Men, jeg er redd for at den svorne powermetaller vil bli en smule skuffa, for det kan virke som om Edguy har lagt bort de doble basstrommene til fordel for mer twin-gitarer og mid-tempo låter, og kjører nå en mer heavy metal/hard rock stil, noe jeg faktisk synes kler bandet bedre. Edguy har etter hvert utviklet en særegen stil som det er vanskelig, og egentlig totalt unødvendig å definere som en bestemt sjanger. På ”Rocket Ride” virker det som om bandet har funnet seg selv, og det kan virke som om de fører den musikalske tendensen fra ”Hellfire Club” og EP’en ”Superheroes” videre. Og det er meget gledelig.
Vokalist Tobias Sammet sier i presseskrivet at de spilte inn trommer, bass og rytmegitar live i samme rom, analogt, slik gamlegutta gjorde det på 70-tallet. Produksjonen er det ingenting å klage på, og det er tydelig at dette er gjort svært profesjonelt og etter læreboka. Coveret kan man vel ikke helt si det samme om, men det funker. Det kler bandets image. Det er i hvert fall ikke kjedelig som så mange cover nå til dags.
Skiva begynner med en knallåt i god gammel Edguy-stil, pompøst, episk og symfonisk, med ”Sacrifice”, fortsetter med tittelsporet ”Rocket Ride” som er en litt merkelig up-tempo låt med progpower-tendenser, etterfulgt av mid-tempo låten ”Wasted Time” som sparker balle fra start til slutt! Så følger låta ”Matrix”, enda en mid-tempo låt som er knallsterk, catchy og rå, etterfulgt av albumets første (og eneste) virkelige power-metal låt, ”Return to the tribe”. Låt nr 6 ”The Asylum” starter med en Scorpions-lignende intro, og øker etter hvert i styrke og kraft, og etterfølges av skivas eneste ballade ”Save me”, som muligens er den beste balladen de har laget. Det er ganske imponerende hvordan stemmen til Sammet holder til absolutt alle formål, og man kan ikke unnlate å tenke på den enorme utviklingen den mannen har hatt siden debuten ”Kingdom of Madness” i 1997. Låt nr 8 ”Catch of the Century” er atter en mid-tempo heavy metal låt som er helt sinnsykt tøff, muligens skivas beste. Avslutningen er Edguy-humor for alt det er verdt, hvor Sammet forteller lytterne hvorfor han er århundrets fangst. Denne knallåta følges godt opp av neste mid-tempo låt ”Out of vogue” som er enda en catchy sing-a-long låt. Hvor skal dette ende? ”Superheroes” fra EP’en med samme navn følger så, som jo er en happy-go-lucky mid-tempo låt. Så kødder gutta litt med oss med låten ”Trinidad” som man bare må smile av og ta for det den er og beundre dem for at de i det hele tatt tør å putte ei slik låt på et metalalbum. Ingen andre enn Edguy ville turt å gjøre et slikt stunt. Men det gjenspeiler igjen bandets humor og hvordan det kommer til utrykk i musikken på en genial måte. Låta er for så vidt kul den, med steel-drums og greier, men humoren er enda bedre. Siste låt er bonus tracket ”Fucking with fire”, en mid-tempo heavy låt, som avslutter denne knallskiva på en glimrende måte, og som tydelig viser oss at gutta bør fortsette i den retningen de har nå, for det er så sinnsykt bra og så utrolig ærlig. Jeg ser ingen annen mulighet enn å gi denne skiva toppkarakter, den kommer til å stå sterkt gjennom hele 2006. Og jeg er hellig overbevist om at Edguy vil overta tronen som de nye kongene av heavy metal når de eldre herrene i Iron Maiden endelig legger gitarene på hylla. Fremtiden tilhører Edguy!

 

Diskografi:
'Rocket ride' 2006
'Hall of flames' 2004
'Hellfire club' 2004
'Burning down the opera' 2003
'Mandrake' 2001
'Theater of salvation' 1999
'Vain glory opera' 1998
'Kingdom of madness' 1996
'Savage poetry' 1995

 Write a comment...

Latest reviews

232 Even Knudsen

ASTRALBORNE Etenity's End

Astralborne is an American melodic death metal band based in Toledo, Ohio. They were founded in…
383 Even Knudsen

SORCERER Lamenting Of The Innocent

Swedish epic doom/heavy metal band Sorcerer released an excellent album entitled The Crowning Of…
713 Even Knudsen

ETERNAL DELYRIA Paradox Of the Mechanical Angel

Eternal Delyria is a new a new acquaintance to me, but according to their biography the band was…
696 Even Knudsen

CONCEPTION State Of Deception

Some releases are harder to review than others this is most certainly one of them. Why is that you…
492 Even Knudsen

MY DYING BRIDE The Ghost Of Orion

With a career spanning over 30 years and having released 13 full length albums prior to this one My…
567 Even Knudsen

NAWABS OF DESTRUCTION Rising Vengeance

If I was asked a couple of days ago to name one metal band from Bangladesh I would most certainly…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares