NILE In the Beginning

Hot
A
1117   0   1   0   0  
NILE In the Beginning
Score
8 = Fantastic/Amazing
Artist
Distribution
Release

Jeg er litt usikker på hva meningen med denne reutgivelsen er. I tillegg er det komplett umulig å finne noe særlig info om den, så jeg beklager om det forekommer faktafeil i anmeldelsen. Dette er i alle fall den samme utgivelsen som i sin tid kom ut på Hammerheart i 2000. Albumet inkluderer demoene ”Festivals of Atonement” (1995) og ”Ramses Bringer of War” (1997), og viser tydelig hvorfor Nile snappet opp platekontrakt i kjølvannet av disse. Bandet har utvilsomt utviklet seg, men låter som ”Wrought”, ”Godless” og ”Ramses Bringer of War” er fortsatt noe av det beste Nile har kommet opp med. Den egyptiske tematikken som har gitt bandet dets særpreg gjennomsyrer også de første demoene, og stemningene Nile evner å fremkalle er utvilsomt unike i metalsammenheng. Har du allerede Hammerheart-utgivelsen er det bortkastet å skaffe seg denne, men alle som er nysgjerrige på Nile’s første musikalske skritt bør absolutt gå til innkjøp.

 

Diskografi:
'In the Beginning' 2006
'Annihilation of the Wicked' 2005
'In their Darkened Shrines' 2002
'Black Seeds of Vengeance' 2000
'In the Beginning' 2000
'Amongst the Catacombs of Nephren-Ka' 1998
'Ramses Bringer of War' demo 1997
'Festivals of Atonement' demo 1995
'Nile' demo 1994

 

Anmeldt av: Sigurd Thune

 



Write a comment...

Latest reviews

677 Even Knudsen

SHADOW OF INTENT Melancholy

It’s been two years since ‘Reclaimer’, the last full length album from Conneticut/Rhode Island…
401 Even Knudsen

AMON AMARTH Berserker

Amon Amarth, the undisputed Swedish kings of melodic death metal strikes again with their eleventh…
631 Even Knudsen

PALADIN Ascension

Every now and then when listening through loads of new albums you’re in for a big surprise when you…
566 Even Knudsen

ALLEGAEON Apoptosis

'Apoptosis' is fifth full-lenght album from Denver, Colorado based Allegaeon, and as all their…
696 Even Knudsen

ENTERPRISE EARTH Luciferous

American deathcore outfit Enterprise Earth strikes back with their third full length album…
776 Even Knudsen

INANIMATE EXISTENCE Clockwork

 California based technical death metal trio Inanimate Existence returns with their fifth…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2019. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares