Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

NILE Ityphalic

Hot
EK Updated
1398 0 1 0
NILE Ityphalic
Score
10 = Flawless Classic!
Artist
Distribution
Release

Når jeg så Nile live under Hole In The Sky Festivalen for et par år siden ble de introdusert som verdens beste nålevende death metal band, en beskrivelse det er veldig vanskelig å si seg uenig i. Nå er de altså på banen igjen med sitt sjette studioalbum og hvilket album dette har blitt. ’Ityphalic’ er sannsynligvis det beste bandet noensinne har levert. Musikken er ultrabrutal, intrikat og teknisk nok til å ta motet fra de fleste unge fremadstormende musikere. Bak den massive veggen av trommer og gitarer skjuler det seg uendelig mange detaljer som først åpenbares etter utallige gjennomhøringer og det er først når man oppdager alt dette at man fatter konturene av det mesterverket som ’Ityphalic’ faktisk er. Som alltid er det flust av elementer fra det fjerne øst og det lyriske er som vanlig inspirert av egyptisk historie. Neil Kernon har besørget en meget god produksjon, en produksjon som riktignok krevde litt tilvenning men som kler musikken som hånd i hanske. Låtmaterialet er intet mindre enn imponerende sterkt og jeg finner i det store og hele lite eller ingen ting å utsette på denne fantastiske kreasjonen. Jeg konkluderer derfor med at Nile heved har begått sitt beste, mest brutale, mest komplekse og mest atmosfæriske album til dags dato og slikt kan ikke resultere i annet enn full pott på karakterskalaen. Et mesterverk av dimensjoner.

 

Diskografi:
’Ityphalic’ 2007
'In the Beginning' 2006
'Annihilation of the Wicked' 2005
'In their Darkened Shrines' 2002
'Black Seeds of Vengeance' 2000
'In the Beginning' 2000
'Amongst the Catacombs of Nephren-Ka' 1998
'Ramses Bringer of War' demo 1997
'Festivals of Atonement' demo 1995
'Nile' demo 1994




Write a comment...

Latest reviews

232 Even Knudsen

ASTRALBORNE Etenity's End

Astralborne is an American melodic death metal band based in Toledo, Ohio. They were founded in…
383 Even Knudsen

SORCERER Lamenting Of The Innocent

Swedish epic doom/heavy metal band Sorcerer released an excellent album entitled The Crowning Of…
713 Even Knudsen

ETERNAL DELYRIA Paradox Of the Mechanical Angel

Eternal Delyria is a new a new acquaintance to me, but according to their biography the band was…
696 Even Knudsen

CONCEPTION State Of Deception

Some releases are harder to review than others this is most certainly one of them. Why is that you…
492 Even Knudsen

MY DYING BRIDE The Ghost Of Orion

With a career spanning over 30 years and having released 13 full length albums prior to this one My…
567 Even Knudsen

NAWABS OF DESTRUCTION Rising Vengeance

If I was asked a couple of days ago to name one metal band from Bangladesh I would most certainly…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares