NILE Ityphalic

Hot
EK
1096   0   1   0   0  
NILE Ityphalic
Score
10 = Flawless Classic!
Artist
Distribution
Release

Når jeg så Nile live under Hole In The Sky Festivalen for et par år siden ble de introdusert som verdens beste nålevende death metal band, en beskrivelse det er veldig vanskelig å si seg uenig i. Nå er de altså på banen igjen med sitt sjette studioalbum og hvilket album dette har blitt. ’Ityphalic’ er sannsynligvis det beste bandet noensinne har levert. Musikken er ultrabrutal, intrikat og teknisk nok til å ta motet fra de fleste unge fremadstormende musikere. Bak den massive veggen av trommer og gitarer skjuler det seg uendelig mange detaljer som først åpenbares etter utallige gjennomhøringer og det er først når man oppdager alt dette at man fatter konturene av det mesterverket som ’Ityphalic’ faktisk er. Som alltid er det flust av elementer fra det fjerne øst og det lyriske er som vanlig inspirert av egyptisk historie. Neil Kernon har besørget en meget god produksjon, en produksjon som riktignok krevde litt tilvenning men som kler musikken som hånd i hanske. Låtmaterialet er intet mindre enn imponerende sterkt og jeg finner i det store og hele lite eller ingen ting å utsette på denne fantastiske kreasjonen. Jeg konkluderer derfor med at Nile heved har begått sitt beste, mest brutale, mest komplekse og mest atmosfæriske album til dags dato og slikt kan ikke resultere i annet enn full pott på karakterskalaen. Et mesterverk av dimensjoner.

 

Diskografi:
’Ityphalic’ 2007
'In the Beginning' 2006
'Annihilation of the Wicked' 2005
'In their Darkened Shrines' 2002
'Black Seeds of Vengeance' 2000
'In the Beginning' 2000
'Amongst the Catacombs of Nephren-Ka' 1998
'Ramses Bringer of War' demo 1997
'Festivals of Atonement' demo 1995
'Nile' demo 1994



Even Knudsen
Author: Even Knudsen
ArcticMetal.no Editor.

My playlist
More from Author:

Write a comment...

Latest reviews

153 Even Knudsen

AMON AMARTH Berserker

Amon Amarth, the undisputed Swedish kings of melodic death metal strikes again with their eleventh…
300 Even Knudsen

PALADIN Ascension

Every now and then when listening through loads of new albums you’re in for a big surprise when you…
301 Even Knudsen

ALLEGAEON Apoptosis

'Apoptosis' is fifth full-lenght album from Denver, Colorado based Allegaeon, and as all their…
355 Even Knudsen

ENTERPRISE EARTH Luciferous

American deathcore outfit Enterprise Earth strikes back with their third full length album…
477 Even Knudsen

INANIMATE EXISTENCE Clockwork

 California based technical death metal trio Inanimate Existence returns with their fifth…
524 Even Knudsen

CRAFTING THE CONSPIRACY The Cosmic Key, pt. 1

Crafting The Conspiracy is a new acquaintance to me, heading from Odessa, Texas and they promote…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2019. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares