THE TANGENT Not As Good As the Book

Hot
A
1411   0   1   0   0  
THE TANGENT Not As Good As the Book
Score
10 = Flawless Classic!
Distribution
Release

Andy Tillison og THE TANGENT kjører på som bare det, og er her med sin sjette utgivelse på seks år. Og ’Not As Good As the Book’ er muligens deres beste skive til nå. Forrige skive ’A Place in the Queue’ overgikk deres to forrige skiver, men ’Not As Good… ‘ overgår nok selv den. Det åpner nokså storslagent med ’A Crisis In Mid Life’, og arenarock-aktige synthesizere. THE TANGENT leker ikke like mye med jazz på denne skiva som de har gjort tidligere, og selv om jeg likte deres jazz veldig godt, bryr jeg meg ikke noe som helst om det. Det er en del JETHRO TULL aktige saker her, og det er mye symfonisk prog å finne, men hva finner man vel ikke her? Selv funk! ’Not As Good… ’ er forresten sammensatt av to CD-er, den første bestående av sju ”kortere” låter, og den andre av kun to, men mye mer utfordrende låter på over tjue minutter begge to. Dette er også THE TANGENTs mest ambisiøse prosjekt til nå, med en hundresiders mini-roman medfølgende! Den skal visstnok handle om en kar som greier å ødelegge verden med YES sin 'Relayer' skive. Selv har jeg ikke fått boka, men den skal så absolutt anskaffes. Dette er enkelt og greit progressiv rock på sitt aller beste i 2008, og den får nesten være et must i enhver progelskers platesamling. Om den faktisk er like bra som boka vet jeg ikke, men det kreves nok en del for at boka skal være like fenomenal.

 

Diskografi:
‘Not As Good As the Book’ 2008
‘Going Off On One’ live 2007
’A Place in the Queue’ 2006
‘Pyramids and Stars’ live 2005
‘The World That We Drive Through’ 2004
‘The Music That Died Alone’ 2003

 

Anmeldt av: Håkon (Ross)

 



Write a comment...

Latest reviews

175 Even Knudsen

DESECRAVITY Anathema

'Anathema' is third full lenght album from Japanese technical/brutal death metal act Desecravity…
197 Even Knudsen

SULPHUR AEON The Scythe Of Cosmic Chaos

Sulphur Aeon is definitely one of the more exciting names within the death metal genre these days,…
197 Even Knudsen

SUBNUBA Distant Pixels

I wasn't able to find much information on Subnuba online, so bare with me if i miss out on some…
189 Even Knudsen

GRAVEREALM Worldender

'Worldender' is the debut EP from Graverealm, a one man project from American artist Barret…
262 Even Knudsen

HABITUAL DEPRAVITY Realms Of Abysmal Servitude

Hailing from Melbourne, Australia, Habitual Depravity is the brainchild of brutal death metal…
312 Even Knudsen

COGNITIVE Matricide

Cognitive's 2016 album 'Deformity' was frequently played at my home around it's release, and now…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32 google plus 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2018. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares