DREAM THEATER, Valhall, Oslo, 26. januar 2012

 

Valhall, Oslo, 26. Januar 2012

- Tekst av Even Knudsen -

 

 

 

De foregående konsertene DREAM THEATER har gjort i Norge har funnet sted i Oslo Spektrum, men ettersom den arenaen var opptatt med Disney On Ice falt valget denne gangen på Valhall Arena. Kombinasjonen av at Valhall er en i overkant stor arena for Dream Theater på norsk jord og at bandet denne gangen stilte med en noe mindre produksjon enn det vi har sett tidligere gjorde at det visuelt sett ikke så helt optimalt ut, spesielt for oss som sto litt langt bak der den hvite bakveggen i hallen syntes godt på siden av og over selve sceneoppsettet . Dette, pluss det faktum at lyden ikke var helt optimal innledningsvis og at settet var litt for kort (i Dream Theater sammenheng vel og merke), var dog det eneste jeg fant å sette fingeren på denne kvelden. Nå var aldri lyden i nærheten av å være dårlig, men i starten var det litt vanskelig å skille tonene fra hverandre i de heftigste solopartiene, men dette kom seg betraktelig utover i settet og totalt sett vil jeg si at lyden var langt bedre enn jeg hadde turt å håpe på i en arena som dette.

 

Etter en liten intro med tegnefilm på backdropen dro bandet i gang sitt to timer lange sett klokken 20:40 med ´Bridges In The Sky´fra det nye albumet og dermed var standarden for kvelden satt, bandet var i storform og så ut til å kose seg på scenen og det meste stemte egentlig hele veien. Settet var som nevnt noe kortere enn det Dream Theater har levert på sine foregående konserter her til lands og med så lange låter som bandet har ble det ikke plass til mer enn femten låter og en trommesolo og da blir det nødvendigvis sånn at mange vil savne noen låter og personlig var jeg litt skuffet over at det ikke ble gjort plass til en eneste låt fra ´Systematic Chaos´skiva. Likevel var det et variert og bra sett vi fikk presentert i Valhall denne januarkvelden, spesielt godt fornøyd var jeg med at både ´Surrounded´og ´Pull Me Under´fra Images And Words var med. Kongelåtene kom som perler på en snor, men den låta som kanskje ga aller størst gåsehudfaktor denne kvelden var ´The Spirit Carries On´fra Metropolis Pt 2: Scenes From A Memory - fantastisk!

 

Trekløveret Petrucci, Myung og Rudess er det vel ikke så mye å si om annet enn det som allerede er sagt tusen ganger før - De er blant det ypperste verden har å by på på sine respektive instrumenter og leverte alle som forventet og vel så det. Litt ekstra spenning var det naturlig nok knyttet til bandets nye trommeslager Mike Mangini, men det ble ganske fort klart at skeptikerne måtte bite i seg sine ord når Mangini briljerte gjennom hele settet og i tillegg leverte en trommesolo som var både imponerende og interessant. Fyren ser ut til å ha funnet sin plass i bandet på rekordtid. Det som dog var aller mest gledelig under denne konserten var vokalen til James La Brie - han sang rett og slett guddommelig bra!

Sett fra et rent visuelt ståsted så hadde nok konserten gjort seg bedre i Oslo Spektrum, men bortsett fra det var dette nok en maktdemonstrasjon fra de ubestridte kongene innen progressiv metal, så stil alle dere som ikke var tilstede: Shame on you!

 

Settliste:

Intro: Dream Is Collapsing (Hans Zimmermann låt)

1.   Bridges In The Sky

2.   6:00

3.   Build Me Up, Break Me Down

4.   Surrounded

5.   The Root Of All Evil

6.   Trommesolo

7.   A Fortune In Lies

8.   Outcry 

9.   The Silent Man (Akustisk)

10. Beneath The Surface (Akustisk) 

11. On The Backs Of Angels

12. War Inside My Head

13. The Test That Stumped Them All

14. The Spirit Carries On

15. Breaking All Illusions

Encore:

16. Pull Me Under

 

 


Write a comment...

Latest reviews

198 Even Knudsen

DESECRAVITY Anathema

'Anathema' is third full lenght album from Japanese technical/brutal death metal act Desecravity…
218 Even Knudsen

SULPHUR AEON The Scythe Of Cosmic Chaos

Sulphur Aeon is definitely one of the more exciting names within the death metal genre these days,…
223 Even Knudsen

SUBNUBA Distant Pixels

I wasn't able to find much information on Subnuba online, so bare with me if i miss out on some…
217 Even Knudsen

GRAVEREALM Worldender

'Worldender' is the debut EP from Graverealm, a one man project from American artist Barret…
288 Even Knudsen

HABITUAL DEPRAVITY Realms Of Abysmal Servitude

Hailing from Melbourne, Australia, Habitual Depravity is the brainchild of brutal death metal…
333 Even Knudsen

COGNITIVE Matricide

Cognitive's 2016 album 'Deformity' was frequently played at my home around it's release, and now…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32 google plus 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2018. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares