Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

INFERNO 2009, Dag 4

 

Dag 4

- Tekst: Anne Camilla Bergkvist, Foto: Trine Lindh Justad -

Påskeaften er Infernofestivalens fjerde og siste dag. I år er det Carpathian Forest som har fått æren av å avslutte det hele på Rockefeller. Andre spennende navn på plakaten denne kvelden er Samael, Troll, Helheim og Kolbrann. Headliner på John Dee er bristske Code.


Lørdagens program åpnes av Seregon, som i følge programmet fikk en sjetteplass i metalmagasinet, Terrorizers kåring av beste usigna band i 2008. De unge britene spiller kort og godt full øs death-thrash, toppet med god gammeldags synkronbanging. Tøft! Kolbrann slipper helvete løs på Rockefeller scenen en halv time senere. Sannsynligvis et godt valg i og med at det var langt fler fremmøtte på Rockefeller i år enn på samme tidspunkt i fjor da Mortal Sin spilte for sørgelig få tilhørere. Drammenserne vet uten tvil hva ”pure- fucking- norwegian” black metal er. Her er det pyro, fakler og iskald intensitet fra noen som godt kan være djevelens disipler på jorden. De liker tydeligvis rødvin, i alle fall drikkes det flittig av rødvinsflasker mellom låtene. Tøffe menn med myke sider? Det vartes opp med flere gjester, blant annet Niklas Kvarforth kjent fra Shining og Den Saakaldte. Showet avsluttes med gitar og trommeknusing, noe som etter det jeg har fått med meg er et ytterst sjelden syn innen ekstrem metal. Execration spiller enkelt og greit death metal. Jeg må bare beklage at jeg glemte å skrible ned notater fra dette showet, noe som gjør at jeg på dette tidspunktert ikke kommer på mer enn at de spilte death metal, unnskyld Execration. Langskipene stevner frem på lerret bak på Rockefellerscenen i det Helheim går på. Vikingene fra Bergen dukker frem i brynjene sine Jeg har sett dem en gang før. Da spilte de på ”salige” Club Maiden, under ”Maiden Metal Massacre ” festivalen for skammelig få publikummere. Her er det heldigvis mere liv, og de tar seg flott ut på en større scene.
Melodiøs, episk og ikke minst monumental viking-black metal fyller salen. Musikken skaper sammen med mulitmediashowet og lys en deilig stemning. Neste post på programmet for mitt vedkommende blir Black Commedy. Jeg så dem på Kick Off ’et, uten å helt klare å få tak på musikken deres. De spiller en form for mørk industriell metal, eller ”cyber metal”, som det står i programmet. Det skurrer dessverre fortsatt i mine ører. Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på akkurat hva som er ”galt”, det er bare noe som ikke stemmer. De har utvilsomt et hardt industrielt sound, men det blir liksom ikke til ”noe”. Etter noen låter går jeg lei, og beveger meg tilbake til Rockefeller for å se Troll. Troll spiller black metal av den ”gamle skolen”, og er viden kjent for den berømte oppfordringen ”drep de kristne”. De sparker i gang med fet melodiøs black metal med en særdeles hvesende vokal. Det er ”trolsk”, drivende intenst og ikke minst sint. I det store og hele veldig norsk black metal. Grand Magus utgår til fordel for en hamburgertalerken på taket, og ja, jeg begynner på dette tidspunktet å bli mektig lei fast food, og gleder meg til å komme tilbake til grovbrød, hjemmelaget middag og ”fem og dagen”. Sveitsiske Samael blir derfor neste konsert for min del. Samael startet opp så tidlig som i 1987. I årenes løp har de beveget seg fra å spille black metal til å få et mer elektronisk/ industrielt sound. Fortsatt med brødrene Vorph og Xytras i spissen gjennomfører Samael et rutinert og stødig show. Jeg kjenner svært lite til det Samael har gjort, annet enn at jeg kjøpte lp’en ”Reign Of Ligh” for noen år siden, uten at den gjorde noe større inntrykk på meg. Alt i alt, et helt greit gjennomført show. Code utgår på grunn av at jeg ble stående i signeringskøen til Carpathian Forest veldig lenge. Dette kunne jeg ha spart meg. Bandet dukker endelig opp omtrent tretti minutter etter angitt tidspunkt, og når det er igjen tre personer mellom meg og signeringsbordet, er seansen over fordi bandet må komme seg på scenen. Opprinnelig tidspunkt for deres konsertstart er fem minutter unna. Slukøret beveger jeg meg tilbake til Rockefeller. Der blir det nok en halvtimes venting før Carpathian Forest dukker opp på scenen. Her er det damer med dildoer og menn kledd i noe jeg synes ser ut som bleier, står oppstilt med norske flagg. Showet starter og etter noen låter får Nattefrost oppvartning av en noe ”kinky” sykepleier. Carpathian Forest spiller som kjent black metal med rock ’n’ roll driv. Musikken funker bra live, og det er fortsatt overraskende mye pepp igjen i publikum. Nattefrost som har blitt ”blondine” siden sist, spankulerer små-arrogant rundt på scenen. En halv time på overtid, er det hele over. Carpathian Forest takker for seg, og Infernofestivalen 2009 har gått over i historien. Trøtt, lykkelig og mett av mange fine musikalske inntrykk spaserer jeg hjemover, samtidig som jeg sender arrangørene av denne flotte festivalen varme tanker.


Write a comment...

Latest reviews

1177 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1898 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
2108 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
2000 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
2064 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2635 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares