Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

INFERNO KICK OFF 2008, John Dee, Oslo, 26.01.08

Kick Off 2008 - Iskald, Goat The Head og Stonegard

- Tekst av Anne Camilla Bergkvist .

Lørdag 26 januar var det igjen klart for inferno kick off, med konserter og ”avduking” av årets infernoprogram. Iskald fra Bodø, Goat the Head fra Trondheim og Stonegard sto for musikken.

ISKALD

Da dørene åpnet på John Dee kl 21:00, sto undertegnede allerede og trippet utenfor. Det var bra, for det viste seg at det var påkrevd at alle på gjestlista viste legitimasjon. Heldigvis bor jeg bare ti minutters gange fra konsertlokalet, slik at jeg en snau halvtime senere, var inne. Rakk også å kjøpe en øl før kveldens første band Iskald entret scenen. Iskald er ett nytt bekjentskap for meg. De er ett forholdsvis nytt band som begynte å spille sammen i 2005. De kommer fra Bodø og slapp sin første full lenger , ”Shades of Misery” i 2007. Musikken deres er en blanding av black og thrash metal. Dette er en type musikk som lett går hjem hos meg, slik at jeg storkoste meg under hele konserten. Det låt intenst, tight og inneholdt en del temposkifter. Noe som også var stas var at gitaristen som koret også hadde en ganske rå (type ikke clean)vokal, slik at han og vokalisten av og til avløste hverandre, kjempetøft. Hvis jeg skal være litt negativ, så måtte det være at de virket ganske tamme på scenen, lite publikumsflørting med andre ord. Nå behøver ikke det nødvendigvis trekke mye ned når en liker musikken, og det må også tas med at de startet og dermed hadde et ”uoppvarmet” publikum foran seg. Alt i alt, veldig bra konsert og det bandet i kveldens line up som jeg med stor sannsynlighet kommer til å kjøpe plata til. De blir også å se på infernofestivalen lørdag (John Dee), så for alle som ikke har sett dem før, gled dere.

GOAT THE HEAD

Neste band ut er neandertaler – huleboerne i Goat the Head. De kommer fra Trondheim og spiller death metal eller kanskje mer ”primal caveman death metal”. Undertegnede var noe skeptisk på forhånd. Hadde hørt noe på radio og blant annet sett videoen deres Darwinian Minions, uten å bli veldig imponert, oppfattet vel det hele som litt for ”tøysete”. Nok om det, fire menn iført reinsdyrskinn entret scenen og sparket i gang et forrykende energisk live show. Hvem sa at metal folk tar seg selv høytidelig? Det gjør definitivt ikke disse karene. Musikken og showet passer som hånd i hanske og består av en del god solid death metal, en del showmanship og en del humor. Når de går av scenen 30 – 45 minutter senere, koker John Dee og det svarte scenegulvet er overstrødd med reinsdyrhår. Goat the Head kommer tilbake til John Dee skjærtorsdag under infernofestivalen, og bli i tillegg å se på Sub Scene onsdagen før. Nå følger en ganske lang pause og The Streets medarbeider benytter anledningen til å kjøpe seg en øl til. Heldigvis spiller de Motörhead og Metallica i pausen, så ventetiden blir ikke såå lang. Endelig kommer kanskje den delen av kvelden de oppmøtte var mest spente på, avsløringen av årets infernoprogram. Gro Narvestad og Anders Odden leste opp annen hvert navn og flere av navnene utløste spontan jubel hos de fremmøtte. Programmet Inferno 2008 blir som følger: Onsdag 19 mars (klubbkveld): Garage: GALLHAMMER (JP), Insense (N) Blå: SAGH (N), Käthe Kothwitz (N) John Dee: VREID (N), In Vain (N) Maiden: KARAOKE FROM HELL (N), Negura Bunget (ROM), Deject (N) Rock In: URGEHAL (N), Diskord (N) Sub Scene: CULT OF LUNA (S), Goat the Head (N), Cor Scorpii (N), Slagmark (N). Skjærtorsdag: John Dee: CULT OF LUNA (S), Goat the Head (N), Dead to This World (N), Cor Scorpii (N), Axgressor (FI). Rockefeller: GORGOROTH (N), Behemoth (PL), Tristania (N), Onslaught (UK), Skitliv (N). Langfredag: John Dee: DEN SAAKALDTE (N), Benighted (F), Ramesses (UK), Obsidian Throne (US), Whip (N). Rockefeller: SATYRICON (N), Gorefest (NL), Tulus (N), Krux (S), The Batallion (N). Påskeaften: John Dee: SHINING (S), Burst (S), Iskald (N), Desecration (UK), Drone (D). Rockefeller: DESTRUCTION (D), Overkill (US), 1349 (N), Unleashed (S), Mortal Sin (US).


STONEGARD


Da dette var unnagjort gjensto bare kveldens headliner, Stonegard. Stonegard er ett band jeg har sett live to ganger før, en gang på Øya festivalen for en del år siden og sist i fjor da de varmet opp for Motörhead i Oslo Spektrum. Jeg har oppfattet dem som ett veldig bra live band, spesielt ble jeg imponerte over hvor godt de taklet den tunge oppgaven å varme opp for et band som Motörhead. Musikken deres vanskelig å sette i bås, er kanskje en slags tung rock on roll metal ispedd litt thrash ? Den er særpreget og umisskjennelig Stonegard. Uansett kvelden live konsert toppet det jeg hadde sett av dem før. Jeg har aldri eid noen plater med dem og kjenner ikke låtmaterialet deres så godt, men fikk med meg at de blandt annet spilte Arrows fra albumet med samme navn. Jubelen sto igjen i taket og etter at avslutningslåta tonet ut kunne The Streets utsendte lykkelig rusle hjem med et rykende ferskt inferno blad under armen.


Write a comment...

Latest reviews

1176 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1898 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
2107 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1998 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
2063 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2635 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares