KARMØYGEDDON 2008 - Dag 2

 KARMØYGEDDON 2008 - DAG 2

- Tekst: Leif Neverdahl, Foto: Arne Garvik, 01. mai 2008 -

Dag to starter friskt med Grand Lux, ett Norsk klassisk metal band, visstnok inspirert av blant annet Dio, Kiss og Judas Priest. Litt lite folk, men det hindrer ikke gutta fra å gi jernet fra første stund. Meget bra utført konsert med fantastisk vokalist. Gutten ser ut som han er knappe 17 år(Muligens han er det..), men synge kan han. Fin start på det som skulle vise seg å bli nok en kanon kveld.

ZeroZonic er neste band ut, vokalist Leo annonserer peisemetall og så kjører gutta i vei. Lite folk forsatt, og det er veldig synd, for dette hadde fortjent mye mer oppmerksomhet. Pantera inspirert groove metall utført med entusiasme og overbevisning, disse herrene vet hvordan man skal stelle til PARTY! Får du sjansen igjen så sjekker du definitivt ut dette bandet! (eller, gjør det med en gang på: www.zerozonic.com)

Smått industriell death metal av beste groovy sort er neste på programmet. Vi flytter oss inn til den store scenen og er klar for Ground Zero System. Ingen hemmelighet at jeg liker dette bandet, gav debut albumet 8 velfortjente poeng( 'Molotov'), så dette gledet jeg meg til. Og jeg blir ikke skuffet nå heller, dette er enda tøffere live enn på plate. Lars på trommer har stålkontroll og bandet dundrer avgårde med sin utrolig tøffe (Industriell melodiøse) dødsmetall. Den mørke vokalen passer perfekt til musikken, og spesiellt imponerende er den lyse vokalen, utført av bandets bassist. Spurte vokalist Alf om han var fornøyd etter konserten, noe han svarte bekreftende til: "Vi prøver å gjøre bra konserter slik at vi kan promotere bandet på en god måte. Følte publikum var noe avventende til å begynne med, men fikk tatt litt tak i dem slik at det kom seg etter hvert. Vi er nok kansje litt sent ute med platen, men prøver å booke så mange jobber vi kan. Er også allerede igang med nytt materiale, spillte faktisk en ny sang på release partyet 4 april. ( "Fathers Will"). Godt å høre, da er det bare å sjekke om gutta spiller ett sted i nærheten av deg snart!

Lokale Evig Natt har jeg så vidt sjekket ut på nettet, de har lagt ut 4-5 sanger på hjemmesiden sin. Cd'en "I am silence" ble anmeldt av Even i fjor, til 9 av 10 stjerner. Her snakker vi dyster mørk atmosferisk metall med lys vokal utført av en ytterst vellkledd dame, sammen med grim vokal utført av bassist og hovedmann bak bandet, Stein. Det er tydelig at dette faller i smak hos publikum, og jeg ser mange rundt meg som synger med sangene. Er nok ikke det jeg hører på så mye til vanlig, men inntrykket jeg sitter igjen med er utelukkende positivt. Ytterst dyktige musikere i alle ledd sammen med nydelig vokal. Igjen slår det meg hvor godt programmet er satt sammen, her er noe for alle!

Sabaton er neste band ut. Disse svenskene fikk mye skryt etter fjorårets Kvinesdal Rock Festival(Nå Norway Rock Festival). Jeg gikk desverre glipp av dem der, så jeg var tidlig ute for å være sikker på å få med meg dette denne gangen. Og var Jon Olivia kveldens vinner dagen i forveien, så er det Sabaton som tar kaka denne kvelden. Snakk om testosteron metall! Melodiøs metall med kraft som det lukter svidd av, publikum er i ekstase og gutta på scenen storkoser seg! Jeg blir stående å glise hele konserten, konge band!

Så var det klart for mer black metal. Hades Almighty entrer scenen og setter igang med sin onde musikk, men jeg finner det hele ganske kjedelig etter Sabatons maktdemonstrasjon og rusler ut for å få noe mat. Snakket med ett par andre som hadde vært til stede under hele konserten og forstod at bandet hadde gjort en bra jobb.

Er tilbake rett etter Volbeat har satt igang og nå koker salen, det er tydelig at disse Danskene har mange fans her. Musikken kan vel kalles en blanding av rock og metal, og frontmann Michael Poulsen er en særdeles dyktig vokalist og hovedmann. Jeg konstanterer de fleste rundt meg storkoser seg og at bandet leverer en meget solid konsert, men må innrømme at jeg selv ikke kjenner bandet nok til å la meg rive helt med. Står vel egentlig og tripper og venter på neste band....

Kreator trenger ingen nærmere introduksjon, så bandet på Sweden rock ifjor, og gutta var sintere enn på lenge. Salen koker om mulig enda mer nå, dette har mange ventet lenge på. Etter litt småtrøbbel med lyden er alt som det skal være, publikum hopper opp og ned som gale, til og med oppe på galleriet. Kreator leverer igjen ett gjennomført og energisk show foran en stappfull byscene. Kanon avsluttning på en 100 % vellykket festival. Bare blide mennesker å se, alt i fra vakter til betjening til publikum fortjener skryt! Dette sammen med en utrolig sterk rekke gode band gjør at jeg allerede nå ser frem til neste år!!

Even Knudsen
Author: Even Knudsen
ArcticMetal.no Editor.

My playlist
More from Author:

Write a comment...

Latest reviews

690 Even Knudsen

SHADOW OF INTENT Melancholy

It’s been two years since ‘Reclaimer’, the last full length album from Conneticut/Rhode Island…
408 Even Knudsen

AMON AMARTH Berserker

Amon Amarth, the undisputed Swedish kings of melodic death metal strikes again with their eleventh…
639 Even Knudsen

PALADIN Ascension

Every now and then when listening through loads of new albums you’re in for a big surprise when you…
574 Even Knudsen

ALLEGAEON Apoptosis

'Apoptosis' is fifth full-lenght album from Denver, Colorado based Allegaeon, and as all their…
709 Even Knudsen

ENTERPRISE EARTH Luciferous

American deathcore outfit Enterprise Earth strikes back with their third full length album…
786 Even Knudsen

INANIMATE EXISTENCE Clockwork

 California based technical death metal trio Inanimate Existence returns with their fifth…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2019. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares