Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

KICK OFF NORWAY ROCK 2008

Kick Off Norway Rock 2008

- Tekst og Foto: Rune Stordahl -

Når det blir stelt i stand en helaften med rock og metall i nærmiljøet, så er det strengt tatt ingen vei utenom. Det er oppvarming til NORWAY ROCK FESTIVAL og at vi skulle bli beæret med et av disse arrangementene her i distriktet var både gledelig og uventet.

Da var det endelig klart for oppvarming til Norway Rock Festival (heretter NRF) og åstedet for begivenheten var på Stokke i Farsund. Den lokale MC-klubben Twin Eagles skal ha all honnør og ære for å ha fått til et samarbeid med NRF. Arrangementet var såpass proft lagt opp at her er det ikke tvil om de adskillige arbeidstimer som må ha gått med for å få alt på plass forut for denne festaftenen. Uteområdet som klubben har opparbeidet må også nevnes, da det setter en helt unik ramme rundt konsertene og øker den totale opplevelsen. Du kan delta på mange ulike nivåer, bokstavelig talt, og det er ikke fritt for at festivalfølelsen kommer snikende når man tusler rundt og bytter åsted, alt ettersom om man ønsker å lytte til musikken, ta seg en matbit (de selger god mat!) eller slå av en prat på det litt mer avsidesliggende området (med tak over hodet). De blå festivaldoene var også på plass! Klubbhuset var for anledningen reservert til MC-folk og sjøl om det er fullt forståelig, så er det litt kjipt for det vanlige publikum. Uansett så er det helt i tråd med profilen til NRF og det er da også det eneste som kan trekkes for på dette evenementet.

Forsinkelser hører alltid med og denne kvelden er intet unntak. Visstnok var det noen ferjeproblemer som gjorde at Ovërhead ble forsinket og ankom området i hu og hast rundt åttetiden. Dette førte til at da konserten egentlig skulle startet, ble vi behøriget med lydprøver i stedet. Det gikk likevel proft for seg og etter den obligatoriske og enerverende sjekken av hver enkelt tromme kom det meste på plass relativt raskt.

 Annonseringen av konsertåpningen glimret med sitt fravær og dermed var OVËRHEAD et par låter ute i sitt sett før en fikk med seg at nå var det ikke lenger lydprøver, men ordentlig konsert! Denne trioen fra Stavangertraktene bør være kjent for de fleste som liker Motörhead. De startet opp i 2005 og har allerede rukket å gi ut plate. Har du ikke mulighet til å få med deg originalen, så er ikke dette bandet et dårlig substitutt, for å si det slik. De pløyer seg gjennom utallige Motörhead-sanger; slagere, kjente låter og mindre kjente låter, på sedvanlig og stilsikkert vis. Det er fortsatt litt tidlig på kvelden, så den helt store aktiviteten foran scenen er det ikke, men det seg ikke ut til å legge noen særlig demper på spillegleden hos trioen, tvert imot! Litt ute i settet er det klart for en gledelig overraskelse for store Metallica-fans, da blir nemlig ”Whiplash”, fra den geniale debuten ”Kill ’em All”, annonsert som neste låt. Jeg aner ikke om det er en av bandets standardlåter, men det låt kult som faen og vibbene gikk i retning av ”Motörhead covrer Metallica”, for vokalist og bassist, Håvard Hommeland, er minst like rusten i stemmen som Lemmy sjøl!

Andre band ut for kvelden spilte på fjorårets festival (2007), men da under et annet navn. MOONCHILD har blitt til IRON MADE ’EM , et litt mindre catchy navn, men desto mer finurlig. Jeg vet ingenting om hvorfor navnebyttet oppstod, men man kan jo spekulere i om det var for å unngå misforståelser omkring hvilket band som skal covres. Her kan det jo nevnes at da jeg så Moonchild-navnet på fjorårets plakat holdt jeg på å besvime. Jeg trodde nemlig at det dreide seg om et King Crimson-coverband, de har nemlig også en svært kjent låt som bærer navnet ”Moonchild”! Uansett, IRON MADE ’EM er profesjonelle til fingerspissene og samtlige medlemmer har bakgrunn fra diverse heavy metal-band, og det er klart at slik rutine hjelper på når man skal covre det aller største bandet innenfor sjangeren. Kvalitetsnivået til disse nordmennene er faretruende høyt og det er neppe noen som gjør Iron Maiden like bra som dem. Vokalisten Tony Johannessen er i en klasse for seg selv vokalt sett, står aldri stille og finnes ikke blyg eller tilbakeholden. I tillegg er han jævlig vanskelig å få knipset bilde av! De freser seg gjennom et stort antall ”schlägers” og hva publikumstettheten angår er det tydelig at Iron Maiden står høyt i kurs hos dem som har funnet veien til Stokke denne kvelden. Bassisten skal ha kudos for ha lagt seg litt i selen og studert en del Steve Harris-bevegelser og fakter. Slikt er moro for barna!

Headliner for kvelden er HEATSEEKERS, som spilte på Kvinesdal Rock Festival i 2006, hvor blant annet sjefen sjøl, Kelly, spiller gitar. Som de to foregående bandene har også disse kvindølene spesialisert seg på et av rockens store band og heltene det dreier seg om denne gangen er AC/DC. Til forskjell fra Ovërhead og Iron Made ’Em har de ikke gått inn for å gjenskape moderbandet til punkt og prikke, så her er ingen ”Angus Young” i skoleuniform. Vokalisten er også betydelig røffere i målet enn både Bon Scott og Brian Johnson, noe som slettes ikke var en uting. Den passet i det store og hele særs godt til musikken. Det kan ha noe med at bandet har et adskillig tyngre sound, med mer vreng på gitarene, enn det AC/DC tradisjonelt sett har. Nå er ikke undertegnede noen stor kjenner av AC/DC, så det var ikke alle låtene som var kjente og til tider ville jeg aldri tippet at det var nettopp det bandet som ble covret. De gjør et anstendig show og det er tydelig at også disse har et betydelig antall konserter under beltestedet.

Alt i alt var dette en vellykket kveld og det må være lov til å håpe at dette ga mersmak for alle parter. Dette bør da bli en årlig begivenhet?


Write a comment...

Latest reviews

1176 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1897 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
2107 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1998 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
2063 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2635 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares