Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

MEGADETH + Evile, Sentrum Scene, 07.02.08

Sentrum Scene, Oslo, 7. februar 2008, Supp. EVILE

En fantastisk Opplevelse

- Teks Av Anne Camilla Bergkvist -

Torsdag 7 februar var det duket for Megadeth konsert på Sentrum Scene i Oslo. Sist Megadeth gjestet Norge var for nesten nøyaktig tre år siden, da tok de turen innom Rockefeller under ”Blackmail the universe” turneen sin. Nå er de tilbake med ny plate ”United abominations” og britiske Evile som oppvarmingsband.

EVILE

Da var den store dagen endelig kommet og The Streets medarbeider finner frem ”I love Vic” t-skjorten sin og tusler bortover til Sentrum Scene. Klokken viser ti på åtte og køen strekker seg allerede i en firkant rundt plassen foran konsertlokalet. Alt virker veldig rolig, bortsett fra en rasende trønder som i frustrasjon over at han må stille seg ”helt bakerst i DEN lange køen”, prøver å slå i stykker en reklametavle med vondt i hånden som resultat. Rundt tjue minutter senere var undertegnede inne og nippet til et glass rødvin mens hun venter på at begivenhetene skal sette i gang. Først ute var det britiske thrash metal bandet Evile. Det består av brødrene Drake, Matt på vokal/ rytmegitar og Ol på lead gitar, i tillegg til Mike Alexander på bass og Ben Carter på trommer. Fra første tone er det ingen tvil om hvor Evile har hentet inspirasjonen sin fra, Bay area thrash og Slayer. De starter ett forrykende energisk show og publikum er med fra første note, og det er til og med tendenser til moshpit dannelse midt i salen. Musikken er upåklagelig og alle som liker gammel Metallica / Megadeth / Slayer er nødt til å like dette. I og med at jeg aldri har hørt noe på dem tidligere, så er jeg ikke i stand til å gjengi noen setliste, men de spilte helt til slutt den i mine øre sterkt Slayer inspirerte låta ”Bath in Blood” og tittellåta på debutalbumet ”Enter the Grave”. Hvis jeg må nevne noe negativt må det være det at band med så sterke og tydelig referanser til ”eldre” band, kan ha en tendens i mine ører til å lyde noe ”uoriginale”. Jeg får litt ” hørt – dette – før ” følelse. Uansett 80 –talls thrash er aldri feil, og de fremstår som ett briljant live band, som virkelig ser ut til å kose seg på scenen. Den tunge oppgaven som oppvarmer for Megadeth løses på en glimrende måte, og som fremmøtt føler jeg at jeg har fått god valuta for billettpengene.

MEGADETH

Klokken 22:00 slukkes igjen lyset på Sentrum Scene og Dave og resten av Megadeth sparker i gang showet med Sleepwalker fra den nye skiva ”United Abominations”. Kveldens Megadeth består av : Dave Mustain på vokal og rytme/ lead gitar, Chris Broderick (lead gitar), James Lomenzo (bass) og Shawn Drower (trommer). De følger opp med ”Take no Prisoners”, "Wake up dead" og ”Skin o’ my teeth”, før Dave tar ordet. Da er det så vidt han får sagt noe gjennom applaus og jubel. Publikum er i ekstase og Dave i perlehumør. Han fortalte blant annet at Megadeth alltid har hatt ett spesielt forhold til Norge på grunn av at tidligere Megadeth bassist, David Ellefson visst nok skal ha norske aner og dedikerer låta ”Gears of War” til sine norske tilhengere. Konserten var delt inn i bolker på fire låter, med publikumsflørt i mellom. I følge Dave hater han å overvære konserter der bandet snakker for mye mellom låtene, og likte ikke som han uttrykte det å ”missbruke” publikums tid på denne måten, med andre ord: mest mulig musikk. Bolk to besto av etter det jeg kan erindre av følgende låter: ”Washington is Next”, ”Kick the Chair”, ”In my Darkest Hour” og ”Hangar 18”. Deretter fulgte: ”Gears of War”, ”A Tout le Monde”, ”Tornado of Souls” og ”Ashes in your Mouth”. Siste fire låters bolk besto av: “Never walk alone….a call to arms”, “Symphony of Destruction”, “Peace Sells” og “Trust”. Sentrum Scene koker og jeg opplever at både gamle og nye låter mottas med stor entusiasme. Det obligatoriske ”ekstranummeret ” inneholder ”Burnt Ice” og til slutt den uunngåelige ”Holy wars…. The Punishment due”. Plutselig er det hele over og Dave takker for seg med ”You have been great, we have been Megadeth, good night”, og aldri har vel frasen ”tiden flyr når man har det gøy” vært mer aktuell. Kort og godt en fantastisk konsertopplevelse. Det eneste jeg eventuelt savnet var ”She-Wolf” som jeg opplevde som en prima live låt sist de var i Norge og en av mine personlige favoritter ”Sweating Bullets”. Klokken 00:30 kan jeg bare konstantere at jeg og resten av ”den utsolgte” Sentrum Scene har opplevd ett live show vi med stor sannsynlighet vil leve på lenge.


Write a comment...

Latest reviews

1176 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1897 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
2107 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1998 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
2063 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2635 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares