NILE - Itypicallic Eurpoe Tour 2008, John Dee, Oslo 02.10.08


Itypicallic Eurpoe Tour 2008

John Dee, Oslo 2. oktober 2008

- Tekst og foto: Anne Camilla Bergkvist -

 Torsdag andre oktober la Ithyphallic Europe Tour 2008, turen innom John Dee og Oslo. Ithyphallic Europe Tour 2008 består av Omnium Gatherum fra Finland, Severe Torture fra Nederland, Grave fra Sverige og Nile fra USA. Alle vartet opp med en eller annen variant av death metal, så det burde være obligatorisk for alle fans av sjangeren (i alle fall for de som holder til i Oslo-området), å tilbringe denne kvelden i mørket på John Dee.

Første band ut var finnene i Omnium Gatherum. De spiller en form for melodiøs death metal, og det viser seg fort at deres ”blandingsresept” av melodi og brutalitet, er svært vellykket i mine ører. Scenen på John Dee, virker nesten som en liten ”miniatyrscene”, da det seks manns sterke bandet sparket i gang showet. Omnium Gatherum startet å spille snaue femten minutter etter at dørene ble åpnet, slik at det var sparsomt med publikummere under den første delen av konserten deres. Det så imidlertid ikke ut til å affisere bandet på noen som helst måte. De gav jernet fra første tone, og vokalist Jukka Pelkonens intense og energiske sceneopptreden, lot ikke publikum få sjansen til å stå og sove. Under konserten slo de mer enn gjerne av en prat (på finsk), med en etter det jeg kunne høre, finsktalende fan i salen. På minussiden må det tas med at vokalen ble ”borte” innimellom der jeg sto. Ellers ett meget godt gjennomført show med ”synkronbanging”, god publikumskontakt og genuin spilleglede.

Neste post på programmet var Severe Torture fra Nederland. De spiller en form for ultra brutal death metal med hint av grindcore. ”Are you ready ” roper vokalist Dennis Schreurs, idet de snur seg mot publikum etter å ha avsluttet lydsjekken. Severe Torture virker drevne og profesjonelle. Vokalen er av typen rå og særdeles dyp growl, som gir inntrykk av å komme direkte fra ”helvetes avgrunner”. Stort mer bred bent og rett frem ultrabrutalt er det vanskelig å få det. Etter tretti minutter er det hele over, og publikum står lykkelig og filleristed igjen, med ett bredt glis om munnen.

Grave kommer på, og starter sin lydsjekk. Deretter begynner konserten deres med en intro, der vokalist og gitarist Ola Lindgren ser sitt snitt til å smugrøyke ett par trekk, før han snur seg mot publikum, og begynner å spille. Dette er sannsynligvis det eneste stedet det er mulig å lure seg til en sigarett på et utested i Norge nå for tiden. Grave spiller tung, klassisk death metal, med tidvis masse speed. ”Takk som faen” sier Ola, og låt nummer to sparkes i gang. Jeg kjenner ikke musikken til Grave godt nok til at jeg kan gjengi noen setliste, men nest siste låt, er videolåta Bloodpath fra siste skiva, Dominion VIII. ”Første video på hele femten år”, annonseres det fra scenen. Stemningen i salen er stor, og publikum får skryt for fremragende engasjement, for som vokalist Ola sier: ”det er tross alt bare torsdag”.

Da er det duket for kveldens ultimate høydepunkt, nemlig Nile fra USA, og ikke Egypt som enkelte tror.Nile er kjent for sin kompromissløse, brutale og tekniske death metal.  Karl Sanders, sjefen i bandet, er som kjent veldig interessert i Egypts historie og kultur, noe som både musikk og spesielt tekstene er sterkt preget av. Nile er som en krigsmaskin, det føles som en ”vegg” av ultrabrutal lyd raser gjennom rommet. Lyden er skarp og klar. Karl nikker fornøyd, der han står og spiller med det obligatoriske ”livets nøkkel” smykket hengende om halsen. Stemningen smeller i taket, og publikum ”banger” lykkelig med. Nile varter opp med Sacrifice Unto Sebec, The Black Flame, Papyrus…, Cast Down The Heretic, Ithyphallic, Sarchophagus, Anhilation Of The Wicked, Black Seeds Of Vengeance og Unas Slayer Of The Goods. Dette var kort oppsummert en maktdemonstrasjon av en konsert. Det er rett og slett fryktelig vanskelig å sette på papiret hvor utrolig rått dette var. Tror bare jeg avslutter med en oppfordring, får du sjansen til å se Nile, eller noen av de andre bandene nevnt her live, grip den!

Even Knudsen
Author: Even Knudsen
ArcticMetal.no Editor.

My playlist
More from Author:

Write a comment...

Latest reviews

125 Even Knudsen

LORNA SHORE Immortal

Lorna Shore’s music has gradually evolved into a more blackened direction, but without sacrificing…
99 Even Knudsen

ARCHON ANGEL Fallen

Archon Angel was born out of a collaboration between former Savatage vocalist Zak Stevens and…
148 Even Knudsen

SCARS OF THE FLESH Reaching Into The Void

Scars Of The Flesh is a death metal act heading from San Antonio, Texas and ‘Reaching Into The…
160 Even Knudsen

SHAKRA Mad World

I have always considered Shakra as one of the most exciting and fresh sounding new bands within the…
1420 Even Knudsen

SHADOW OF INTENT Melancholy

It’s been two years since ‘Reclaimer’, the last full length album from Conneticut/Rhode Island…
737 Even Knudsen

AMON AMARTH Berserker

Amon Amarth, the undisputed Swedish kings of melodic death metal strikes again with their eleventh…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares