Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

NILE - Itypicallic Eurpoe Tour 2008, John Dee, Oslo 02.10.08


Itypicallic Eurpoe Tour 2008

John Dee, Oslo 2. oktober 2008

- Tekst og foto: Anne Camilla Bergkvist -

 Torsdag andre oktober la Ithyphallic Europe Tour 2008, turen innom John Dee og Oslo. Ithyphallic Europe Tour 2008 består av Omnium Gatherum fra Finland, Severe Torture fra Nederland, Grave fra Sverige og Nile fra USA. Alle vartet opp med en eller annen variant av death metal, så det burde være obligatorisk for alle fans av sjangeren (i alle fall for de som holder til i Oslo-området), å tilbringe denne kvelden i mørket på John Dee.

Første band ut var finnene i Omnium Gatherum. De spiller en form for melodiøs death metal, og det viser seg fort at deres ”blandingsresept” av melodi og brutalitet, er svært vellykket i mine ører. Scenen på John Dee, virker nesten som en liten ”miniatyrscene”, da det seks manns sterke bandet sparket i gang showet. Omnium Gatherum startet å spille snaue femten minutter etter at dørene ble åpnet, slik at det var sparsomt med publikummere under den første delen av konserten deres. Det så imidlertid ikke ut til å affisere bandet på noen som helst måte. De gav jernet fra første tone, og vokalist Jukka Pelkonens intense og energiske sceneopptreden, lot ikke publikum få sjansen til å stå og sove. Under konserten slo de mer enn gjerne av en prat (på finsk), med en etter det jeg kunne høre, finsktalende fan i salen. På minussiden må det tas med at vokalen ble ”borte” innimellom der jeg sto. Ellers ett meget godt gjennomført show med ”synkronbanging”, god publikumskontakt og genuin spilleglede.

Neste post på programmet var Severe Torture fra Nederland. De spiller en form for ultra brutal death metal med hint av grindcore. ”Are you ready ” roper vokalist Dennis Schreurs, idet de snur seg mot publikum etter å ha avsluttet lydsjekken. Severe Torture virker drevne og profesjonelle. Vokalen er av typen rå og særdeles dyp growl, som gir inntrykk av å komme direkte fra ”helvetes avgrunner”. Stort mer bred bent og rett frem ultrabrutalt er det vanskelig å få det. Etter tretti minutter er det hele over, og publikum står lykkelig og filleristed igjen, med ett bredt glis om munnen.

Grave kommer på, og starter sin lydsjekk. Deretter begynner konserten deres med en intro, der vokalist og gitarist Ola Lindgren ser sitt snitt til å smugrøyke ett par trekk, før han snur seg mot publikum, og begynner å spille. Dette er sannsynligvis det eneste stedet det er mulig å lure seg til en sigarett på et utested i Norge nå for tiden. Grave spiller tung, klassisk death metal, med tidvis masse speed. ”Takk som faen” sier Ola, og låt nummer to sparkes i gang. Jeg kjenner ikke musikken til Grave godt nok til at jeg kan gjengi noen setliste, men nest siste låt, er videolåta Bloodpath fra siste skiva, Dominion VIII. ”Første video på hele femten år”, annonseres det fra scenen. Stemningen i salen er stor, og publikum får skryt for fremragende engasjement, for som vokalist Ola sier: ”det er tross alt bare torsdag”.

Da er det duket for kveldens ultimate høydepunkt, nemlig Nile fra USA, og ikke Egypt som enkelte tror.Nile er kjent for sin kompromissløse, brutale og tekniske death metal.  Karl Sanders, sjefen i bandet, er som kjent veldig interessert i Egypts historie og kultur, noe som både musikk og spesielt tekstene er sterkt preget av. Nile er som en krigsmaskin, det føles som en ”vegg” av ultrabrutal lyd raser gjennom rommet. Lyden er skarp og klar. Karl nikker fornøyd, der han står og spiller med det obligatoriske ”livets nøkkel” smykket hengende om halsen. Stemningen smeller i taket, og publikum ”banger” lykkelig med. Nile varter opp med Sacrifice Unto Sebec, The Black Flame, Papyrus…, Cast Down The Heretic, Ithyphallic, Sarchophagus, Anhilation Of The Wicked, Black Seeds Of Vengeance og Unas Slayer Of The Goods. Dette var kort oppsummert en maktdemonstrasjon av en konsert. Det er rett og slett fryktelig vanskelig å sette på papiret hvor utrolig rått dette var. Tror bare jeg avslutter med en oppfordring, får du sjansen til å se Nile, eller noen av de andre bandene nevnt her live, grip den!


Write a comment...

Latest reviews

1177 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1898 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
2108 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1999 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
2064 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2635 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares