SLOGSTORM + WHIP + NEKROMANTHEON, Maiden, Oslo, 04.04.07

Slogstorm + Whip + Nekromantheon

Maiden, Oslo, 4. april 2007

- Tekst og foto: Rune Stordahl -

En ulravoldelig kveld på Maiden, lovet flyeren. Hvordan det gikk kan du finne ut av her.


Tidlig ankomst til Oslo gjorde at det ble tid til overs og konsertstedene i hovedstaden var fylt til randen av spillekåte band denne onsdagskvelden. En tydelig ringvirkning av Infernofestivalen. Det var mye trasking og ting som skulle ordnes forut for konserten, så jeg var i grunnen noe sliten da jeg ankom Maiden, moro. Hyggelige priser i baren og ekte halvlitere gjør humøret betraktelig bedre og det blir rett så trivelig etterhvert. Det er tre band på plakaten i kveld og med et såpass folksomt Maiden kunne de godt ha fremskyndet konsertstarten en halvtime. Første band ut er NEKROMANTHEON. De går hardt ut og det er fullt øs hele veien. Vill, hemningsløs thrash metal hvor alle tre i fronten er med på å frese ut lyrikken. Kult som faen! Lydvolumet er langt over smertegrensa og jeg priser meg lykkelig over at jeg husket ørepropper (Joda, jeg elsker det sinnsyke trøkket som høy lyd gir, men fornuften seirer som reget alltid). Alle virker scenevante og det er jævlig deilig å se et undergrunnsband igjen hvor en blir imponert over gitaristen. Det var uten tvil han som stjal showet for min del!


Etter en kort pause og litt omrigging står WHIP på scenen. Det eneste bandet i kveld som jeg hadde hørt litt av på forhånd. Det falt i smak da og selvfølgelig er spenningen om de klarer og overføre uttrykket sitt fra studio til scene tilstede. Desverre ble lyden altfor grumsete og dermed sto ikke riffene like markant frem som de gjorde for kverldens første band. Likvel er et sultent og blodhungrig band som står på scenen og gir bånn gass hele veien. Jeg merket at jeg ikke hadde spesielt godt kjennskap til låtmateralet, for den thrasha black metallen deres ble etterhvert likelydende og anonym i disse ører. Når det er sagt bet jeg meg allikevel merke i låta hvor rymtegitaristen overtok vokalrollen. Den var rå som fanden og trøkket var så voldsomt at til og med neseborene mine dirret! Disse hadde også trippelvokalangrep som ble utnyttet med stor effekt.


I pausen frem til SLOGSTORM gikk på, var det en jævla irriterende, bælfeit ”one-trick-pony” som gikk rundt og ropte ”Slog Sto-orm” hele forbanna tiden. Tydelig fornøyd med hva han hadde kommet opp med skulle han vise seg å være en pest og en plage gjennom hele konserten, men nok om det. Slogstorm entret scenen med massivt jubelrus fra ”salen”. Det virket som de hadde opparbeidet seg en solid fanskare allerede. Bortsett fra den allerede nevnte tufsen var det god stemning blant publikum og en lett og ledig holdning innad i bandet. Det som ble servert musikalsk sett var teknisk og brutal dødsmetall, ikke helt ulikt Cannibal Corpse og Deeds Of Flesh. Jeg kunne ønsket meg en tydeligere diksjon fra vokalisten. Han hadde en imponerende stemme, men det var helt umulig å få med seg hva han sang. Veldig synd siden det ble sunget på norsk og blant låttitlene fantes ”Lossing av lik”, ”Møljefest i Helvete” og ”Svart hav”. Det hadde helt klart gitt musikken deres en ekstra dimensjon hvis tekstene deres gikk ann å få med seg. En bra konsert var dog likevel og et flott forspill til festivalen som skulle starte dagen etter!

Even Knudsen
Author: Even Knudsen
ArcticMetal.no Editor.

My playlist
More from Author:

Write a comment...

Latest reviews

692 Even Knudsen

SHADOW OF INTENT Melancholy

It’s been two years since ‘Reclaimer’, the last full length album from Conneticut/Rhode Island…
410 Even Knudsen

AMON AMARTH Berserker

Amon Amarth, the undisputed Swedish kings of melodic death metal strikes again with their eleventh…
641 Even Knudsen

PALADIN Ascension

Every now and then when listening through loads of new albums you’re in for a big surprise when you…
576 Even Knudsen

ALLEGAEON Apoptosis

'Apoptosis' is fifth full-lenght album from Denver, Colorado based Allegaeon, and as all their…
711 Even Knudsen

ENTERPRISE EARTH Luciferous

American deathcore outfit Enterprise Earth strikes back with their third full length album…
788 Even Knudsen

INANIMATE EXISTENCE Clockwork

 California based technical death metal trio Inanimate Existence returns with their fifth…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2019. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares