Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Trondheim Metalfest - en prat med Eirik Tiller

 

trondheimmetalfest2.jpg - 142.60 KB

 

 

 

15-17. mars arrangerer Trøndercore Records igjen Trondheim Metalfest. I år teller festivalen hele tre dager og 21 band står klare til å opptre. Primus motor Eirik Tiller stilte opp og svarte villig på spørsmål om begivenheten.

 

 

 

For å starte med starten, når ble Trondheim Metalfest arrangert første gang, og hvordan kom det hele i stand?

 

hail tim ripper owens.jpg - 17.76 KB

 

Trondheim Metalfest arrangeres for tredje gang i år. Arrangementet er i regi av plateselskapet Trøndercore Records. Det hele startet med at vi var på fest og begynte å snakke om at det hadde vært moro å samle noen kompiser som spiller i band og sette sammen en liten metal festival her i Trondheim. Det var tydeligvis etterlengtet for det kom fire til fem hundre fans. Økonomisk gikk det over all forventning.

 

Og siden har festivalen vokst, jeg ser at den i år teller hele tre dager og at det til sammen kommer hele 21 band.

 

Det stemmer. Vårt primære ønske er at festivalen skal inspirere og stimulere det lokale metalmiljøet, så derfor sørger vi for at trondheimsregionen er godt representert. I tillegg har vi fått med oss en del større band som har gjort det godt i utlandet, men som ennå ikke er så kjente her hjemme. Så langt her vi med oss band fra Italia, USA, Sverige, og England i tillegg til norske og trønderske band.

 

Taake og Hail headliner hver sin dag. Hvorfor valgte dere akkurat disse til å runde av to av dagene?  

 

Hail er et spennende all star band som spiller klassikere fra 70-tallet og frem til i dag. De består av kjente og svært erfarne musikere fra store band som Judas Priest, Ozzy Osbourne, Slayer, Testament, Megadeth og Over Kill. Jeg så dem da de spilte på Blæst i 2009. Det var topp, de gav jernet og skapte kjempestemning. Supert liveband. De kommer til å headline den siste kvelden og dermed hele festivalen. Når det gjelder Taake så er de for tiden brennaktuelle med ny plate og spellemannsnominasjon. De har ikke spilt i Trondheim før, og jeg vet at det er mange her i byen som har lyst til å se dem.

 

Jeg har også lagt merke til at de bandene som er sluppet så langt dekker et bredt spenn av metal sjangere. Har dere som mål at festivalen skal være så bred som mulig?

 

fleshgod apocalypse.jpg - 45.80 KB

 

Ja, så absolutt. Vi ønsker for eksempel ikke å arrangere en ren ekstrem metal festival, eller en ren core festival og så videre, men vi ønsker å sette sammen et program som frister alle med hjerte for metal. Man lærer jo litt på to år. I fjor hadde vi en dag med old school og en dag med mer moderne metal. I år har vi tenkt litt annerledes og heller strekt oss mot å velge band som appellerer til flere typer fans. For eksempel Vildhjarta som hører til under djent sjangeren. De er på mange måter et typisk moderne band, samtidig som fans av Meshuggah også liker dem.  Dette kan du på mange måter også si om Fleshgod Apocalypse, de spiller death metal med mange symfoniske elementer og kan dermed trekke lyttere fra flere leire. Trollfest er et annet band som helt klart er med på å understreke bredden. De har slått godt an i Tyskland, men har spilt lite i Norge. Vi har plassert dem på klubbscenen på Fru Lundgreen. Vi ser for oss at det syv manns sterke orkesteret kommer til å bli en opplevelse å se på en så liten, intim scene. Ellers kan jeg trekke frem Tellus Requiem, et prog band fra Trondheim og industri metal bandet Miksha som gode eksempler på bredden til programmet.

 

Tør du røpe hvilke band du gleder deg mest til å se?

 

Tja, av de navnene som er publisert så langt, så gleder jeg meg veldig til å se Sylosis. De spiller en moderne form for thrash metal som flørter litt med metal core. Ellers vet jeg at Hail er knall bra, og så gleder jeg meg veldig til å se Shot at Dawn.

 

Hvordan står det til med billettsalget så langt? Har dere solgt så mye som dere på forhånd hadde håpet på?

 

vildhjarta_web.jpg - 67.30 KB

 

Salget går kjempebra så langt, og har du planer om å skaffe deg festivalpass til fem hundre kroner, bør du gjøre noe med det nå. Vi startet annonseringen i desember med å slippe ett og ett band om gangen, og for hvert navn som ble offentliggjort, økte billettsalget og aktiviteten på facebook. Det er tre hundre festivalpass, og i tillegg starter salget av dags billetter etter kick offet 21.januar. Da avsløres også hele programmet.

 

Helt til slutt, er det fortsatt noe du har lyst til å fortelle om Trondheim Metalfest som vi ikke har vært innom?

 

Ja, i år som i fjor har samarbeidspartnerne våre stilt opp med fine premier som blir loddet ut rett før headlinerne entrer scenen.

 

Så det blir tombola?

 

Det stemmer, god gammeldags tombola. Du kan vinne gitarer fra Rebel Music. Vi loddet blant annet ut en Dave Mustain signatur gitar i fjor. I år kan du kan vinne gavekort på en tatovering i et tatoveringsstudio i Trondheim. Til slutt kan jeg nevne at det kommer til å være en tatoveringsshop på festivalen, der de som måtte ønske det kan få seg en tatovering, og hvis du går til det skritt og tatoverer Trondheim Metalfest logoen på kroppen din, får du gratis festivalpass resten av livet.

 

Det betyr at dere har planer om å fortsette å arrangere metal festen i mange år frammover?

 

Helt klart. Vi synes også at det er viktig å legge opp arrangementet slik at det er mer enn bare en rekke konserter. Og så er vi selvsagt veldig gira og spente. Vi håper folk stiller opp og at de får en fin opplevelse disse dagene.

 

Da gjenstår det bare å takke Eirik for en trivelig samtale og ønske ham og resten av Trøndercore Records, lykke til.

 

 

 

 

 

 

Write a comment...

Latest reviews

2816 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
3416 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
3293 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
3269 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
3370 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
4744 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares