Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

BATTLELORE - Sauna og Kaldt Øl i Finland

 

Sauna og kaldt øl i Finland

- Tekst av Jon Bakker, 4. juli 2005 -

 

Til de av dere som fortsatt tror at Finland kun handler om Nightwish, Children Of Bodom og Finntroll, vennligst bøy dere i støvet for Battlelore! De vil blåse ut hjernemassen på deg med sin mørke, überheavy fantasy metal…..Få av deg klærne, kom deg inn i badstuen, sprett en øl og skru opp volumet! Her kommer Battlelore…Det er gitarist Jyri Vahvanen som svarer på våre spørsmål.

Etter å ha hørt gjennom deres utmerkede ’Third age…’ slår det meg at dere låter mye mer heavy enn de fleste andre finske band i samme genre….liker dere det hardt og heavy? He,he. Ja, vi liker det heavy! Vel, det er veldig mange bra band i Finland nå om dagen og noen av dem som sverget til hardere saker tidligere har gått i en snillere retning og heller nå mer mot mainstream metal. Selvfølgelig en grei måte å gjøre det på for å få økt publisitet og høyere salgstall, men akkurat det har aldri vært noen prioritet for oss. Noen har kommet til oss og bedt oss om å droppe growlingen og bli mer som Nightwish eller Within Temptation, men det ville vært å lure oss selv til å gjøre noe vi egentlig ikke vil.

Hvordan har publikums reaksjon på albumet vært så langt?
Jeg har utelukkende sett gode anmeldelser. Jeg har sett mange gode anmeldelser og det synes som om folk virkelig liker dette albumet. Selvfølgelig vil det alltid være noen som ikke ser briljansen i vår musikk og det er egentlig bare greit. Det er umulig å tilfredsstille alle


Hvordan er metal scenen i Finland? Omgås dere noen av de andre bandene?
Metal scenen er virkelig sterk i Finland akkurat nå. Det er mange band som når topp ti plasseringer på salgslistene og til og med thrash-, doom- og black metal bands får en god del publisitet i Finland. Det ser ut til at heavy musikk ikke lenger er et tabu blant det finske publikum. Miljøet blant bandene er veldig bra og vi har mange gode venner i det finske metal miljøet.


Noen turnedatoer planlagt? Dere bør virkelig vurdere å ta turen til Norge…eh? Nei, ingenting er planlagt ennå, men datoene vil bli oppdatert på www.battlelore.net så snart vi vet noe konkret. Vi spilte i Norge på vår forrige Europa turne sammen med Atrocity og Leave’s Eyes. Norge er et vakkert land og vi vil definitivt spille der igjen om muligheten skulle by seg.

Hva er det egentlig med dere finner og saunaer? Liker dere det virkelig så varmt? Ha,ha. For oss finner finnes det ikke noe bedre enn en varm sauna og kaldt øl, for deretter å løpe ut i innsjøen og virkelig føle den rene finske naturen.

Dere synes å like Tolkien…..har dere andre inspirasjonskilder også? Ja, Tolkien er min hovedinspirasjonskilde i Battlelore. Jeg leser også en god del annen fantasy litteratur og i tillegg samler jeg på kopier av middelaldervåpen som en liten hobby. Det er en ganske dyr hobby så samlingen er ikke så stor ennå, men den vokser sakte men sikkert.

Dere er knyttet til Napalm Records for tiden. Er dere fornøyd med situasjonen? Vi har ikke hatt noen større problemer så langt og Napalm vokser seg større år for år så vi er egentlig rimelig fornøyde med situasjonen

I Norge har vi mange vitser om svenskene. Har dere noen gode også? Ja, vi liker å fortelle vitser om svenskene vi også. Kanskje dette ikke er den rette plassen å fortelle dem for jeg ønsker ikke å motta hatmail fra våre svenske fans.

Har dere kontakt med noen norske band? Noen bånd? Vi er nære venner med Trail Of Tears og Sirenia. Vi gjorde vår første Europaturne sammen med dem og siden har vi vært veldig gode venner.

Kommer dere fortsatt til å benytte dere av den mørke, brutale vokalen i fremtiden, eller kommer dere sakte men sikkert til å fade over til noe snillere…he,he….Si at dere kommer til å forbli brutale, eh?
Vi har absolutt ingen planer om å gå bort fra brutaliteten i vår musikk. Growlingen kommer til å være der så lenge Battlelore eksisterer.


Takk for at du tok deg bryet med å prate med oss og lykke til i fremtiden. Noen avsluttende ord? Lær oss noen saftige finske banneord da vel! Hold ølet kaldt og sverdene kvesset! Den mest vanlige glosen er nok: VITTUPERKELE! Ha, haThat’s it and that’s that!


Write a comment...

Latest reviews

176 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
319 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
512 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
357 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
369 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
509 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares