BELPHEGOR - En Prat Med Helmuth

 

En Prat Med Helmuth

- Tekst av Anne Camilla Bergkvist -

 

Belphegor startet opp under navnet Betrayer tidlig på 90-tallet. Vokalist og gitarist Helmuth Lehner har vært der hele tiden, og i høst slapp de sitt foreløpig siste album ”Walpurgis Rites – Hexenwahn”. Skjærtorsdag nøyaktig klokken 19:45 spiller i følge Infernofestivalens program, Helmuth og co opp til dans på Rockefeller. Jeg var så heldig å få et par ord med Belphegors ubestridte leder i forbindelse med fjorårets plateslipp.

Hei Helmuth, og gratulerer med nytt album.
Takk for det.

Kan du fortelle litt om det?
Det er et helt vanlig Belphegor album, og det er kjempebra. Vi gjør alltid vår egen greie, og det har vi også gjort denne gangen også.

Kan du fortelle litt om prosessen bak et Belphegor album?
Først øver vi, så finner vi oss et studio. Ikke noe spesielt med det…

Stemmer det at det er du som lager det meste av musikken?
Jah, men så begynner vi å øve inn det nye materialet, og da strømmer det på med ideer fra alle sammen. Så holder vi på med det til vi er fornøyde og føler at det ”sitter”, hvis du forstår?

Ja. Det forrige albumet deres,” Bondage Goat Zombie”, handlet etter det jeg forsto om Markise de Sade. Har ”Walpurgis Rites – Hexenwahn” også et slikt gjennomgangstema?
Ja, det handler om hekser. Walpurgis Night (Valborgsmesse) er for øvrig natten mellom 30.april og 1.mai. Det er den natten heksene rir til Bloksberg på sopelimene sine. Vi synes det er et kult tema som passer perfekt til musikken og uttrykket vårt.

Hvorfor valgte dere å kalle albumet ”Walpurgis Rites – Hexenwahn”?
Platetittelen er satt sammen av to av låtene på plata, ”Walpurgis Rites” og ”Hexenwahn – Totenkult”. Det ligger ingen masterplan bak. Vi synes det er et kult navn. Hvis folk liker det, kult, hvis ikke, ”fuck off”.

Ok. Feirer dere Walpurgis Night i Østerrike?
Ja, det gjør vi, og jeg pleier å få med meg feiringen når jeg er hjemme. Jeg er jo mye på turne, og da hender det at en går glipp av en høytid eller to. Walpurgis Night feires med at vi drar på hyttetur i fjellheimen og tenner bål. Jeg sørger selvsagt for å ha med masse dop og alkohol i sekken.

He..he.. selvsagt.. når vi er inne på hekser. Tror du at du selv kunne stått i fare for å bli anklaget for hekseri hvis du hadde levd for noen hundre år siden?
Jeg vet ikke, men det er ikke umulig. Jeg er en stor tilhenger av frihet til å gjøre hva faen jeg vil, i tillegg til at jeg anser meg for å ha en nokså rebelsk karakter. Slike holdninger har vel aldri blitt tatt godt i mot av kirkens menn, så ja….. muligens.

Jeg har forstått det slik at ”trommis-situasjonen” til bandet har vært ganske ustabil. Er for eksempel Nefestus et fast medlem av Belphegor?
Vel, det har vært sånn en god stund nå. Jeg vil ha hundre prosent dedikerte musikere i bandet mitt, og slike er vanskelige å finne. Vi vendt oss til å bare ha” session-trommisser”, og har begynt å finne oss til rette med den situasjonen. He..he etter min erfaring er trommeslagere generelt sett ganske vriene typer, så det er vel like greit at det er sånn.

Belphegor startet karrieren under navnet Betrayer. Hvorfor skiftet dere navn?
Det var fordi det allerede fantes et band med det navnet. Vi prøvde oss på et navn til som også viste seg å være i bruk før det ble Belphegor. Belphegor er navnet til en demon som finner opp ting. Vi syntes han virket som en kul demon, og syntes dette navnet passet ypperlig til musikken vår.

Hvilke band / artister anser du for å være dine viktigste inspirasjonskilder?

Åhh, jeg vet ikke. Det er jo så utrolig mange flotte band der ute, sikkert hundrevis. Når det gjelder musikk så er jeg vel egentlig ganske åpen. Jeg hører for eksempel mye på klassisk musikk, noe jeg mener musikken til Belphegor helt klart bærer preg av.

Hvor henter du inspirasjonen til å lage musikk fra?
Fra livet. Og livet mitt består stort sett i å lage musikk, spille inn album og turnere. Vi turnerer hardt og mye for hvert album. Dette gjør at jeg tilbringer store deler av livet mitt på turne, som vil si ute på reise. Dermed kan man si at inspirasjonskilden min blir verden, med andre ord det jeg ser når jeg er der ute, i ja verden.

Hva med turne, har dere noen planer om å besøke Norge i nærmeste fremtid?
Ja, jeg håper vi får til en konsert i januar (2010). Da er planen at vi skal turnere med Kataklysm, og da mener jeg det står noen skandinaviske datoer på programmet. Jeg personlig har i alle fall veldig lyst til å spille i Norge. Det er fin stemning på konsertene, maten er god og folk er hyggelige. Vi spilte på Infernofestivalen for noen år siden, også har vi spilt på en annen festival som jeg ikke husker navnet på i farten. (Belphegor spiller på Infernofestivalen skjærtorsdag. Red.anm.)

Helt til slutt, takk for praten, og er det noe du har lyst til å si til den norske fansen?

Ser dere snart, forhåpentligvis. Det håper i alle fall jeg.

Write a comment...

Latest reviews

175 Even Knudsen

DESECRAVITY Anathema

'Anathema' is third full lenght album from Japanese technical/brutal death metal act Desecravity…
197 Even Knudsen

SULPHUR AEON The Scythe Of Cosmic Chaos

Sulphur Aeon is definitely one of the more exciting names within the death metal genre these days,…
197 Even Knudsen

SUBNUBA Distant Pixels

I wasn't able to find much information on Subnuba online, so bare with me if i miss out on some…
189 Even Knudsen

GRAVEREALM Worldender

'Worldender' is the debut EP from Graverealm, a one man project from American artist Barret…
262 Even Knudsen

HABITUAL DEPRAVITY Realms Of Abysmal Servitude

Hailing from Melbourne, Australia, Habitual Depravity is the brainchild of brutal death metal…
312 Even Knudsen

COGNITIVE Matricide

Cognitive's 2016 album 'Deformity' was frequently played at my home around it's release, and now…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32 google plus 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2018. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares