Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

COMMUNIC - Payment of Existence

 

Payment Of Existence

- Tekst av Leif Neverdahl, 13. mai 2008 -

 

Communic kommer med nytt album 30 Mai, og etter to meget sterke album er det mange som har store forventninger til sørlendingenes tredje skive. Vi har i den annledning tatt en prat med bandets eminente trommeslager, Tor-Atle, for å finne ut hvordan stemmningen er før release dato.

Dere bestod den viktige "andre-skiva testen" med glans, hvordan står det til i Communic leiren nå rett før 'Payment of Existence' slippes?: Vel, vi er jo veldig spente på mottagelsen av skiva, vi vet jo at det er en del forventninger ute og går blant folk. Men selv tar vi det egentlig stort sett med ro og prøver å ikke bygge opp forventningene så mye selv, det får andre ta seg av. Vi har det alle veldig bra og gleder oss til å spille live og rett og slett ha det gøy.

Hvordan vil du sammenligne årets album med de to første skivene?: Jeg vil si at dette er en skive hvor du kan trekke paralleler til begge de to forrige. Skiva er nok mer melodiøs samtidig som den er mer rett fram, slik at jeg tror folk kommer til å ta tak i musikken litt enklere enn på de to andre. Det er på en måte en mer "rett i trynet" plate.

Jeg var inne på myspace siden deres og hørte den nye sangen som er lagt ut der, "On Ancient Ground", vil du si denne representerer albumet, gir den oss en pekepinn på hva vi kan forvente oss?
:
Ja, helt klar, det gjør den, selv om det bare er en liten del av sangen som ligger der. Denne vil forresten også være åpningskuttet på skiva.

Så også at albumet lekket ut på nettet 8 mai.... ?: Ja, det er riktig, vi har fått det med oss, det lekket ut sist Torsdag, så den har ligget ute noen dager. Det er desverre lite vi kan gjøre for å forhindre slikt, er alltid noen som klarer å få musikken ut, sånn har det bare blitt rett og slett.

Men de som liker metall og følger med Communic kjøper vel skiva uansett?:Jada, enig i det, tror ikke vi taper så mye på slikt, metall fansen er lojale og vil som regel ha orginalen uansett.

Heldigvis! (Og fy skam til de som legger musikk ut ulovlig på nettet, slike folk burde bli tvunget til å høre på Morten Abel resten av livet...)

Tilbake til skiva, hvordan er arbeidsfordelingen når dere lager ny musikk, når blir du som trommeslager involvert?:Det er Oddleif som skriver musikken og kommer opp med riff, og deretter blir hele bandet innvolvert i videre arrangering av låtene. Oddleif kommer aldri med ett helt ferdig produkt, alle har hver sin stemmerett, og låter og låtstrukturer blir bygd sammen og ferdigstillt av hele bandet.

Hva med Cover kunsten, denne og de to første holder meget høy kvalitet, er det samme kunstneren som sist?: Nei, dette er en kar som heter Jan Yrlund, og personlig synes jeg dette er det beste coveret vi har hatt. Det går en rød tråd gjennom hele albumet, uten at det er ett konsept album, og album coveret er basert på Jan's tolkning av Oddleif's tekster, uten noen rettningslinjer fra oss.

Litt over til deg Tor-Atle, er det noen trommeslagere du blir inspirert av som spiller idag, og hva musikk hører du på utenom Communic?: Av trommeslagere må jeg nevne Tim Yeung fra Divine Heresy, han er ett kapittel for seg selv, monstertrommis! Når det gjelder musikk er det litt ymse, fikk nettopp den nye skiva til Meshuggah, og den er veldig bra. Er mye i den gaten det går i.

Og en vanlig uke for Tor-Atle, øving hver dag hele dagen . . .?: He he, nei det er nok ikke det. Jeg har en veldig krevende jobb utenom bandet, og famillie og barn i tillegg. Men vi prøver selvfølgelig å skvise inn regelmessige øvinger, og utover det prøver jeg også å få øvd litt hjemme når annledningen byr seg.

Da er det kansje liten tid til andre prosjekter?: Det er nok riktig ja, vi konsentrerer oss fullt ut om Communic. Det blir mye live spilling etter hvert, så alle gir 100% for bandet.

Når vi først er inne på live spilling, har sett dere flere ganger, og blir like imponert hver gang over at dere bare er tre mann. Hvordan forklarer du det utrolig massive lydbildet dere klarer å lage, jeg kan nevne flere band med dobbelt så mange medlemmer som høres ut som ett danskebåt band i forhold til dere..?: He he, takk for det. Soundet vårt er vel noe vi har klart å bygge sammen som ett band. Jeg vil kansje også tro at det er enklere for lydmannen å stille bra lyd på tre personer kontra seks eller flere. Instrumentene kan fort drukne i hverandre, og det at vi kun er tre stykker gjør at vi har hver vår klare posisjon i lydbildet.

Og nå blir det intensiv turnering for å promotere det nye albumet?: Det er faktisk ikke planlagt allverden enda, men det kommer nok mer utover. Først og fremst blir det release party i Kristiansand, dato er ikke fastsatt, men følg med på myspace siden vår, dato blir lagt ut der etterhvert.

Hva med plateselskapet deres, Nuclear Blast, er dere fornøyde med jobben de gjør for dere?: Helt klart, vi er veldig fornøyde med selskapet, de er absolutt best innen sin sjanger, ingen tvil om det. De gjør en fantastisk jobb for oss, det er aldri noe problem å få turne støtte eller annet. Nuclear Blast er rett og slett ett utrolig bra selskap å ha i ryggen.

Til slutt, noe du vil formidle til gamle og nye fans?: Jeg håper så mange som mulig sjekker ut skiva, jeg tror nemlig at alle som hører på metall vil finne noe de liker, det er en veldig allsidig skive med ett stort spekter, så sjekk den ut!

Det skal vi, vær du sikker!

Write a comment...

Latest reviews

1055 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1761 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
1960 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1859 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
1918 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2430 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares