Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

DIE APOKALYPTISCHEN REITER - The Craziest Kind Of metal!

 

The Craziest Kind Of Metal

- Tekst Av Geir Olav, 18 oktober 2004 -

 

D.A.R. er i disse dager ute med nytt album kalt 'Samurai'. Ei skive fylt med The Craziest kind of Metal fra Tyskland. 'Samurai' er deres 5. album og ikke lenge etter at albumet blir utgitt kommer bandet til Norge for å spille på 5. års jubileumet til Wolf´s Lair 12. og 13. November. D.A.R. Spiller 13. November. Her er intervjuet jeg gjorde med dem angående den nye skiva.

 

Jeg ser at den nye skiva kommer ut i to forskjellige versjoner, med forskjellig bandnavn (hvorav det ene er engelsk : The Apocalyptic Riders). Hvorfor har dere valgt å gjøre dette? Vi bruker vanlig navnet her i Europa og Englesk navn utenfor Europa. Vi har gjort det slik fordi det var vanskeligheter med navnet vårt utenfor Europa med det forrige albumet vårt, og det betyr jo det samme det er bare på engelsk i stedet (nesten på samme måte som Turboneger med andre ord....red)

Har dessverre ikke fått hørt ’Samurai’ ennå. Hvordan vil du beskrive den i forhold til forgjengeren og tidligere skiver? Vanskelig å si, siden jeg står bak materialet her, men denne er vel kanskje litt streitere enn de forrige skivene våre vil jeg si. Selvfølgelig har vi jo mye elementer fra andre musikkstiler blandet inn her, samt elementer vi aldri har brukt oss av før

’Have a nice trip’ sprikte ganske mye stilmessig, hva er bakgrunnen for dette? Vi er jo 5 personer med forskjellig smak alle sammen. Alle hører vi jo på mye forskjellig metal og også ting som ikke er metalrelatert.Vi blir jo inspirert av alt vi hører på så da blir det jo litt forskjellige stiler innad i musikken vår.

Nuclear Blast beskriver stilen deres som ’The craziest kind of metal’, er dette noe plateselskapet har funnet på eller er det en beskrivelse dere står inne for? Noe må man jo kalle det, og dette var det Nuclear kom opp med. Jeg synes det passer bra jeg. Selv om det er mange som forventer at vi kler og oppfører oss som Slipknot eller Rammstein på scenen etter å ha lest beskrivelsen da. Men det er jo ikke poenget her, vi bryr oss ikke om klær og slikt når vi spiller det er en beskrivelse av musikken. Det er jo ikke noe som direkte passer oss av sjangere og noe må man som sagt kalle det, man kan jo ikke sende ut promoer og si sjekk ut dette, vi aner ikke hva det er. Så the craziest kind of metal er passende ja.

Fortell litt om innspillingen av ’Samurai’ Vel det startet med preproduksjonen som tok en måned så var det inn i Antfarm studio i Danmark, som tok to måneder. Det var veldig bra å jobbe i Antfarm, vi har alltid hatt lyst til å benytte oss av studio i utlandet, for det er ikke mange alternativene her som vi kan benytte oss av, og vi ville prøve noe helt nytt. Han vi jobbet med visste hva vi mente da vi sa hvordan vi ville ha det og resultatet ble veldig bra.

Jeg har forstått det slik at det følger en bonus-DVD med limited edition utgaven av ’Samurai’. Hva slaks materiale blir å finne på dvd’en? Den vil inkludere 4 videoklipp fra open air festivalene og et vil være en roadmovie som vi har filmet selv med eget kamera og så er det intervju med hvert av medlemmene i bandet.
Har dere planlagt å turnere mye i etterkant av utgivelsen? Alt som står på planen nå er en releaseturné her i Tyskland, som vil være i 18dager. Så er det konserten I Oslo da 13. November. Og i februar og mars skal vi på en 4-5ukers turné i Tyskland og de fleste nabolandene våre.

Hvordan ser dere på det å skulle spille i Norge? Det er gøy å få muligheten til å spille i Norge, og i hvert fall som headliner på et litt større arrangement, enn en vanlig konsert. Norge er jo et stort og viktig land innenfor metalen så å kunne få spille der er jo litt stort da, dette blir jo vår første gang i Norge da, får håpe det ikke blir vår siste. Og så passer det jo veldig bra siden det nye albumet vårt kommer litt før, så da får vi promotert det litt der oppe i nord.

All you need is love’ ble re-utgitt tidligere i år. Hva er egentlig poenget med å re-utgi en fire år gammel utgivelse. Var det noe dere ikke var fornøyde med, eller vil NB simpelthen bare sope inn litt ekstra gryn? Den ble egentlig gitt ut på Hammerheart og det har blitt mye rot med dem i det siste, ikke fått betaling og slikt, så vi ville ha rettighetene på albumet selv. Og da ble eneste mulighet å kjøpe det ut og gi det ut på nytt.

Ok. Takk for intervjuet, noen siste ord du har lyst til komme med? Må takke for intervjuet da og si at folk må komme seg på konserten vår i Oslo 13.november.Da sier vi takk til D.A.R. for denne gang


Write a comment...

Latest reviews

167 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
307 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
505 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
349 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
360 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
496 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares