Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

ENSLAVEMENT OF BEAUTY - Tilbake Til Røttene

 

Tilbake Til Røttene

- Tekst av Even Knudsen, 29. november 2006 -

 

Mange med meg trodde vel at ENSLAVEMENT OF BEAUTY var historie etter ‘Megalomania’ skiva, og det trodde gutta bak bandet også. Nå har imidlertid Ole Alexander Myrholt og Tony Eugene Tunheim funnet tonen igjen og det har resultert i at nytt materiale har blitt skrevet, og den nye studioskiva er ikke alt for langt unna. Etter å ha hørt råmikser av noen av de nye låtene kan jeg slå fast at det bare er å glede seg, bandet har nemlig funnet tilbake til sine klassiske røtter og uttrykket de hadde på debutskiva. Jeg tok en prat med en, som vanlig, noe ordknapp Ole A. Myrholt for å få de siste oppdateringene.

Får starte med å si at det er utrolig artig å høre at ENSLAVEMENT OF BEAUTY er i gang med ny skive.. Må innrømme at jeg var tvilende til om det noen gang kom til å skje. Hva var det som gjorde at dere fant toen igjen for å si det slik? Vel…vi hadde jo i utgangspunktet valgt å offisielt avslutte dette kapitelet. Mye på grunn av at det aldri skjedde noe. Følte vel heller ikke at ilden var der. Det var ikke helt som før for å si det sånn. Jeg sendte for så vidt ut et presseskriv i vår der jeg meddelte at det var over…men så dukka det plutselig opp ei låt. Og ei til. Og vips så var uka omme og det hadde dukka opp 6 nye låter. Så da var det bare å komme seg i studio.

Nå vet jeg ikke hvor ”ferdige” de mp3 versjonene av de nye låtene jeg har fått er, men etter hva jeg kan dømme ut fra dem kommer den nye skiva til å låte som en mellomting av ’Traces O’ Red’ og ’Megalomania’. Er du enig i det? Jeg syns de nye låtene låter mer Enslavement of Beauty enn noen av skivene gjør. Høres kanskje litt merkelig ut men siden vi jo hadde spilt inn rundt 40 låter før ”Traces…” ble komponert så vil jeg tørre å påstå at kaka var bakt og vår mening om hvordan det skulle låte var ganske spikret. Resultatet på ”Traces…” og ”Megalomania” ble jo selvfølgelig noe preget av at man dro inn andre aktører på henholdsvis produsent og produsent/ musiker siden.

Det synes også som om at keyboardene har fått en noe mer dominerende rolle i lydbildet enn hva tilfellet var på ’Megalomania’, noe jeg personlig synes er riktig vei å gå ettersom dette ytterligere fremhever de klassiske elementene som ligger til grunn for musikken. Er dette noe dere har gjort bevist? Dette er jo da et resultat av at man har valgt å gå tilbake til det som var kjernen, nemlig den klassiske biten. Med andre ord vi låter som vi gjorde før de 2 første skivene…

Er det noen rød tråd i det lyriske konseptet på skiva, eller forteller hver enkelt tekst sin egen historie? Her er ingen annen tråd enn at det er jeg som skriver tekstene. Noe av det henger selvfølgelig sammen siden det er basert rundt mine tanker om mye og mangt.
  Du nevnte i vår forrige prat at du og Tony sannsynligvis kom til å gjøre alt selv på den kommende skiva, ble det slik eller har dere også brukt andre musikere? Vi gjør alt selv. Tony står for alt det musikalske og jeg det lyriske. Det er slik det fungerer best. Og det var slik Enslavement of Beauty fungerte i gamle dager.

En damestemme dukker opp på et par av låtene, hvem er det som synger? Hun heter Lisa og er søsteren til Julie som sang på ”Dainty Delusive Doll”. Hun er med på 4 av de 10 låtene om jeg ikke husker feil. Det går litt i surr. Har for mye å drive med til tider, hehe.

Hva med produksjonen, gjør dere alt selv eller kommer dere til å bruke ekstern hjelp til miksing og mastering? Tony spiller inn alt det musikalske på sine fasiliteter og så gjør jeg vokalen i Kamfer Studio, et studio jeg er delaktig i…”Mein Kamfer Studio” som de ville ha sagt det i Tyskland. Miksinga har Tony tatt seg av etter at jeg har sendt vokalsporene til ham. Mastringa ble gjort av en kis i Sverige.

Noen Når kan vi forvente at det ferdige produktet foreligger? Det blir like utpå nyåret. Litt usikker på hvor den slippes først. Skiva blir lisensiert til en del land også. Så det er mulig den først dukker opp i Russland eller Sør Amerika eller noe sånt. Vi kara i INRI jobber med den biten nå.

Er ENSLAVEMENT OF BEAUTY anno 2006 kun å anse som et studioprosjekt eller kommer vi noen gang til å få se bandet på en scene? Jeg tror du kan sette ganske store penger på at vi ikke kommer til å stå på en scene som Enslavement of Beauty.

Slippes skiva gjennom ditt eget selskap, Inri Unlimited, eller har dere kontakt med andre selskaper? Skiva gis som sagt ut på INRI Unlimited og blir lisensiert til en del land rundt omkring. Vi kommer vel til å ta oss av Europa via distributører mens resten av verden nok blir basert rundt lisensiering.

Hva så med fremtiden, er EOB nå tilbake for å bli eller blir det med denne ene utgivelsen? Vi har snakka om å gjøre ei ny skive i løpet av 2007. Kanskje da med release mot høsten eller noe. Vi får se. Har en del kaker å bake ferdig utover nå.


Write a comment...

Latest reviews

167 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
307 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
505 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
349 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
360 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
496 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares