Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

EXODUS - Gary Holt Letter På Sløret

 

Gary Holt Letter På Sløret

- Tekst: Pål Lystrup, 5. oktober 2005 -

 

 

 

Det er høst. Bergen er igjen blitt et grått, trist og generelt lite trivelig sted å være. Ikke at det er kaldt, men det er så overdøvende blekt, høstens ansikt. Godt er det da at vi har musikken, og hva er vel bedre enn litt thrash for å rense opp i all den årstidsbaserte frustrasjonen? Klokken 19.30, presis, ringer telefonen. Det er Gary Holt; originalt medlem, og nåværende primus motor i Exodus, et av de mest innflytelsesrike thrash metal bandene i historien, bare spør Rob Flynn fra Machine Head, for han har sagt det: "If it wasn't for Exodus there would be no Machine Head.” -Klart man får en viss grad av andektighet i stemmen når man skal spørre ut Gary Holt.

Jeg gikk likeså godt rett på sak og spurte Herr Holt (Klinger bra ikke sant?) litt om den siste turbulente tiden i Exodus. Jeg tenker selvsagt på at det nå kun er Holt som er igjen av den originale besetningen. Steve ”Zetro” Souza forlot oss mye på grunn av at han ble for grådig. Han forventet å få ting servert på sølvfat, og i denne bransjen holder det ganske enkelt ikke med en slik holdning. Han hadde tydeligvis en illusjon om at Tempo of the damned ville selge ca. 500.000 bare her i Nord-Amerika, noe ikke engang den siste Megadeth skiven klarte. Her borte solgte vel Tempo of the damned et par titalls tusen, og i Europa var det vel rundt femti tusen solgte eksemplarer, så et slikt mål kan vel kalles rimelig urealistisk. Uansett; han presterte å ikke dukke opp på flyplassen da vi skulle av gårde til Mexico for å spille. Faktisk så tok han ikke engang telefonen, og vi ble nødt til å skaffe en erstatter på stående fot. (Minner litt om episoden med Deicide og Hoffmann brødrene dette her.) Matt Harvey fra Exhumed stilte sporenstreks opp og gjorde hele den resterende, Søramerikanske turneen med oss.

Når det gjelder Rick Hunolt(gitar) og Tom Hunting(trommer), så er saken litt annerledes, og det er egentlig synd at dette gikk som det gikk, men hvis jeg nå sparker meg selv, så kan Exodus skilte med å være bandet uten et eneste originalt medlem… hehe

Nei, fra spøk til alvor; Rick hadde lenge slitt med stoffproblemer, og ettersom jeg hadde fått bukt med mine, lignende problemer brukte jeg stort sett tiden på å prøve å få ham streit igjen. Som du sikkert forstår mislyktes jeg med det prosjektet, og det ble nødvendig å gi ham beskjed om å trå til side for en erstatter. Dessuten har Rick familie han må ta seg av. Han ønsker å stille opp for familien, og da spesielt ungene ettersom han selv vokste opp med en mor som ikke tok seg skikkelig av sine barn. Rick sluttet for øvrig på den eksakt samme dagen som vi skulle i studio.

Når det gjelder Tom, så var det de psykiske problemene som nok engang tok knekken på ham. Han har tidligere slitt med panikkangst osv., og i den senere tiden eskalerte det hele. Til slutt ble det såpass ille at han måtte legges inn. Faktisk våknet jeg en dag av at det var brann- og politibiler utenfor huset mitt. Da hadde Tom innbilt seg at han hadde hjerteattakk. Som du sikkert forstår så ble det uholdbart å forsette med ham bak trommene i denne tilstanden. Nå var det også slik at han ikke ønsket å gjøre trommene så fort som jeg godt kunne tenke meg dem, så at Paul Bostaph(ex-Slayer) nå befinner seg bak trommene passer meg fint i det henseende.

Ja, det er flere nye ansikter… Ved siden av nevnte Paul Bostaph, så er det Lee Altus(gitar) og Rob Dukes(vokal). Rob hadde aldri tidligere spilt i noe seriøst band, kun noen Pennywise-aktige punk band, så dette var i grunnen spennende for oss alle sammen. Han ble anbefalt meg av en gitartekniker vi hadde med oss på Megadeth-turneen. Fyren var meget entusiastisk, og vi ordnet en audition. Resten er vel, som de sier, historie… hehe På Shovel headed kill machine har Rob allerede rukket å bidra med en tekst, i tillegg til en tekst som vi to skrev sammen. Lee(Heathen), på sin side, har bidratt med noen gitarsoli. Med andre ord er det ikke fullstendig diktatur…

Apropos diktatur; hvordan er det med omslagskunsten. Er det du/dere som står bak ideen til dette fete coveret? Nei, faktisk så er det Nuclear Blast som skal ha mye av æren for akkurat dette. De satte oss i kontakt med en Anthony et eller-annet, som må sies å ha laget et stykke fenomenal kunst. Jeg sa bare at vi ville ha noe med en satanisk tanks, Satans artilleri på sett og vis. Alt utenom denne grunntanken er det Anthony som har kommet opp med.

Tittelen da, hvem har stått for den? Hehe… det er indirekte manageren vår som har kommet opp med den tittelen. Det har seg nemlig slik at trommeteknikeren vår har en svær jævel av en pitbull. Manageren vår er temmelig redd dette beistet, og trommeteknikeren prøvde hele tiden å overbevise ham om at hunden var fullstendig harmløs. Det endte med at manageren ba om at denne ”Shovel headed kill machine” ble holdt langt unna ham...

Ja, er dere fornøyd med Nuclear Blast? Hva slags avtale har dere med dem? Vi er faktisk veldig fornøyde med den jobben de gjør for oss. Det er noe annet å være på NB enn det er å være et lite band på et stort selskap som Capitol der vi gav ut skivene Impact is imminent og Force of habit. Vi har en avtale på tre fullengdere her, og det hjelper at folka som pusher platene er fans, og ikke bare kalde og kyniske businessfolk.

-Det var for øvrig NB som gjorde at vi fikk fingen ut og spilt inn platen. Vi, på vår side, sendte en promo til dem med elleve spor, der alle var titulert ”Shut up already”… hehe

Forresten; enkelte lurer på om det er meningen å få gjort disse to, tidligere nevnte Capitol utgivelsene mer tilgjengelige, da de for så vidt nesten er umulige å få fatt på. Er det noen slike planer? A Nei, ikke som jeg vet om. Det er i bunn og grunn fullstendig opp til Capitol om de vil slippe dem på ny, noe jeg ikke tror de vil gjøre ettersom etterspørselen nok er større etter andre plater enn våre. Fansen får trøste seg med at ikke jeg engang har alle Exodus utgivelsene.

Så du hører ikke bare på Exodus altså… Hva hører så Gary Holt på, for jeg regner med at du liker musikk? Jeg elsker musikk, og har en masse jeg liker å høre på. Av metal kan jeg nevne Therion, Dimmu Borgir, Gloomy grim, Carnal Forge, The Haunted og Marduk. Ellers hører jeg på blant annet Dead can dance, Prince, Depeche Mode og Duran duran, for å nevne noe. Vi må selvfølgelig heller ikke glemme god gammel Madonna. ”I’m a material girl”…haha

Mer rakk vi ikke denne gangen, men jeg fikk Avslutningsvis, i det altfor korte intervjuet, spurt Gary om bandet vil ta turen til Norge i nærmeste fremtid… Jeg vet ærlig talt ikke om vi kommer til Norge denne gangen, men jeg håper det. Vi får ytre ønsket til manageren vår…Ja, da får fansen krysse fingrene, og i mellomtiden kose seg med Shovel headed kill machine, som virkelig er en godsak!


Write a comment...

Latest reviews

167 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
307 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
505 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
349 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
360 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
496 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares