Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

FRANTIC BLEEP - Eksperimentell Norsk Metal

 

Eksperimentell Norsk Metal

- Teks av Even Knudsen, 21. juni 2006 -

 

Det spirer og gror innen norsk metal, også utenfor ekstrem metallen. Kongsvinger bandet Frantic Bleep er et relativt nytt og ubeskrevet blad som serverer en type musikk som ikke er helt enkel å putte i bås, ettersom de inkluderer elementer fra en rekke stilarter i musikken. Selv velger de å beskrive det de driver med som eksperimentell metal og det er i og for seg en ganske dekkende beskrivelse. Frantic Bleep er for tiden aktuelle med demoen 'Fluctuadmission' og for å finne ut mer om bandet slo jeg av en prat med gitarist Øyvind Sundstrøm.

Siden Frantic Bleep nok er ukjent for de fleste ennå, og min kjennskap til bandet begrenser seg til det jeg har hørt på skiva og det som er av info i coveret hadde det vært greit med en liten innføring i bandets historie. Fra den spede begynnelse og frem til nå? Vi starta opp bandet i november 2001. Medlemmene i bandet har spilt sammen i andre prosjekter, så vi kjente hverandre mer eller mindre fra før. Det eneste bandet som er noe kjent er vel Madder Mortem hvor Paul Mozart spiller bass. Patrick er involvert i flere prosjekter. Fyren er overkreativ så han spiller i 3-4 band. Når det gjelder Karl Arthur og meg så har vi spilt i flere band opp gjennom åra. Inkludert et par prosjekter vi gjorde sammen. Ellers så har vel alle spilt musikk siden vi var i fjortiss alderen.

Musikken på Fluctuadmission er relativt kompleks, og inspirasjon ser ut til å være hentet fra forskjellige stilarter. Hvordan vil du beskrive musikken deres? Det er ikke lett å beskrive musikken vår, men det er vel metal i en eller annen form. Jeg har ikke lyst til å sette musikken vår i bås, men det er nok en form for eksperimentell metal. Det er ingen grenser i dette bandet. Vi gjør det vi vil uansett hva andre måtte mene om det.

Hvilken bakgrunn har dere som musikere. Er dere skolerte eller selvlærte? Vi er nok rimelige selvlærte, men alle har en eller annen form for skolering innen musikk. Patrick gikk på musikklinja på gymnaset og Karl Arthur gikk et år på Folkehøgskole. Personlig så gikk jeg på den lokale musikkskolen i 5 år. Når det gjelder Paul Mozart så vet jeg ikke hvilke skoler han har gått på, men en god del av talentet er nok medfødt vil jeg tro. Uansett så er det nok heller lite av det vi har lært på skoler som blir brukt når vi skriver låter i bandet. Frantic Bleep handler mer om å bryte regler enn å følge dem.

Er det spesielle band/artister dere har hentet inspirasjon fra? Vi har ingen direkte influenser i dette bandet, men vi hører på ekstremt mye forskjellig musikk. Det faller seg helt naturlig for oss å høre på mange forskjellige stilarter. Alle banda som medlemmer av Frantic Bleep spiller i er veldig originale ,og låter veldig forskjellig fra hverandre. Siden vi hører på så mye forskjellig musikk, så må uttrykket vårt bli originalt siden vi fordøyer så mye forskjellig musikk hele tiden. Akkurat nå så hører jeg på alt i fra Mari Boine til Slipknot. Det høres kanskje rart ut, men slik er det.

Hvordan har responsen vært på 'Fluctuadmission' fra pressen? Responsen både i fra presse og publikum har vært veldig bra så langt. Det virker som om folk er klare for noe nytt. Vi har fått gode anmeldelser og interessen har vært større enn jeg hadde trodd på forhånd. Interessen her i Norge tatt seg noe opp den siste tiden, men den har vært ekstra stor i USA.

Har dere fått napp hos noen plateselskaper? Et par selskaper har vist interesse for oss, men vi forventer ingenting når det gjelder inngåelse av kontrakter. Vi håper selvsagt, men det gjenstår å se om noen er modige nok til å signe oss siden vi ikke er et band som det er lett å markedsføre.

Slik jeg tolker det fra coveret er Paul Bjørke innleid som vokalist. Stemmer dette, og er det slik dere vil ha det fremover? Han er ikke innleid, men mer som et session medlem å regne. For Paul så er Frantic et prosjekt, men for oss andre er det et band. Når vi har arrangert basisen så stepper han inn og lager tekster og bassganger til det vi har gjort, før vi spiller inn galskapen. Jeg regner med at det blir slik i tiden fremover også.

Hva med produksjonen på skiva, er dere fornøyd eller er det ting dere gjerne skulle endret på i ettertid? Til å være en demo så er Fluctuadmission rimelig bra lydmessig. Jeg har ikke hørt mange demoer som låter like bra. Det er Patrick som skal ha æren for at det låter såpass. Han er blitt veldig flink til å skru lyd og han brukte mye tid på å få det til å låte bra. Likevel så kunne nok både trommelyden og gitarlyden vært bedre enda, men til å være vår første demo så er vi fornøyd. Det er alltid ting som kunne vært bedre både lydmessig og spillemessig, men vi har lært mye under innspillingen og til å være vår første demo så ble den ikke så verst.

Fortell litt om hvilke planer dere har i tiden fremover. Har dere for eksempel planer om å gjøre livejobber? Akkurat nå så jobber vi med nye låter. Det er forfriskende å kunne arbeide med nytt materiale når du har levd så lenge med det gamle. Om den neste innspillingen blir en demo eller et album kommer vel an på om vi får platekontrakt i løpet av våren. Uansett så kommer nok mye av tiden fremover til å gå med på å skive nye låter. De nye låtene kommer til å bli mer gjennomførte og bedre som helhet. Vi kommer til å til å gå for en mer massiv produksjon neste gang. Vi har også drøftet muligheten for å få med flere vokalister på de nye låtene. Når det gjelder livejobber så tror jeg ikke at det skjer med det første ,siden Paul Mozart ikke har anledning til å være med. Hvis vi skulle ha funnet noen andre så hadde vi aldri fått tak i noen som var like dyktig som han er. Du skal ikke se bort i fra det, men det kommer nok til å drøye litt. Det kunne jo ha blitt veldig tøft!


Med de ordene forlater vi Øyvind Sundstrøm og Frantic Bleep for denne gangen


Write a comment...

Latest reviews

176 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
319 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
512 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
357 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
369 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
509 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares