Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

GORGOROTH - Infernus om nytt album og et gjenoppstått Gorgoroth

Infernus om nytt album og et gjenoppstått Gorgoroth

- Tekst av Anne Camilla Bergkvist, Foto: Trine Lindh Justad, 21. november 2009 -

 

Gorgoroth er tilbake med nytt album. Det har fått tittelen ”Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt”, og kom på markedet tidligere i høst. I den anledning fikk jeg en prat med mannen bak verket, nemlig Infernus.


Først av alt gratulerer med nytt album. Takk

Kan du fortelle litt om det? Ja, det er vårt niende album, og vi er veldig fornøyde med det. Det tok oss tre år å lage det. Halvparten av det ble skrevet i 2006, mens resten ble skrevet i løpet av prosessen. Det som tok lengst tid denne gangen var pre-produksjonen og arrangementene. Vi benyttet et svensk studio, slik at det ble en del pendling mellom Norge og Sverige. Det fungerte helt i tråd med intensjonene, og det er slik vi kommer til å fortsette å jobbe fremover. Som sagt, vi er veldig fornøyd med hva vi fikk utrettet.

Og her er det du som står for musikken? Ja, det er jeg som lagde all musikken denne gangen.

Hva handler ”Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt” om, her tenker jeg på tekstene? Det er et helt tradisjonelt Gorgoroth album, og tekstene handler om det samme i dag som de gjorde i 1992, med andre ord ingen radikale endringer.

Og tittelen, hva betyr ”Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt”? Tittelen er en harselas med et gammelt Adam av Bremen sitat, og betyr kort og godt å omvende flest mulig til satanisme.

Hvorfor valgte dere den tittelen? Rett og slett fordi vi ønsker å vise hvor skapet skal stå i 2009. Den er å regne som et statement som bekrefter bandets intensjoner.

Hvordan vil du beskrive ”Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt” i forhold til den forrige skiva deres, ”Ad Majorem Sathanas Gloriam”? Vel, de to albumene er jo skrevet av to grunnleggende forskjellige personer. Når det gjelder prosessen med å lage dem, så brukte vi ett studio til innspillengen av ”Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt”, mens ”Ad Majorem Sathanas Gloriam” ble av diverse grunner spilt inn i tre-fire forskjellige studioer. Ellers så mener jeg helt klart at ”Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt” er det modneste og mest musikalske albumet vi så langt har laget.

Dere har fått tilbake Pest på vokal. Hvordan var det å jobbe sammen med ham igjen? Det var veldig fint, vi har god kjemi og gode personlige relasjoner. Også låter det tidvis som det gjorde i 1995 når vi jobber sammen. I alle fall føles det slik.

Jeg har forstått det sånn at dagens Gorgoroth besetning bor ganske spredt. Blant annet har dere medlemmer bosatt i både Sverige og USA. Hvordan løser dere dette med tanke på øvinger og slikt? Vi har så langt faktisk øvd mer enn på mange år, og nettopp fordi vi bor så spredt må vi tilrettelegge og bruke tiden effektivt når vi møtes. I tillegg til at vi er bosatt i flere land, er også enkelt i bandet familiefolk, noe som også krever at vi jobber når vi skal jobbe. Vi kan ikke holde på sånn som vi gjorde for ti år siden da vi lett hadde tullet bort deler av tiden på festing og annet fjas.

Du er etter det jeg har forstått grunnleggeren av Gorgoroth, og også den eneste som har vært i bandet fra dag en. Kan du fortelle litt om hvordan det hele begynte? Gorgoroth var et prosjekt jeg hadde hatt i tankene en god stund før det så dagens lys. Jeg kontaktet etter hvert Hat (vokal) og Goat Pervertor (trommer) og sammen startet vi Gorgoroth. Dette var i 1992. I 1994 flyttet jeg fra hjembygda mi i Fjaler kommune og til Bergens-traktene. Det var så å si umulig å jobbe som en slags semi-profesjonell musiker på et så lite sted på den tiden. Dette sammenfalt med de første utskiftningene i line-up'en, da disse to orginalmedlemmene valgte å slutte i bandet, rundt 1994-1995. Opp gjennom hele 90-tallet var det en del utskiftninger i bandet av diverse grunner. Omtrent 25, tenker jeg. Ikke dårlig, hva?

Hva med live-planer? Kan du på det nåværende tidspunkt røpe noen datoer? Vi arbeider for tiden med å få til en liten miniturne i sentrale deler av Vest-Europa i løpet av april neste år, nærmere bestemt fra 9-17 april, avhengig av hvilke tilbud vi får.

Hva med Norge, noen planer om noen norgesturne i nærmeste fremtid? Norge er for tiden ikke førsteprioritet. Vi spilte jo to konserter her tidligere i høst. En på Hole In The Sky festivalen og en i Trondheim.

Ja, dere har to live-show bak dere med et på en måte gjenoppstått Gorgoroth. Hvordan føltes det? Veldig bra. Vi var godt forberedt og det er god stemning innad i bandet. Vi er voksne mennesker som har holdt på med dette i mange år nå. Også hadde vi veldig god hjelp av crewet begge steder. Det bestod for det meste av lokale folk som alle gjorde en kjempejobb.

Jeg kunne dessverre ikke komme på Hole In The Sky selv, men jeg hørte av ei jeg kjenner som var der at konserten deres var super. Det er bra, det var i alle fall veldig fint å spille der.

Jeg har hørt rykter om at dere allerede er godt i gang med oppfølgeren til ”Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt”. Stemmer det? Ja, det er sant. Vi har klar en del grovskisser og fragmenter som vi arbeider med i studio.

Kan du gi noen hint om hva vi kan vente oss av det fremtidige albumet? Nei, det er alt for tidlig, men jeg kan røpe at vi er godt i gang.

Spennende,og helt til slutt: noen ord til fansen? Uhm… nei, ikke akkurat nå.

Ok, og takk for praten og lykke til med nytt album og turne. Håper jeg får sett dere live snart. Det ordner seg nok.

Write a comment...

Latest reviews

1055 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1761 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
1960 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1859 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
1918 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2430 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares