Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

GRIFFIN - Klassisk Heavyrock Fra Trondheim

Klassisk Heavyrock Fra Trondheim

- Tekst: Even Knudsen, 4. oktober 2003 -

Tronheimsbandet Griffin ble etablert sent i 1998, dengang som et rent hobby prosjekt. Gutta oppdaget etter hvert at dette var såpass bra at det var på sin plass å vie all tid og energi til bandet. Griffin spiller relativt tradisjonell heavy metal med klare referanser til 80-tallet, og er i disse dager aktuelle med sin tredje skive, 'No Holds Barred'. I den forbindelse tok jeg en prat med gitarist Marcus Silver.

Hvordan har tilbakemeldingene vært så langt? Har dere fått noen respons fra utlandet? Tilbakemeldingene har vært helt overveldende! Når det gjelder utlandet så lanseres ikke skiva utenom skandinavia før i november. Men anmeldelsene hittil har gitt oss tro på at det virkelig har vært verd alt det harde arbeidet vi har lagt ned i skiva

Dere legger snart ut på Scream Metal Tour 2003 sammen med Einherjer, Scariot og Lumsk. Hvilke forventninger har dere til den turneen? En ganske så variert og spennende sammensetning av band, Hvilket forhold har du/dere til de øvrige tre bandene? Det skal bli jævlig fett å komme seg ut på veien igjen!! Jeg lever for å spille live, så å turnere er livet for meg, rett og slett. Når det gjelder de tre andre banda så hadde det sikkert vært mest fornuftig og sagt ”Ja visst, de er dritfete alle sammen, så dette blir en killer turne..” Og det blir det jo, men et ærlig spørsmål fortjener et ærlig svar så det skal du få. Det bandet jeg kjenner best til av de tre er selvsagt Lumsk, i og med at de kommer fra trondhjem sånn som oss. Jeg har ikke hørt skiva deres, men jeg har sett dem live et par ganger, og det var en tight og massiv opplevelse. Sist jeg møtte trommissen deres så var han så dritings at han absolutt skulle lære meg å marsjere i fem fjerdedels takt, til tross for at han sto å svaia og var ute av stand til å gå så mye som en fjerdedel av en centimeter selv. Ikke uten grunn at den mannen bærer kallenavnet palmen i fylla, hehe.. Men men, han og resten av Lumsk er kule karer, så jeg gleder meg til et par uker med fyll og fanteri sammen med dem. Scariot har jeg dessverre ikke hørt, men jeg hører rykter om de har en grisegod gitarist, så det skal bli fett å se dem live. Håper bare ikke det er sånn plastikk prog som alle symphony x wannabe banda spiller for tida, for det synes jeg er skikkelig rævva!!! Siste Einherjer skiva har jeg hørt to låter fra, og det hørtes steintøft ut, noe som var litt opptur for min del etter den forrige plata deres som jeg personlig synes var kjedelig. Men hele poenget med sammensetningen av banda på denne turen er jo at det skal være litt for enhver smak, og det er det jo virkelig!

Jeg kritiserte denne turneen en smule på web-boardet til Scream for at Nord-Norge atter en gang er utelatt. Da svarte en av dere at dere jobbet på egenhånd for å kanskje få til noe i Nord Norge. Hvordan går det med de planene? Først av alt må jeg bare si at jeg synes det var for jævlig at det ikke ble noe av de datoene som opprinnelig var planlagt nordafor.. Med hånda på hjertet og kuken i bukselomma kan jeg ærlig si at de gigene jeg så mest frem til var nettopp de! Både jeg og Kai er opprinnelig fra nord-norge, og Griffin har aldri spilt nord for trondheim før, så det gleda vi oss virkelig til. Når det gjelder det å ordne det utenom turneen på egenhånd så er det dessverre veldig vanskelig, men vi prøver, så hvis det sitter noen med initiativ og lyst til å arrangere et helvetes heavy metal show nordafor så er det bare å ta kontakt med oss, vi kommer MER ENN GJERNE

Hva gjør etter din mening ’No holds barred’ til en bedre skive enn de to første? (Alle musikere synes vel at sin ferskeste skive er den beste!?!? He, he) Hva gjør Pamela Anderson mer sexy enn mora de da ☺ Det meste?!? Nei da, litt overdrevet selvfølgelig, men jeg synes både låtene og produksjonen er mye mye bedre på denne skiva enn på de to forrige. Viktigst av alt er at vi endelig er fri fra season of mist, og derfor har kunnet rendyrke vårt uttrykk slik at vi nå har kunnet gi ut ei skive som er ett hundre prosent klassisk heavy metal. En stooor forskjell er det at vi har skiftet frontfigur og fått inn Pete Beck på vokal. Jeg har vel stort sett skrytt den mannen opp i skyene i hvert intervju jeg har gjort, og dette blir intet unntak. Han har hatt utrolig mye å si, ikke bare fordi han er en suveren vokalist, men fordi han selv er multi-instrumentalist og kan bidra i låtskriver -prosessen på en helt annen måte enn en vokalist som kun synger.

Har du en spesiell favorittlåt på ’No holds barred’ Jeg synes ”Fleet street superstars” er dritfet, pluss at den er killer å spille live! Ellers syns jeg ”Weighless”, ”Sentence” og ”Praise the rain” er kanonlåter. Også har du jo ”Feeding the fire” da, som er så slesk at du må cleane ørene med q-tip hver gang du har hørt den!!

Ville du endret på noe om du hadde muligheten til å gjøre ’Wasteland serenades’ og ’The Sideshow’ på nytt? Jeg ville ha gitt de ut på et annet plateselskap.. Også ville jeg ha forma coveret som en dolk, sånn at jeg kunne ha kjørt det opp i ræva på sjefen i season of mist!! Musikalsk så er jeg fortsatt kjempefornøyd med ”The sideshow”, og syns det er en veldig spesiell feeling og atmosfære i den skiva. Den ville jeg faktisk ikke endra noe på, noe som er ganske utrolig til meg å være. ”Wasteland” var jeg ikke med på, men husker jeg syns den var ganske kul da den kom. Personlig så synes jeg nesten vi er et annet band nå enn på ”Wasteland”, spesielt etter at vi skifta vokalist.

I forkant av ’No holds barred’ valgte dere å avslutte samarbeidet med Season Of Mist hva var årsaken til dette? Det blir litt som å spørre om hvorfor noen gjorde det slutt med eks dama. Når man står midt oppi det så dreier hele verdensbildet seg om nettopp det, det er det viktigste i livet akkurat der og da og man klarer ikke tenke på annet enn det. Hvis du derimot spør en fyr som dumpa mærra si for to år siden om hvorfor han gjorde det så sier han mest sannsynlig bare ”Neeei, det funka bare ikke..” Litt sånn blir det med season styret også, hadde du spurt meg i fjor så hadde jeg sikkert blitt så engasjert at jeg hadde gitt deg et svar på en halvtime, men nå gidder jeg ikke snakke så mye om det. Jeg kan oppsummere det for deg med fem ord, det er et dritt selskap!!! Alle trondhjemsbanda som har signa med den labelen der kan skrive under på det, det kan jeg love deg!

Dere valgte så å signe hos Frode og Face Front. Er dere fornøyd med behandlingen dere har fått der så langt? Hadde dere tilbud fra andre selskaper? Frode er en kjernekar, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med Facefront! Husker du da du var så liten at du dreiv å pinka i bleie enda, og morfaren din fortalte deg eventyret om han slummissen som plutselig en dag våkna opp i kongens slott og ble behandla som en geistelig? Sånn kan overgangen fra season til facefront beskrives. De jævla franskmennene skal ha kreditt for at de oppfant fransk åpning, men i platebransjen har de ingenting å gjøre!

Hvorfor falt valget på Skansen Lydstudio som innspillingssted? Var dere inne på tanken om å bruke et mer ’annerkjent’ studio? (tenker da for eksempel på Abyss eller Fredman som alle bruker i disse dager) Tidligere har vi brukt Studio Mega i gøteborg, men denne gangen falt valget altså på Skansen. Litt av årsaken til det var rett og slett at Skansen de siste par årene har levert såpass bra varer at vi tenkte hvorfor dra til et land hvor de så å si kun selger mellan øl når vi kan spille inn her hjemme å få minst like bra resultat. Det der jævla smellan-i-tvåan-mellan-ølet er forresten livsfarlig, du blir faen meg aldri full av den dritten der, så det ender med at ender på sykehus med oppblåst mage mann!!!

Alexi Laiho (Children Of Bodom) har fått produksjonskreditt på skiva. Hva er bakgrunnen for dette, trengte dere noen til å holde dere litt i nakken, eller kanskje det var et lite PR triks? Hva har Alexi’s bidrag betydd for det ferdige produktet? Dæven du skulle bare visst!!! Hvis vi hadde trengt noen som kunne holde oss i nakken tror jeg ikke en gal full finne er rette veien å gå for å si det sånn. Russere og finner er jo faen meg helt gale etter alkohol, pluss at de blir HELT gale når de får litt innabords!! Det alexi’s bidrag har betydd helt seriøst er mest på vokalsiden. Vi hadde i utgangspunktet mye mer harmoni vokal og koring, noe det er lett å forelske seg i når man er i studio. Han ga oss et par gode råd om partier hvor det ville være en fordel å droppe koring og sånn, slik at det tar av enda mer der det virkelig brukes. Ellers så korer han grisetøft på ”The sentence”, og spiller en knallfet solo på låta ”Bleed”. Det må også sies at det var veldig inspirerende å ha en såpass erfaren studiomusiker til stede da vi skulle spille inn.

Musikken deres er jo temmelig inspirert av 80-tallets metal, et begrep som for mange i bransjen er negativt ladd. Får dere mye pepper for mangel på originalitet..osv.? Det er flust av folk i bransjen, og spesielt de hippe folka som jobber i vg og dagbladet som sitter og sier ”Nei faen, ække detta derre sånn dærre 80 talls møl a? Sånn dærre tung rock? Det er mye kulere med hip hop asså, det er det som er den nye rocken nå vøttu…” Svært ofte er det de samme kritikerne som går hjem fra jobb, trekker ned buksa, og legger seg å napper i loffen mens de hører samantha fox eller ”Carrie” med Europe og drømmer seg tilbake til den gangen de for første og siste gang fikk sett ei naken dame da de spionerte på jentene som sto og dusja etter gymmen… De folka der hadde ikke klart å sette sammen to fete riff om de så kunne kjøpes med bruksanvisning på ikea mann, så de driter vi i!! Black metallere som ikke har fått med seg at det skjedde noe som helst innen metalsjangeren før ”Enthrone darkness triumphant” med dimmuborgir bryr jeg meg heller ikke så alt for mye med… For å komme tilbake til spørsmålet så har vi faktisk fått sinnsykt lite pepper, som regel er reaksjonen til folk som ikke har hørt oss før mer i duren ”Ja visst, endelig noen som tør å spille ren klassisk heavy rock igjen!!!”

Er det noen artister/band som i spesiell grad har inspirert dere til å bli det bandet dere er i dag? Alle i bandet har forskjellige favorittband, men vi har jo det til felles at vi alle vokste opp med klassisk rock og heavy metal. I morra har jeg invitert til stort party hos meg, og da kommer det nok til å gå i Ozzy, Tidlig Van Halen, Mötley Crüe, Ratt, Kiss, Maiden og selvsagt hele ”Rising” skiva til Rainbow. Når ølet er tomt og vi hiver oss over spriten blir det vel litt Megadeth, et par emperor låter, før det hele avsluttes med en greatest hits kavalkade med Tony ”the smokemachine” Harnell og TNT!

Hva bringer fremtiden for Griffin? Blir det umiddelbart å starte arbeidet med ny skive etter at det meste av turnevirksomheten er unnagjort? Har du gjort deg noen formening om hvilken retning dere vil gå med neste skive, blir det en ’No holds barred 2’ eller noe helt annet? Først av alt skal vi gjøre scream turneen, noe jeg håper alle kommer på!! For en liste over datoer, og når vi kommer til din by, sjekk www.griffin.no. Deretter spiller vi på 1001 watt festivalen. Når vi kommer hjem derifra skal vi gå i gang med å arrangere et ”forsinka” release party i trondheim. Dette gjør vi fordi vi på scream turneen ikke kan kjøre det showet folk i trondhjem er vant til fra vår side med full pyro og gal trommis som henger opp ned og sloss mot gravitasjonskreftene mens han spiller solo. I tillegg skal vi kjøre en gig for folk under atten i november en gang. Det begynner å bli en del fjorten-femten åringer som har plukka opp gitarene og oppdaga maiden, noe jeg syns er helt konge, så vi har bestemt oss for å gi dem et fett show så de ikke kveles av en overdose hip hop skolefest-helvete.. Etter jul håper jeg på at det blir en europa turne. Ellers så går vi i gang med å lage oppfølgeren til ”No holds barred” Hvordan denne blir får vi bare vente å se. Vi leker litt med tanken om å gjøre en konsept plate, men mye gjenstår der enda da… Foreløpig får folk bare sjekke ut ”No holds barred”, og så får de dra rævva si ut av sofaen og komme seg av gårde på scream metal tour 2003!!That's Da sier vi takk til Marcus og Griffin for denne gang, ønsker dem lykke til med den forestående turneen og håper at 'No Holds Barred' selger like mye som den


Write a comment...

Latest reviews

176 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
319 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
512 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
357 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
369 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
509 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares