Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

GUARDIANS OF TIME - Parallelltidens Vokter Letter På Sløret

Parallelltidens Vokter Letter På Sløret

- Tekst: Even Knudsen, 4. februar 2004 -

Kristiansandbandet Guardians Of Time har nylig sluppet sin andre studioskive 'Machines Of Mental Design', som forøvrig er en konseptskive. Bandet har helt klart modnet siden sist og nå er de klare for å erobre verden med sin musikk. Jeg tok meg en prat med Paul 'The guardian of parallell time' Olsen for å høre litt mer om skiva og hvilke planer bandet har fremover.

’Machines of mental design’ er endelig ute i butikkene nå, en smule forsinket. Det er vel greit at ventetiden omsider er over? Ja, endelig får jeg si. Trykkeriet gjorde en tabbe under trykkingen av coveret, det ble alt for mørkt. Vi valgte derfor å utsette utgivelsen i stedet for å måtte leve med et cover vi ikke kunne stå inne for.

Hvordan har tilbakemeldingene fra fans og media vært så langt? Tilbakemeldingene har vært veldig gode! Burn Magazine ga oss 89 av 100 poeng og er vel den som foreløpig veier tyngst. Vi er godt fornøyde men ikke overrasket. Vi VET denne skiva er killer!

Har du en eller flere personlig favorittlåt(er) på skiva? Tja, det er alltid et vanskelig spørsmål. Jeg klarer ikke å bestemme meg for en enkelt låt, men «Faceless Society», «Intervention from Beyond», «The Journey» og «The Rise of Triopticon» er vel de jeg liker best. Altså de hardeste...

Dere har distansert dere litt fra stilen på debuten. Det er mer power metal og mindre ’happy metal’ denne gangen og ikke minst mer variasjon. Er dette noe dere bevist har søkt, og føler dere at dere nå har funnet deres egen greie? Det er til en viss grad en bevisst utvikling. Vi ser ingen grunn til å lage «Edge of Tomorrow» en gang til. Vi er godt fornøyde med den, men vi må hele tiden bevege oss videre. Dermed var det også «en naturlig utvikling» som det heter, å legge inn litt mer variasjon. Vi har hele tiden følt vi har hatt vår egen greie, men det er klart dette kommer mye tydeligere fram på «Machines...» Forhåpentligvis vil vår sound bli enda mer tydelig i framtiden, det tar som kjent tid å finne sin egen særegne stil.

Når folk spør meg hvordan dere låter pleier jeg å si Judas Priest meets Helloween meets Iron Maiden. Er dette band dere har latt dere inspirere av eller er likhetstrekkene en tilfeldighet? Hvis du ber oss i bandet om å si det ene favorittbandet som betyr mer enn noen andre band, hadde fått til svar nettopp de bandene du nevner. Så det er vel ingen tilfeldighet, den musikken liger dypt i underbevisstheten på oss alle sammen.

Dere har til og med fått med en ballade denne gangen. Ryktene sier at dere stort sett ender opp med en up-tempo låt uansett hver gang dere skal skrive en ballade. Stemmer det? He-he, det har jo hendt for å si det sånn! Joda, vi jobbet veldig mye med «Puppets of the Mainframe» før vi endelig ble fornøyde. Men så har vi da klart å dytte utrolig mye snacks inn i den låta! Vi ville unngå å lage en ballade som var så forutsigbar og kjedelig at du hopper til neste sang på skiva ved tredje gjennomlytting, og det føler jeg vi har klart.

Var det bestemt fra starten av at ’Machines of mental design’ skulle bli en konseptskive, eller var det noe som utviklet seg underveis? Det ble bestemt veldig tidlig i prosessen. Grunnlaget for historien ble lagt omtrent samtidig med at vi begynte å skrive nye låter.

Si litt om hvordan låtene og storyen ble til? Bernt lagde den første ideen, veldig mye av dette er fortsatt uendret. Men det var Dag-Ove som tok på seg jobben med å samle trådene, få alt ned på papiret og ikke minst formulere det slik at det passet med musikken. Jeg har en mistanke om at han angret på det et par ganger underveis, det gjorde vi kanskje alle, men vi ga ikke opp og angrer ikke på det. Dag-Ove har gjort en ENORM jobb, og jeg tror ikke det finnes noen som kunne gjort det bedre. Vi har fått utrolig mye positive tilbakemeldinger på dette, og jeg tror det har fått en del mennesker som anser sjangeren for litt banal, til å godta oss som et seriøst band som tilbyr noe mer enn den typiske powermetal-pakka. Når det gjelder låtene så er disse skrevet uten tanke på konseptet i det hele tatt. Vi har valgt å gjøre det på den måten slik at sangene også fungerer på egenhånd, uten å måtte se dem i sammenheng med resten av konseptet. Vi har i stedet lagt inn diverse «lydbilder» mellom låtene for å skape en rød tråd gjennom skiva. Disse har en direkte sammenheng med tekstene. Det må også nevnes at det vil komme mer stoff om TriOpticon og Delacroix på vår nettside etter hvert.

I liket med en god del andre norske metalband er dere signa hos Face Front og mange av disse bandene har sluppet skiver ganske tett. Føler dere at dere får den nødvendige oppfølgingen fra plateselskapet? Med tanke på at FaceFront er et lite selskap så er vi absolutt fornøyde med det de har gjort for oss. Vi skulle selvfølgelig gjerne sett at selskapet sendte oss på en gigantisk verdensturne, men det er foreløpig temmelig urealistisk. Det beste med FaceFront er at Frode Øien (sjefen selv) er en kar man kan stole 100% på, og det er utrolig viktig i denne bransjen! Men dessverre alt for sjeldent. Det kjipeste med FaceFront er at distribusjonsnettverket i Europa forløpig er ganske dårlig, dvs at «Machines...» ennå ikke er kommet ut på kontinentet. Dette er noe det jobbes med og vi regner ikke med at dette skal bli noe problem.

Det ryktes at Guardians Of Time skal delta på neste utgave av Scream Metal Tour. Er dette noe mer enn bare rykter? Tja, vi krysser fingrene! Den som lever får se.

Hvilke planer har dere for å promotere skiva i tiden fremover? Det var denne turneen da.... Vi håper på å få til mest mulig spillejobber i Norge, og så fort vi får ut skiva i Europa vil vi prøve å bevege oss utenlands også. Turneer er vanskelige å få til uten et helt apparat i ryggen, men vi vil gjøre vårt beste.

Tidlig å komme med et slikt spørsmål kanskje men har dere begynt å tenke på hvordan neste skive kommer til å bli? Blir det en ny konseptskive, og i så fall kommer dere til å spinne videre på storyen fra ’Machines of mental design’? Jeg håper og tror at det blir en ny konseptskive. Om vi spinner videre på samme historien tviler jeg på. Men at «the Guardians» blir en del av den er opplagt, men med en annen enn «Future» i hovedrollen. Vi har nettopp begynt å skrive nye låter igjen, noe som er ganske digg og litt skummelt på samme tid. Det ironiske er at denne gang begynte vi å lage en ballade...du skal se vi spiller på DaCapo om et år! He-he...

Vel det var i grunnen det jeg hadde av spørsmål denne gangen. Er det noe du ønsker å legge til så er det bare å peise på! Fortsett å støtt opp om Guardians of Time, kom på konsertene og støtt opp om norsk Metal!!! www.guardiansoftime.comVel, med de ordene forlater vi Guardians Of Time for denne gangen. Hvis du ikke allerede har sjekket ut 'Machines Of Mental Design er tiden modnen for å gjøre det nå.


Write a comment...

Latest reviews

176 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
319 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
512 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
357 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
369 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
509 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares