Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

HATE ETERNAL

 

- Teks av Pål Lystrup, 23. juli 2005 -

 

Hate Eternal er ute med sin tredje fullengder, og hva er vel da mer naturlig enn at vi her på The Streets tar ansvar og får bandet i tale? Tirsdag 5. juli er dagen, og litt etter halv syv blir jeg ringt opp av Earache som setter meg over til mitt intervjuobjekt, Randy Piro, mannen som tok over bassen etter at Jared Anderson forlot bandet. Jeg skal ærlig innrømme at det overrumplet meg ørlite grann at det ikke var Erik Rutan i andre enden, som avtalt, men Randy var en fin fyr, og minst like avslappet og uformell som undertegnede. Faktisk ble store deler av intervjuet tilsynelatende gjort mens Randy gjorde sitt fornødne, derav "Can you hold on a sec.? I'm just gonna flush...so that you don't hear it.". Mer enn man trenger å vite?

Jeg begynte rett på sak, og spurte Randy litt om den ukesgamle skiven, "I, monarch". Fortell oss litt Randy: Ja, hva skal jeg si... Det er i hvert fall helt klart et naturlig steg videre for oss. Vi fortsetter der vi slapp med King of all kings, men denne gangen har vi kanskje inkorporert litt mer groove enn det som var tilfellet på Conquering the throne og King of all kings.

Hva vil det si? Har dere blitt "softe"? Nei, overhodet ikke! Det er fortsatt "full-speed-ahead", men spesielt Derek(Roddy) har gjort ting litt mer komplekse og mer groovy på trommene denne gangen. Han kan f.eks kjøre blastbeats på den ene siden av settet, mens han kjører noen litt mer fikse detaljer samtidig på den andre delen av settet.

Vi ble med dette fort enige om at Randy ikke var trommis, og begav istedet inn på noe han kunne fortelle mer om, nemlig lyrikken og konseptet Hate eternal: Som med begge de forutgående utgivelsene er I, monarch forankret opp i personlige og litt abstrakte temaer. I det hele tatt handler mye av tekstene om selvrealisering, eller om det å bryte ned barrierene som hindrer ens personlige utfoldelse. Så enkelt kan det sies, og så enkelt vil jeg la det være. Det å sette seg skikkelig inn i lyrikken er mye opp til hver og en av lytterne våre. Det høres nok kanskje ut som en klisjè, men slik er det nå engang vi har tenkt det.

Du sier "vi". Betyr dette at Hate eternal nå har funnet en fast besetning, og at fansen ikke må innfinne seg med flere utskiftninger ved neste utgivelse? Slik ståa er nå ser det ut til at Hate eternal vil forbli oss tre. Mange store band har dessuten vært trioer, så hvorfor skulle ikke vi forsette slik?

Randy forteller at det ikke er, og at det heller ikke vil bli, hentet inn noen ekstra gitarist for turnering, men at bandet vil forbli en "power-trio", som vi blir enige om å kalle det. Forklaringen, sier han, ligger mye i det at bandet slik det fremstår i 2005 deler de samme målene og ønsker å dra bandet i samme retning for fremtiden.

Bandet har tydeligvis også samtykket om å gi ansvaret for plateomslaget til artisten Paul Romano. Hvorfor ble det så ham? Det var ganske enkelt egentlig. Vi synes alle at fyren har gjort noen glimrende jobber for andre band(Blant annet et glimrende cover for Mastodon.), og vi visste at han var dedikert og hardtarbeidende. Faktisk så ville han ha all lyrikken oversendt før han begynte å arbeide med omslaget. Akkurat det har nok ikke skadet det endelige produktet...hehe.

Ja, hvordan gjør en slik artist det egentlig? Jeg mener; hvor stort er et slikt bilde, eller er det bare satt sammen på en PC? Faktisk så er coveret et stort maleri som er mye større og høyere enn meg(Randy er ca. 180cm). Grunnen til at jeg vet dette er den at vi dro ut til Paul hele gjengen for å se på det han hadde kokt ihop for oss. Jeg kunne egentlig godt tenkt meg å eie det bildet, men jeg tror ikke økonomien ville strukket til. Faktisk så tror jeg heller ikke at Paul liker å selge alt han produserer. Han er litt sær på den måten.

Ja, økonomi, det er jo noe alle fans er nysgjerrige på. Er det mulig for Hate eternal å tjene til livets opphold utelukkende på musikk? Nei...hehe. Du kan vel kanskje si at to av oss tjener til livets opphold på musikken, for Derek jobber i en trommesjappe, mens Erik har studioet sitt, Mana Recording Studio. Selv jobber jeg på en pizzarestaurant, så noe glamorøst liv fører vi ikke.

Nei, det er vel ikke mye glamor i det å måtte avlyse 5 konserter på grunn av transportmidler som bryter sammen. Når jeg snakker med Randy er nemlig alle utenom Erik strandet i Ohio, langt unna Canada der bandet egentlig skulle vært. Randy forteller meg at den første bussen brøt sammen i Canada, slik at den lokale promotøren måtte skaffe transport. Den bussen brøt desverre også sammen, så det ble til at en venn av bandet kjørte fra New York til Quebec for å plukke opp bandet. Siden denne turen har ytterligere tre biler gått til helvete, så at det var litt amper stemning i bakgrunnen er temmelig forståelig. Jeg valgte derfor kjapt å pense innpå et annet tema, nemlig det tidligere nevnte Mana recording studio... Ja, som du sikkert vet så har vi gjort I, monarch i Eriks studio, forøvrig det samme studioet som vi benyttet oss av under inspillingen av King of all kings. For tiden skjer det vel egentlig ikke så mye i studioet ettersom Erik er ute på veien med oss, men fremover vil det bli benyttet av Into the moat og Cannibal corpse. Med andre ord så begynner Erik å få befestet nsin posisjon innen ekstremmetalen hva angår studioet hans.

Her blir vi avbrutt av en representant fra Earache som ønsker å komme igang med neste intervju, så jeg spør avsluttende om Randy og gjengen har kjennskap til de to bandene de vil komme til å ha med seg rundt i Europa; Behemoth og Blood red throne, og om de noensinne hørte noe fra Hole in the sky (Skulle gjerne sett dem der gitt.). Begge bandene er helt fantastiske. Spesielt BRT har jeg sansen for, og jeg hadde faktisk kjennskap til dem også før de dukket opp på samme label som oss. Vi gleder oss til å turnere Europa sammen med disse to bandene. Når det gjelder booking og denslags så har jeg faktisk ikke peiling, for det er det strengt tatt andre som tar seg av, men jeg skulle gjerne vært i Bergen og tatt en øl med deg...hehe


Det var det jeg rakk å få ut av Randy, og jeg avsluttet med å love ham å kjøpe I, monarch, og det synes jeg også dere burde gjøre.


Write a comment...

Latest reviews

167 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
307 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
505 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
349 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
360 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
496 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares