Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

ILLDISPOSED - Med ny plate og fansen i ryggen

Med ny plate og fansen i ryggen

- Tekst av Anne Camilla Bergkvist, 2- september 2009 -

 

I anledning death-metal bandet Illdisposeds nye album, ”To Those Who Walk Behind Us”, var vi i The Streets så heldige å få et intervju med gitarist og låtskriver, Jakob ”Batten” Hansen. Dette er danskenes ellevte fullengder siden starten i 1991.


For lesere av The Streets som ennå ikke kjenner dere så godt, kan du
fortelle litt om hvordan det hele startet. Hvordan ble Illdisposed til?
Puh, det er en lang historie. Bandet ble dannet i 1991 av sanger Bo Summer. Siden den gang har bandet utgitt elleve album. Jeg kom med i bandet i 1999 og er med på hele seks Illdisposed-skiver.

Hvorfor valgte dere å kalle dere Illdisposed? Kan du fortelle litt om bakgrunnen til navnevalget? Det er bare et coolt ord, det er ikke så mange tanker bak!

Dere slipper deres nye album ”To Those Who Walk Behind Us” i slutten av denne måneden. Kan du fortelle litt om dette albumet? Det er et album som oppsummerer våre tre siste album. Det er groovy og melodisk, men også brutalt. Og lyden er monster tung, Fredrik Nordström har gjort et riktig godt stykke arbeid da han mikset det.

Dere har valgt å kalle det nye albumet ”To Those Who Walk Behind Us”. Hvorfor valgte dere denne tittelen? Tittelen er en dedikasjon til alle våre fans som har stått bak oss gjennom årenes løp. Uten dem ville vi ikke eksistert i dag.

Kan du fortelle litt om tekstene på det nye albumet. Er det for eksempel noen spesielle temaer som har vært viktige denne gangen? Det er ikke et spesifikt tema. Alle tekstene er Bos tanker og hva han opplever til daglig. Ting som gjør ham vred eller deprimeret.

Hvordan går dere vanligvis frem når dere lager ett nytt album ? Jobber dere for eksempel frem materialet i fellesskap? Jeg skriver all musikken og Bo skriver alle tekstene. Vi øver ikke så mye, så jeg lager all musikken hjemme i mitt studio. Når jeg har spilt inn alle sangene, deler jeg dem ut på cd til resten av bandet slik at de får hørt musikken.

Hvordan vil du beskrive ”To Those Who Walk Behind Us"i forhold til det forrige albumet deres ”The Prestige” fra 2008? Det er mer melodisk og mer groovy. Jeg synes sangene er bedre skrevet enn de var på ”The Prestige”. Det er mer sammenheng i sangene og mere sammenheng i albumet generelt.

Jeg ser av hjemmesidene deres at dere (bortsett fra to datoer i henholdsvis Tyskland og Belgia), skal spille en god del konserter i Danmark i løpet av høsten. Har dere planer om noen flere datoer utenfor Danmark i nærmeste fremtid, og i så fall kommer dere innom Norge?  Vår booking agent er for tiden i gang med å booke konserter også utenfor Danmarks grenser. Så langt vet jeg om tilbud fra både Tyskland og Italia. Det er hele tre år siden sist vi spilte i Norge, og det var supert! Jeg håper derfor at promotorene i Norge er interessert i oss og kontakter oss. Neste år planlegger vi en Europaturne.

Hvilke band/artister regner du som dine største inspirasjonskilder? Jeg lytter nesten ikke til metal lenger, det er en arbeids-skade. Når vi spiller konserter får jeg nok av det. Så jeg henter mest inspiration i de tingene jeg gjør i hverdagen, og musikk jeg hører på radioen.

Jeg har forstått det slik at dere holder til i Aarhus. Hvordan er metal-scenen og metal-miljøet i Aarhus? Aarhus er Danmarks metal by nummer 1. De beste danske metal bandene kommer fra Aarhus. De får liksom ikke til det med metal i København, der bruker de all tiden på å snakke. Sånn er det bare.

Helt til slutt, noe du har lyst til å si til fansen i Norge? Jeg håper vi snart kan komme tilbake til Norge for å spille igjen. Riktignok koster det 100 kroner for en pizza, og alkohol er dyrt. Men Norge er supert, og dere har den smukkeste naturen i hele Skandinavia!

Takk for intervjuet og masse lykke til med det nye albumet.
Selv takk – Ha’ det godt!

Write a comment...

Latest reviews

2816 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
3416 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
3294 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
3270 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
3370 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
4744 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares