Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

JOE LYNN TURNER + norske Come Taste The Band

 

and Come Taste The Band

Joe Lynn Turner

Legendariske JOE LYNN TURNER (RAINBOW/ DEEP PURPLE) tar med seg norske COME TASTE THE BAND på skandinavia turne til våren!!

- Tekst av Geir Arne Dale 8. desember 2011 -

 

 

Joe Lynn Turner trenger vel ingen nærmere presentasjon men litt kan vi ta med. Mannen er kanskje den som, i tillegg til Ronnie James Dio, satte det største preget på Richie Blackmore`s Rainbow. Han ble også hyret inn til Deep Purple da bandet skulle spille inn ”Slaves & Masters” og prøve å erobre det amerikanske markedet en gang for alle. Platen er i dag legendarisk, selv om mange mener den høres mer ut som Rainbow enn Deep Purple! Slike uttalelser viser hvilket preg Joe Lynn Turner satte på Rainbow! ”Street of Dreams”, ”Surrender” og ”Can`t Let You go” bl.a, er i dag alle sammen udødelige klassikere. På nyåret i 2012 starter Joe Lynn Turner en eksklusiv Skandinavia-turne. Denne bør du få med deg for det ryktes at det ikke bare er Rainbow låter som blir presentert! Når så Turner skal på turne i Skandinavia kan han velge og vrake i band som gladelig hadde backet han på denne turnèen, men nei, han kontakter det norske Deep Purple tribute bandet Come Taste The Band (CTTB) fra Sauherad i Telemark! Vi må ha lov til å kalle dette en sensasjon og har tatt en prat med CTTB gitarist Jo Henning Kåsin fra Gvarv.

 

Jo Henning: Først, gratulerer så mye med oppdraget! Dette er ikke småtteri! Først spiller dere med legendariske Glenn Hughes fra Deep Purple og så Joe Lynn Turner! Hva er det som har fått en mann som Joe Lynn Turner til å kontakte et band i Norge når han nå setter ut på turnè i Skandinavia? Vel, vi har jo allerede gjort noen konserter sammen, sist nå i Stockholm foran 2000 gale finner og svensker. Jeg tor det handler om at vi har funnet tonen sosialt og at vi spiller låtene i ånden til Rainbow og Purple. Første gang vi spilte sammen utbrøt Joe: You play these songs fucking better than Deep Purple!...and I fucking played with those guys!!!! Hehe. Det var jo hans ord da, men jeg tror faktisk han mente det. Come Taste the Band er et godt kollektiv som man sier på fotballspråket. Vi har den rette velbalanserte sounden og det har nok Herr Turner kicka på.

Har han sagt noe mer konkret om nøyaktig HVA han hører i CTTB som han ikke hører hos andre? Jeg mener, det må jo være noe dere gjør som er unikt når en mann som han tar kontakt? Det begynte nok med at han så en live-konsert med oss som ligger på Youtube og vår hjemmeside. Den viser bandet fra sin rette side og fikk opprettet kontakten. Dessuten kjenner han jo til at vi har spilt mye med Glenn Hughes og han er jo relativt kresen på musikerne sine, så Joe visste at han fikk et bra band. Det unike med Come Taste the Band er groovet, samspillet og sounden! Dessuten er vi improviserende musikere. Jeg og keybordist, Eldar Melkvik har for eksempel aldri spilt den samme soloen to ganger, kanskje med unntak av soloene i Highway Star. Dette har jo også Turner merket seg. Mange andre kopierer tone for tone. Vi liker å gjøre ting på vår egen måte, men i ånden til Rainbow og Deep Purple!

Både Rainbow og Deep Purple har en rikholdig låtkatalog. Kommer folk til å få høre de største hitsene eller plukker dere frem en og annen raritet også? Og vil det kun være låter fra plater der Joe Lynn Turner selv var med? Det blir nok en blanding av hits og en og annen mer obskur låt. Publikum skal både få det de forventer og det de ikke visste de ville ha. Fokuset er nok mest på det Turner har vært med på, det vil si låter fra Rainbow-platene Difficult to Cure, Straight Beetween the Eyes, Bent out of Shape og Purples Slaves and Masters, men vi gjør nok 3-4 låter godlåter fra fra 70-tallet også. Joe gjorde jo en rekke av disse låtene live både med Purple og Rainbow!

Hvilken prosedyre har dere når låter skal velges ut? Er dette ene og alene Joe Lynn Turners ansvar eller får dere være med og avgjøre? Det er jeg og Joe som plukker ut låtene! De andre kan komme med ønsker, men til slutt tar jeg og Joe en prat på SKYPE og blir enige om hva vi skal spille. Han har jo som regel siste ord. Vi prøver å finne en god blanding av de tinga han gjorde med Purple og Rainbow + noen klassikere fra Dio-perioden og kanskje noe fra 70-talls Purple også. I tillegg må ei settliste henge godt sammen med hensyn til tempo, toneart og uttrykk!

Min favoritt, den enorme balladen ”Love Conquers All”, fra Slaves & Master albumet. Får vi høre den? Det er en fin låt. Vet ikke om vi kommer til å gjøre den, men vi regner med å spille noe fra Slaves and Masters!

Hvordan øver dere?Med Joe blir det bare litt gjennomgang på soundchecken. I Stockholm spilte vi faktisk Burn og Spotlight Kid, uten å ha øvd med Joe i det hele tatt. Vi har jo selvfølgelig øvd på kammerset, men det er rimelig lite øving sammen. Vi må derimot øve mye aleine, det vil si, det gjør i alle fall jeg. Come Taste the Band øver kanskje 5-6 ganger i året. Da blir hver øving som en konsert. Vi trives veldig godt med leve litt ”farlig” reint musikalsk. Da får vi den rette edgen på låtene. For min del handler det om fokus, både musikalsk og mentalt. Jeg øver mye mentalt! Dessuten har vi spilt hundrevis av konserter og da handler det om å komme forberedt. Glenn fortalte meg en gang at han ønsket at vi skulle spille hver konsert som om det var den siste. Dert har jeg tatt med meg videre i prosjektet med Joe Lynn Turner!

Hvilke steder vil dere besøke på denne turnèen og er alle datoer klare? Alle datoene er ikke klare. Vi starter med tre konserter i Norge. Der Skien, Drammen og Kristiansand er bekreftet. Videre blir det vel Sverige og Danmark med 5-6 konserter til.

Hvordan vil du beskrive Joe Lynn Turner som medmusikant og menneske? Han er en ufattelig god musiker. Han er en av de få som klarer å synge kommersiell hardrock med både nerve og aggresivitet! Dessuten har han en egen evne til å skrive gode melodier over enkle riff og akkordprogresjoner. Hør bare på Desperate Heart fra Bent Out of Shape-skiva til Rainbow eller Tearin Out My Heart fra Straight Beetween the Eyes!Live så er han fortsatt top notch. PÅ konserten vi gjorde med han i Stockholm sang han som det var 1982! Et ufattelig kick å stå på samme scene.Rent privat har vi funnet tonen gjennom felles interesse for native americans. Han har jo Cherokee-blod i årene og jeg har jo studert historie, så vi kan fint sitte og prate om det i et par timer. Han lirer jo også av seg de villeste historier om folk som Blackmore, Malmsteen, etc. Rimelig gøy å ta en øl med Joe og få servert røverhistorier på kjøpet.

Han har jo hatt en rimelig langt musikalsk forhold til Richie Blackmore. Nå altså deg!! Har du tenkt noe over det? Og i så fall…er du nervøs?:-) Egentlig ikke. Etter å ha spilt 4 turnèer med Glenn Hughes har jeg jo fått ørlittegranne erfaring og ikke minst sjøltillit. Glenn har aldri korrigert spillet mitt. Han ga meg frie tøyler og det samme har Joe gjort, til og med på de låtene han skrev sammen med Blackmore. Begge har sagt at de synest jeg spiller dette hellige materialet på en organisk, frisk og dynamisk måte,med en dose improvisasjon. Det er jo i ånden til Blackmore og det har både Hughes og Turner kicka på. Jeg er ikke en sånn shred-every-minute-type gitarist. Jeg prøver heller å finne min tone i et slags Blackmore-landskap!

Foreligger det planer for videre samarbeid også etter at denne turnèen er ferdig? Det får vi håpe og tro. Vi er klare for å spille så mye som mulig med Joe. Over en bedre middag i Stockholm, ytret han ønske om å spille mer med oss, så da får vi legge sjela vår i den kommende turnèen. Jeg kan i alle fall garantere at Come Taste the Band aldri har vært bedre enn det vi er nå! Det er nok den beste søknaden vi kan legge inn for å spille mer!

Lykke til med turnèn! Vi gleder oss til å se dere! Og kan vi få dine tre favorittlåter fra henholdsvis Rainbow og Deep Purple? Deep Purple: BURN, SPEED KING, MISTREATED. Rainbow: STARGAZER, SPOTLIGHT KID, MAN ON THE SILVER MOUNTAIN.

Og alle blir og høre på turnèen? Det får vi se på. Trur jeg kan garantere Spotlight Kid i alle fall. Og vi har jo gjort Stargazer og Man on the Silver Mountain med Joe tidligere! Kan jo ikke røpe hele setlista heller!:-)

Jeg har sett Come Taste The Band med Joen Lynn Turner på årets Kartfestival på Gvarv og kan bare si en ting: FÅ MED DERE DETTE HER FOLKENS! Det låter kuler og krutt og er helt rått!!

Foreløpige norske datoer: Skien 27.04 – Drammen 28.04 – Kristiansand 30.04

Mer info om Come Taste The Band og Joe Lynn Turner her:

www.cttb.no

www.johenning.com

www.joelynnturner.com

 
Write a comment...

Latest reviews

1056 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1761 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
1961 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1860 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
1919 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2431 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares