Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

LIV KRISTINE - Norges Ukronede Goth Metal Dronning

Norges Ukronede Goth Metal Dronning

- Tekst av Anette Gulbrandsen, 25. mai 2006 -

 

Enhver norsk statsborger med respekt for seg selv og sin metal-vitenskap, bør ha kjennskap til vår egen stolthet innenfor metalen. Liv Kristine startet som kjent i Theatre of Tragedy, hvor hun utvilsomt satte sitt særpreg på bandets sound, med sin unikt tandre og varme stemme. Hun er ingen nykommer i bransjen, og etter godt over 10 år har hun altså etablert seg som metal-vokalist, nå for tiden i Leaves' Eyes, og har i disse dager nettopp sluppet andre solo-plate med pop-prosjektet Liv Kristine. "Enter my religion" som denne platen heter, viser en allsidig Liv Kristine som ikke er redd for å eksperimentere med både stemme og instrumenter. Jeg vil nesten kalle henne en cross-over artist, andre cross-over artister, som ikke ukjente Sarah Brightman, beveger seg mellom klassisk og pop, og Liv Kristine mellom pop og metal, og drar inn litt klassiske elementer i begge sjangere. Som mange kanskje har fått med seg, så bor Liv Kristine i Tyskland med ektemann Alexander og sønn Leon Alexander, der de driver Mastersound Studio. Et imponerende, stort og lekkert studio, der diverse artister farter ut og inn hele året. Det har gått meget bra for Leaves' Eyes, og selv om dette intervjuet vil konsentreres på "Enter my religion" og pop-prosjektet Liv Kristine, er det helt naturlig å flette inn litt Leaves' Eyes også.

Hei Liv! Hvordan går det med deg?
Helt tipp topp! Jeg er storfornøyd med Enter My Religion, med hvordan ting har utviklet seg for Leaves’ Eyes og at det personlig går så bra å kombinere musikk/jobb og familie/mammarollen.

Det ser ut som om "Enter my religion" har fått mye bra omtale til nå, er du fornøyd så langt?
A Kjempefornøyd! Plata har fått super omtale både i metalpressen, den forøvrige musikkpressen og i dagligpressen.

Kan du fortelle oss litt om hva tittelen på plata betyr?
Enter My Religion betyr så mye som enter my personal world?; det er altså en invitasjon til min verden. Musikken og konseptet er som en bok som tar fatt i opplevelser jeg har hatt, drømmer, ideer, meninger, pluss et par gode råd både når det gjelder dagliglivet og musikkbransjen. Religion for meg betyr det jeg tror på og det som er viktig for meg i livet, som f.eks. familien, naturen og livsgleden. Tekstene har lite å gjøre med forskjellig gudetro, med f.eks. protestantismen eller islam. Det er et helt annet tema for meg.

Har låtene noen sammenheng med hverandre, eller er alle låtene "selvstendige"?
A Selv om plata har et rundt konsept, er hver låt en selvstendig bit på albumet. Vi har gitt hver låt ”nok tid” til å utvikle seg helt til vi har følt at vi er ”i mål”. Noen låter tok det et par uker å gjøre ferdig, mens andre har blitt omskrevet et par ganger i løpet av de siste tre årene. Hver låt har en forskjellig sammensetning av instrumenter og klang. Plata har mye forskjellig å by på og du kan høre instrumenter fra mange forskjellige verdensdeler.

Låta ’Fake a smile’ ble singel-låt, og en musikk-video ble også laget til denne, hvorfor nettopp denne låta?
A Vi tok en avgjørelse i sammen med Roadrunner Records. Jeg alene kunne aldri bestemt meg?

Peter Tägtgren har jo også bidratt med noen låter, hvilke spor er det, og endret dere noe på disse i forhold til originalene?
Peter har komponert musikken til ’Over the Moon’, ‘Trapped in Your Labyrinth’ og bonustracket ‘This Is Us’. Låtene står slik som de ble
komponerte, jeg var kjempefornöyd med originalene. Vi spilte inn instrumentene på ny for å tilpasse dem det øvrige lydbildet på plata. Det
gikk veldig fort å skrive tekster og melodilinjer. Hvis vi får det til i hensyn til timeplanen, skal Peter spille live med meg på Summer Breeze i Tyskland i sommer!

Vokal-messig, hva har du gjordt annerledes på dette i forhold til Leaves' Eyes? Da tenker jeg både på arrangementer og produsjonen.
Jeg har brukt stemmen på andre måter på solo albumet mitt enn det jeg har gjort før. Produksjonen tok lenger for soloen enn med Leaves’ Eyes. Det er fordi vi har flere session musikere på solo skiva, mens Leves’ Eyes er et band med faste medlemmer. Ellers blir jo alt produsert i Mastersound. Her føler jeg meg hjemme og veldig komfortabel.

Hva er grunnen til at du valgte å ha med ’Streets of Philadephia’ av Bruce Springsteen? (som forøvrig er en nydelig låt)
Takk skal du ha! Grunnen er at jeg synes denne låta har et utrolig sterkt følelsesmessig arrangement fra Bruce’s side. Den er rett og slett fantastisk. Den høres relativ enkel ut, men den er utrolig sterk og vokalen til ”The Boss” er helt enestående.

Det ser ut som du har en veldig hektisk hverdag for tiden, hvordan organiserer du alt i forhold til lille Leon og øvrig familie?
Oppskrifta er: God planlegging, en fantastisk og fleksibel mann og supre besteforeldre! Ellers er det viktig å kunne ”skru av” jobben 100% når en faktisk ikke er på jobb. Når jeg er hjemme drar jeg for det meste ut telefonledningen og skruer av mobilen. Da vil jeg bare være hjemme og mamma!

Har du planer om å besøke moderlandet med enten Leaves' Eyes eller pop-prosjektet snart da?
Jeg flyr hjem privat i morgen. Vi gleder oss veldig! Jeg trenger en dose norsk familie og natur innimellom. Konsertmessig trenger vi å planlegge litt før jeg kan si helt sikkert hva som skjer. De eneste gangene jeg har sommerfugler i magen før en konsert er når jeg spiller hjemme.

Det blir vel mye jobbing med denne nye plata fremover, men jeg har også fått med meg at dere skal slippe en Leaves' Eyes EP(?) snart, betyr det at dere er i full gang med ny plate allerede?
Vi kunne ha gitt ut en ny plate, ja, men det er ikke så forferdelig lenge siden ’Vinland saga’ ble sluppet ut (bare noen måneder siden den kom ut i Amerika f.eks.), derfor bestemte vi oss for å gi ut en EP med fem nye låter i stedet.

Jeg må si at dere er noen ytterst produktive mennesker, går dette på bekostning av noe synes dere/du?
Vi lever alle av, med og for musikken i eget studio på 400 kvadratmeter, derfor er det ikke vanskelig å være produktiv.

Hvis du nå måtte velge bort enten Leaves' Eyes eller LIV KRISTINE, hva ville du valgt bort? (jeg vet det er et forferdelig spørsmål..hehe)
Hjelp! Det spørsmålet kan jeg bare ikke svare på. Jeg har tre barn: Leon Alexander, Leaves’ Eyes og solo prosjektet mitt.

Vi ser jo på deg som en goth-vokalist, men egentlig har jo Leaves' Eyes et mye mer symfonisk preg over seg enn gotisk synes i allefall jeg, hva sier du til det?
Jeg er glad i begge vokaltypene. Det finnes ingen grenser for meg når det gjelder sangen. Jeg er også glad i å bruke stemmen på nye måter for å kunne gi musikken et optimalt emosjonelt preg. Jeg utvikler meg sammen med musikken, kan du si.

Er det noen artister/band som du selv kunne tenke deg å turnere med i fremtiden? da tenker jeg på Leaves' Eyes.
Nightwish, Black Sabbath, Type O Negative, Paradise Lost (som vi har turnert med et par ganger).

Til slutt vil jeg si tusen takk for intervjuet Liv, så håper jeg inderlig at jeg vil beskue en opptreden i løpet av ikke så altfor lang tid!
Tusen takk for en hyggelig prat, håper vi sees snart!


Write a comment...

Latest reviews

176 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
319 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
512 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
357 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
369 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
509 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares