Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

MAGIC PIE - Den Progressive Fremtiden Er Norsk

 

magicpie2

Den Progressive Fremtiden Er Norsk

- Tekst av Vegar Myrstad, 21. januar 2006 -

 

Uten de største ambisjoner gav det Moss/Fredrikstad baserte Prog Rock bandet Magic Pie ut albumet 'Motions of Desire' i 2005. Albumet ble godt mottatt og gav dem kort tid etter kontrakt med Progress Records. I denne forbindelse tok vi en prat med bandets gitarist Kim Stenberg om platen, signingen med Progress, inspirasjoner, musikken, fremtiden osv.

For dem av våre lesere som kanskje ikke er så kjent med hvem Magic Pie er kan du kanskje ta en kjapp introduksjon? Lite 6 manns prog-rock band fra Moss og Fredrikstad med ikke alt for store ambisjoner, utenom å få sett litt av verden for konsertarrangørers regning. Anmeldere beskriver oss ofte som en blanding av Spock´s Beard, Flower Kings, Dream Theater og Deep Purple – altså 70 talls inspirert prog-rock. Vi gav i 2005 ut debutplata Motions of Desire på Progress Records.

Dere gav i året som gikk ut ”Motions Of Desire”, en skive som ble rost i skyene her på The Streets av Red. Even, hvordan har mottakelsen vært generelt? Mottakelsen har vært over all forventning og nesten litt uvirkelig…; -) Vi nærmer oss 70 anmeldelser av skiva, med nesten udelt positive tilbakemeldinger. Spesielt i utlandet har det ”tatt av”, der ligger vel de fleste reviews´n med ett snitt overraskende nærme toppscore. Plata figurerer også på flere årslister blant 10 på topp for 2005. Plutselig diskuteres plata på div. forumer over hele verden, ganske morsomt med tanke på at plata starta som en demo uten med for store ambisjoner i det hele tatt…

Det gikk ikke lange tiden fra dere gav ut ”Motions of Desire” før dere landet en kontrakt med Progress Records, var det flere som viste interesse? Hvorfor valgte dere Progress Records? Er dere fornøyde med arbeidet de har gjort for dere så langt? Det var en 5-6 selskaper inne i bildet som viste interesse for samarbeid i en eller annen form. Alle var utenlandske (noe som ikke er så uvanlig i denne sjangeren tenker jeg..; -)) Bl.a. fra Frankrike, England, Canada, USA og Sverige. Valget falt på Progress først og fremst pga praktiske årsaker som språk, avstander og logistikk for øvrig. Selv om dette er ett lite selskap er vi veldig fornøyd med jobben så langt.

”Motions of Desire” ble sluppet på nytt etter signingen i remastret versjon, er dere fornøyde med det endelige resultatet? Siden plata i utgangpunktet startet som en demo, ble mye av grunnkompet spilt inn veldig raskt, med elendige mikrofoner… dette gikk spesielt ut over trommelyden. Det var ikke før halvveis i prosessen at vi bestemte oss før å gjøre en skive ut av det. Da var det for sent å gå tilbake for å spille inn ting på nytt for å bedre lydkvaliteten - muligens ikke for sent, men en alt for stor jobb…;-)). Ingen i bandet har noen bakgrunn fra profesjonell studiovirksomhet så hele prosessen var en god skole i så måte. Med tanke på hva slags materiale vi hadde å jobbe med før re-mastringa synes jeg vi har fått til ett brukbart produkt. Stereobildet er bredere og instrumentseparasjonen er mer tydelig. Vi har i det minste lært hva som kan gjøres mye bedre på neste album.

Hvordan har skiva solgt? Oversakende bra og mye mer enn forventet. 3 opplag ble trykket før jul…

Covret til Motions of Desire er like enkelt som det er genialt, hvem har stått for grafikken, og hvordan synes dere selv det ble? Jeg er veldig fornøyd med designet. Ingen i bandet har noen bakgrunn innen design og grafikk så dette ble en ”prøve å feile” metode. Muligens litt flaks, jeg vet ikke, uansett satt jeg bare hjemme og ”knotet” litt rundt med photoshop og en pose med epler. Ideen var uansett ”less is more”… Vi synes det er viktig at coveret skiller seg litt ut. Med tanke på hvor mye av slik musikk som bestilles over nett, er det viktig at coveret får oppmerksomheten din mens du scroller nedover plateannonsene. Synes ofte progplater har anonyme cover med alt for mye grafikk og detaljer. Uansett bruker vi nok en ”proff” neste gang, så lenge han holder det enkelt; -)

Jeg har lest et sted at dere ikke mener alle låtene på ”Motions of Desire” er representative for det fremtidige Magic Pie, stemmer dette? Hvilke låter er det som representerer det dere står for best, og hvordan fortoner det fremtidige Magic Pie seg? Change er den siste låta som ble skrevet for albumet, dermed viser nok den best hvor jeg står som låtskriver i dag. Vi står inne for alle låtene på plata, men det er mest sannsynlig at neste plate vil likne mer på Change enn f. eks Final Breath (som ble skrevet i 2002). Ikke for det, vi har ingen betenkeligheter med å legge med en prog-metal låt dersom vi føler for det. Vi lager først og fremst musikk som vi kan trives med selv.

Musikere inspireres og ”farges” av forskjellige musikalske retninger, favoritt band osv. Hvor henter dere deres musikalske inspirasjoner fra? Hvem vil du si har inspirert deg mest personlig og lagt grunnlaget for din musikalske ”farging”? Vi er vel i utgangspunktet mest inspirert av 70 talls progen/soundet. Ikke nødvendigvis grupper fra 70 tallet, det er mer ”soundet” vi er ute etter, gjerne gjenskapt i nyere band som f. eks. Spock´s Beard. (Selvfølgelig i tillegg til alle de store som Yes, Genesis, Camel, Uriah Heep, Kansas, ELP, Deep Purple osv.) Vi har alle ganske forskjellige bakgrunner innen musikk, men personlig er jeg for tiden mest inspirert av Neal Morse, Flower Kings, Dream Theater osv.; i motsetning til f. eks Gilbert som har vokst opp med proggen fra 70 tallet. Han har nok en mye bredere progressiv bakgrunn enn det jeg har, siden jeg ikke ble hektet på prog før jeg hørte Space revolver med the Flower Kings. I tillegg var jeg bare 5 år gammel i 1980…;-) Hører også på veldig mye annet som f. eks Kiss, Freak Kitchen, A.C.T, The Beatles, Pain Of Salvation og gitarister som Paul Gilbert, Steve Vai, Richie Kotzen, Al DiMeola etc. Dermed drar jeg sikkert inn influenser fra disse også, selv om det nok er mer ubevisst.

Da vi i The Streets oppsummerte fjoråret virket det som om året har stått i ”progressivitetens tegn” med mange gode utgivelser fra både progressive rock og metal band, det har jo åpenbart holdt frukter for dere også. Hva mener du om denne uttalelsen, er det en riktig observasjon? Det er tydelig at proggen har en liten renessanse om dagen. Folk er tydeligvis klar for litt mer eksperimentell musikk, og det florerer av nye bra band om dagen. Bare i Norge har vi mange band som gjør seg sterkt bemerket utenlands som f. eks. Wobbler og Circus Maximus. Den progressive fremtiden er norsk…;-)

Har dere turnert noe etter plateslippet, og i så fall hvordan har det vært? Hvordan blir dere mottatt? Vi kommer nok aldri til å ”turnere” på den måten…Siden de fleste av oss har etablert familie med barn og ”full pakke” er det ikke lett å få dratt av gårde så ofte. Alle er i full jobb så det blir med en og annen konsert. Vi prioriterer ”viktige” konserter, eller de som er veldig attraktive som f.eks. Slottskogen i Gøteborg, oppvarming for Ken Hensley i Oslo, Rosfest i USA i april ´06. Det er også snakk om noe i Tyskland og Belgia i løpet av året… Mottakelsen har vært helt utrolig med knallgode anmeldelser! På Baråtti kom det faktisk en liten gjeng fra Gøteborg som ikke visste at Ken Hensley skulle spille, de hadde kommet til Oslo for å høre Magic Pie. Man blir jo gjerne litt udmyk av sånt… Ikke for det, vi tar gjerne imot forslag eller tilbud om jobber. Det er jo ingenting som slår det å faktisk fremføre egne låter live.

Er det noen ny Magic Pie skive på gang, og hvis så skulle være tilfelle når kan vi forvente å høre den? Vi er godt i gang med skriving og innøving av nye låter. Denne gangen håper jeg vi får med litt mer av Gilbert sitt materiale, men det kan se ut som hovedvekten av låtene faller på meg også på neste plate. Vi håper å kunne starte innspilling til våren, med release høsten ´06.

Hvordan blir en Magic Pie låt til, har dere en eller flere som står for skrivingen, eller er det en felles prosess? Foreløpig har jeg stått for mesteparten av låtene. Jeg kommer som regel med en demo hvor mesteparten er arrangert, deretter øver vi inn materialet og gjør små forandringer der det passer seg. Alle står også temmelig fritt til å gjøre ”sin” greie på låtene, så lenge det ikke krasjer helt med det jeg har forestilt meg…

Da nærmer vi oss slutten her og det gjenstår bare for meg å takke så mye for at du tok deg tid til å gjøre dette intervjuet, og oppfordre alle som enda ikke har sjekket Motions of Desire å gjøre det i nær fremtid. Er det noe du ønsker å tilføye avslutningsvis? Bare hyggelig. Kjempetakk til alle som har kjøpt plata og som kommer på de få konsertene vi klarer å få presset inn i en ellers travel hverdag. Ellers er det bare å nevne; løp & kjøp -; Magic Pie – Motions of Desire finnes i en plateforetning nær deg… eller kan muligens bestilles…;-) Godt nytt år!Mange takk til Kim Stenberg for at du tok deg tid til en prat med oss. Lykke til med låtskrivingen og den kommende innspillingen!

Write a comment...

Latest reviews

176 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
319 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
512 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
357 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
369 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
509 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares