Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

MY DYING BRIDE - Mørkere Enn Noensinne

Mørkere Enn Noensinne

 

 

- Tekst: Even Knudsen, 4. mars 2004 -

 

 

'Songs Of Darkness, Words Of Light', er tittelen på den nye skiva til My Dying Bride og den har akkurat nådd ut til platebutikkene når dette intervjuet gjøres. Dette er sannsynligvis bandets mørkeste album så langt. . I april står My Dying Bride på scenen i Oslo som en av hovedattraksjonene under årets infernofestival. I den forbindelse fant vi tiden moden får å gjøre et intervju med gutta. Det er gitarist Andy som besvarer våre spørsmål.

Gratulerer med et fantastisk nytt album. ”Songs of darkness, words of light” har ikke kommet i butikkene enda, men jeg gjør regning med at dere har fått en del tilbakemeldinger fra pressen. Hvordan har responsen vært til nå? Hei Even, til nå har vi fått veldig positive tilbakemeldinger på plata og vi er ganske fornøyd med hvordan tingene utvikler seg. Vi har fått noen ganske negative anmeldelser men det er som forventet og vi bekymrer oss ikke så mye om anmeldelser, for å være ærlig. Det er naturlig å like de gode, men vi forstår at mange folk har sine egne meninger og ikke vil bry seg om at anmeldelsene er gode eller dårlige.

Plata har en meget mørk atmosfære, muligens mørkere en noen av de andre MDB platene. Var dette gjort med vilje eller har det bare utviklet seg slik av seg selv? Det har med tiden blitt naturlig for oss å skrive denne type musikk. Det er med vilje på den måten at vi ikke vil tillate positiv lyd og at vi heller mot å favorisere negativ lyd i gitar og vokal. Det er det vi liker.

Vil dere fortsette på denne måten på deres neste album eller kan vi vente oss noe totalt annet neste gang? Den neste plata kan jeg garantere at ikke blir riktig så positiv som ”Songs of darkness, words of light”… Jeg tror vi vil bli enda mer depressive på neste plate. Men la det være i fremtiden, vi nyter enda av mørket på denne.

Hva er dere mest fornøyd med på ”Songs of darkness, words of light” og er det noe med albumet som dere ikke er fornøyd med? Jeg er nok mest fornøyd med hvordan bandet presterte på plata. Vi hadde ganske store problemer under tiden vi skrev på den og det var ganske alvorlige ting som bekymret oss veldig. En av tingene var at Shaun hadde mistet førligheten i høyre arm og dette er jo et ganske stort problem for en trommis. Det er du vel enig i. Men vi isolerte oss og spilte inn et album som vi alle er stolte av. For øyeblikket er det ingen ting jeg vil forandre på den, men jeg er sikker på at med tiden……

I April skal dere besøke Norge for å headline på Inferno festivalen. Dette er en ekstrem metal festival i black metallens hjemland. Hvordan synes dere om å headline på en slik festival? Jeg elsker Norge og jeg elsker black metal også, så det er en sann fornøyelse for meg å komme dit å spille igjen. Jeg håper at vi vil gjøre et bra show og at alt går bra. Sist vi spilte i Norge hadde vi et kjempe opphold og jeg er sikker på at det vil gjenta seg.

Liker du ekstrem sjangrene og kjenner du til noen av de andre bandene som skal spille på Inferno? Ja jeg kjenner til mange av dem. Forhåpentligvis kjenner jeg til flere etter gigen.

Hvilken type sett kan vi vente oss fra MDB i Oslo? Vil dere i hovedsak fokusere på den nye plata eller vil det bli et såkalt ”best of” sett? Vi skal prøve å gjøre alle fornøyd men vi ender vel opp med at vi ikke gjør noen fornøyd. Det blir tre fra den nye plata og resten kommer til å bli fra alle de andre platene unntatt ”34,788% Complete” For første gang på flere år. ”Your river is back” og ”Like gods of the sun” også, men på bekostning av hva?

Jeg gjør regning med at du har fått dette spørsmålet før men jeg er nødt til å spørre om ”34,788% Complete” som er ganske så annerledes en alle de andre platene deres. Hvorfor forandret dere stilen såpass mye på dette albumet? Logoen var også forandret, hvorfor? Dette spørsmålet er det ganske vanskelig å svare åpent på, da det var veldig mye som foregikk i bakgrunnen som ikke er for allmenn beskuelse. Vi følte ikke at det var en så drastisk forandring som pressen så ut til å gjøre. Ja coveret var annerledes og logoen også. Kanskje var ikke tittelen så mørk og dyster men musikken var fortsatt bandet sitt. For å gjøre det enkelt, uten dette albumet ville nok MDB ha blitt oppløst på denne tiden, som du vet kom vi igjennom dette med bare 3 medlemmer, så jeg er glad vi gjorde det, da det var dette som holdt flammen brennende.

Jeg har også lurt på hva tittelen ”34,788% Complete” betyr? Den stammer fra en drøm som Calvin hadde om progresjonen til menneskene på jorden. Den antydet at vi bare er ”34,788% Complete” i vår oppvåkning til det potensialet vi har. Jeg mener at det er en overestimering, men det er et bra diskusjonsevne likevel.

Enda et dumt spørsmål. Hvem er Catherine Blake? Hun er den uheldige som får besøk av Die Erorian og elsker det så mye at hun bestemmer seg for å ta sitt eget liv for å være sammen med ham enn å være i live uten.

Hvilke planer har dere for promoteringen av albumet? Har dere planlagt en turne? Bare festival spillinger inntil videre, ingen turneer da vi har arbeidsoppgaver å ta oss av her i England.

På de eldre MDB utgivelsene har Martin Powell spilt en stor rolle i lydbildet, særlig med fiolin delene. Etter det jeg vet har ikke Martin blitt erstattet. Har dere noen planer med tanke på erstatning av ham eller vil dere fortsette med ”session” musikere? Vi har ikke tenkt å erstatte fiolinen i det hele tatt. Vi prøvde engang og det var forferdelig, Martin sine deler fortsetter å være Martin sine. Som en viktig del av lydbildet kan vi erstatte det meste av stemningen vi ønsker ved bruk av keyboards.

Hvilke band har inspirert dere mest i fortiden? Hva med tekstene, hvor får dere inspirasjonen til å skrive disse? Er de viktige for dere eller er de bare der for å bakke opp musikken? For min del band som Slayer, Burzum, Iron Maiden, Candlemass, Bathory Celtic Frost, Swans, Skin, Dead can dance, Taake, Sopia, Immortal (brilliant show i Bradford gutter) og RuneMagic. Tekstene er ene og alene Aarons verk og er ikke oppbakking til musikken, de er kroppen og sjelen til den kappen av mørke som vi bærer. Aarons syke og fryktfulle tanker leverer dem som døden med vinden.

MDB har vært lojale til Peaceville record siden debuten. Jeg gjør regning med at dere er fornøy med jobben de gjør for dere? Har dere noensinne vært fristet til å signere for et større selskap? Ja, men Peaceville har vært bra for oss og vi for dem. Så vi er i grunnen fornøyd, men når det er sagt, så er det et plateselskapMed de kloke ordene fra Andy forlater vi My Dying Bride i denne omgang og ønsker bandet lykke til med Inferno gigen


Write a comment...

Latest reviews

176 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
319 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
512 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
357 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
369 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
509 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares