Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

MYOCLON 'Pompøs, Progressiv Black Metal'

Pompøs, Progressiv Black Metal

- Tekst av Even Knudsen, 24. februar 2002 -

 

Narvikbandet MYOCLON er nok ennå et ubeskrevet blad for de fleste, men det er vel verdt å bite seg merke i navnet for fans av pompøs, eksperimentell black metal. Bandet er i disse dager aktuelle med EP’en ’Metamorphine’, en såpass oppsiktsvekkende sak at et intervju med Jonas Nilsson var på sin plass.

Først av alt, fortell litt om bandets sammensetning og historie? Myoclon ble startet høsten 2001 av Chemenak (gitar, vokal), Hrothgard (trommer) og Ezaphen (synth); da under navnet Mortal Maze. Etter kort tid kom Bystarikum til på bass, og Crysantis på gitar. Etter å ha vært et band i litt over en måned, gikk vi inn i et lokalt studio (kjeller) og spilte inn et par låter som resulterte i demoen ”Beyond the Threshold of Circular Metamorphosis” – En ganske morsom affære som egentlig aldri ble gitt ut. Lyden var jævlig ullen, og greia ble heller aldri ferdigmixa. Crysantis slutta i bandet sommeren 2002 pga studier. Siden det har vi kjørt med én gitar live. I august 2002 entret vi Andøy Lydstudio for å spille inn en 4-spors EP. Fire låter ble til tre, grunnet knapp tid. Jævlig surt at vi måtte betale for fire låter da. Metamorphine så dagens lys i desember 2002.

Basisen i musikken deres må vel kunne sies å være black metal, men dere blander inn elementer fra forskjellige stilarter. Hvilke inspirasjonskilder har dere? Er det noen band som har influert dere i spesiell grad? Nja. Det er vanskelig å sette fingeren på noen spesielle band; men vi hører på veldig mye forskjellig musikk – hovedsakelig metal (alt fra death metal til power metal), men også industrual, electronica, pop/rock.

Hvordan går dere frem når dere komponerer låter, og har dere flere låter klare enn de tre som er med på EP’en? Når vi lager en låt, har en av oss laget en grov arbeidsskisse / pre-prod som vi jobber etter. Arrangering og bearbeiding av disse grunnideene skjer på øvinga. Vi kan ofte begynne med veldig enkle ideer, for så å ende opp med noe som låter ganske intrikat. Låta høres vanligvis svært forskjellig ut før og etter den har gått gjennom Myoclon-maskineriet (svineriet)

Ut fra kvaliteten på ’Metamorphine’ å dømme bør en platekontrakt være innen rekkevidde. Har dere fått noen form for respons fra plateselskaper? Nja. Vi har fått et takk-men-nei-takk-brev fra Nuclear Blast. Det brevet hadde forresten et vanvittig kult Manowar stempel på seg.

’Metamorphine’ er spilt inn i Andøy Lydstudio, og personlig synes jeg produksjonen er meget bra. Er dere fornøyde selv, eller er det ting dere ville gjort annerledes? Lyden på skiva er vel strengt tatt midt på treet. Lydbildet er tidvis flatt, og hele produksjonen preges av for mye diskant. Men som demo, holder lyden mål som bare faen. Vi mener å ha fått bedre lyd enn mange andre demoer der ute. Skiva er jo dessuten ikke mastret. Neste gang kommer vi til å ta oss betydelig bedre tid på produksjonen.

Har dere stått for produksjonen selv, eller fått hjelp utenfra? Produksjonen sto vi stort sett for selv. Steinar (Andøy Lydstudio) fungerte mer som en tekniker enn noe annet. Steinar hadde fått en del erfaring med metal-sjangeren. Band som Dominion Red, Draw the Curtains... og Eternal Silence har brukt studioet.

Hva så med metalmiljøet i Narvik, er det flere band enn Myoclon som er verdt å merke seg? Metalmiljøet i Narvik er ganske skralt. Det er stort sett vi og Graceland Deadhead som holder på innenfor metal-sjangeren. Nå er riktignok Graceland Deadhead et øl-metal / øl-rock-band (beer anyone?) men fy faen de sparker röv så det holder! Når vi vil kombinere en helg med mye øl og god metal, må vi nok til Harstad, der miljøet er betydelig større.

Har det blitt noen spillejobber ennå, og i så fall hvilken type jobber? Vi har spilt på en del mønstringer/festivaler (2.plass i bandkonkurransen på RMR). Etter at skiva kom ut, merket vi at interessen for bandet ble større. Vi spilte nylig som headliners på Experimentalen Metal i Harstad, og vi skal varme opp for Amulet og JR Ewing på RMR nå til påsken.

Hvilke planer har dere i tiden som kommer? Når kan vi vente å høre nytt materiale fra Myoclon? Vi er godt inne i skriveprosessen til neste skive. Planen er å gi ut en ny og lengre EP mot slutten av året. Ellers kommer vi til å flytte på oss til høsten.

Er materialet på ’Metamorphine’ representativt for det som vil komme på neste utgivelse, eller vil musikken ta en annen retning? Vi kommer ikke til å spille inn en ” Metamorphine 2”, men folk som har hørt Metamorphine kommer garantert til å kjenne bandet igjen. Musikken har beveget seg i en litt tyngre, mørkere og industriell retning, fortsatt med fokus på melodi. Rent lyrisk har ting blitt mer aggressivt og samfunnskritisk på en svært direkte måte.


Med det sier vi takk til Jonas for denne gangen og gleder oss til å høre mer fra Myoclon i tiden som kommer


Write a comment...

Latest reviews

167 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
307 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
505 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
349 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
360 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
496 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares