Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

MYTHOLOGICAL COLD TOWERS - Mørk Doom Metal Fra Sør Amerika

Mørk Doom Metal Fra Sør Amerika

- Tekst av Even Knudsen, 26. oktober 2011 -

 

MYTHOLOGICAL COLD TOWERS er nok et ubeskrevet blad for mange av våre lesere, men bandets historie strekker seg tilbake til tidlig på nittitallet. Det er doom metal som står på programmet, en stilart man vanligvis ikke forbinder med Sør Amerika og Brasil hvor Mythological Cold Towers har sitt opphav. Vi slo av en prat med gitarist Shammash for å finne ut mer.

Må som seg hør og bør starte med å gratulere med 'Immemorial', et glimrende album! Er dere fornøyde med resultatet selv? Takk for fine ord om vårt nye album, Even. Ja, vi er absolutt fornøyde. Resultatet som foreligger i form av 'Immemorial' reflekterer bare modenheten vi har opparbeidet oss gjennom Mythological Cold Towers lange historie og vår målsetning om å spille kald, episk og gåtefull doom metal.

Mythological Cold Towers er nok fortsatt et relativt ubeskrevet blad for mange av våre lesere til tross for at bandets historie strekker seg tilbake til tidlig nittitall. Kan du gi oss en kort innføring i bandets historie og hva dere har oppnådd så langt i karrieren. MCT ble unnfanget tidlig på nittitallet, i en epoke der doom metal scenen var i ferd med å nå sitt peak. Vi slapp vårt første album 'Sphere Of Nebaddon' i 1996 ble godt mottatt og skapte oss et navn i undergrunnen. En av grunnene var at vi kom fra et land som er kjent for hovedsaklig å fostre band som spiller en kjappere og mer aggressiv form for metal, mens vi kom og leverte noe som var totalt forskjellig fra alt annet. I 2000 slapp vi vårt andre album, 'Remote Meridiani Hymn', et langt mer innovativt album enn debuten. Tekstene på dette var unike og mystiske og omhanldet eldgamle raser som levde i den før columbianske tiden. Tredje album, 'The Vanished Pantheon' ble sluppet i 2005 og kan anses som vårt mest komplekse album grunnet sin varierte, rytmiske og intrigerende struktur. Og så endelig, i oktober 2011 slapp vi 'Immemorial' gjennom tyske Cyclone Empire som vi selv anser som det beste Mythological Cold Towers albumet så langt. Atmosfæren som preger skiva tar oss tilbake til bandets opprinnelse, eller for å si det med andre ord til den gamle, kalde, dystre, barske og overdådige doom metallen.

Jeg har ikke fått sjekket ut de eldre utgivelsene deres ennå, men hvordan vil du beskrive 'Immemorial' sammenlignet med de foregående utgivelsene? 'Immemorial' har definitivt visse fellestrekk med debutalbumet, ettersom låtene er seige, melankolske og nostalgiske. Samtidig innehar den også episke og rytmiske elementer som var mer fremtredende på de påfølgende to utgivelsene.

Utfra diskografien ser jeg at det har gått fra fire til seks år mellom hver utgivelse, hva er grunnen til dette? Det er flere grunner til det, den viktigste av dem er at vi har vært så selvoppofrende i vårt arbeid at vi ønsker å slippe nye utgivelser til rett tid uten å bli presset av noen. På den annen side så har vi allerede mange ideer klare til neste album så det vil nok ikke gå så lang tid denne gangen.

I forkant av 'Immemorial' skrev dere en avtale med det tyske selskapet Cyclone Empire, fortell oss litt om hvorfor dere endte opp hos dem og hvilke forventninger dere har til samarbeidet Etter at vi hadde spilt inn 'Immemorial' sendte vi noen eksemplarer av plata til forskjellige selskaper og Cyclone Empire var det selskapet som kunne innfri våre forventninger. Resultatet kunne ikke vært bedre, vi er ekstremt fornøyde med støtten de gir oss og den profesjonaliteten de utstråler.

Musikken deres har mange fellestrekk med band som My Dying Bride og eldre Anathema, har disse bandene tjent som inspirasjonskilder eller er det andre band som har influert soundet deres? Myhological Cold Towers ble født omtrent samtidig med doom metal scenen i Europa. Likevel var det naturlig å absorbere inspirasjon fra de to bandene som sammen med Paradise Lost og Cathedral var ikonene innen sjangeren på den tiden. Men det er også andre band som har inspirert oss, som for eksempel King Crimson, Bathory, Candlemass, Tergothon samtidig som vi også har latt oss inspirere av klassisk musikk, 70-tallets progressive rock, dark ambient, og episke film soundtracks.

Mythological Cold Towers kommer fra Brasil, men doom metal er ikke akkurat det jeg i første rekke forbinder med band fra dette landet som har fostret band som Sepultura, Krisiun og Angra. Hvordan er doom metal scenen i Brasil og Sør Amerika? Det finnes ikke så veldig mange doom metal band i Brasil, historisk sett har den brasilianske metalscenen fostret mest death, thrash og black metal band. Mythological Cold Towers var definitivt blant pionerene innen doom metal i Sør Amerika. Eksempler på andre bra doom band fra Brasil er, Serpent Rise, Lachrimatory, Hellight og Crimson Dawn Project og så må jeg også nevne chilenske Mar de Grises som er et glimrende band.

Hva så med livejobber, blir det mest jobber i hjemlandet eller har dere også gjort jobber utenfor Brasils grenser? Vi spiller sjelden i Brasil, siden det ikke finnes en god nok struktur og support til lokale band fra undergrunnens medier. Konsertene som arrangeres er stort sett små jobber som er organisert av bandmedlemmene selv. Vi så langt aldri spilt utenlands, dessverre.

Har dere planer om å turnere i Europa nå som dere har signert for et europeisk selskap? Absolutt! Nå som vi er under vingene til et europeisk selskap gjør det selvfølgelig ting mye enklere. I tillegg bor trommeslageren vår, Hamon i Europa nå.

Vi har så vidt vært innom det allerede, men må vi vente nye 5-6 år på et nytt Mythological Cold Towers album, og hvordan ser du for deg at musikken deres vil utvikle seg? Vi kommer helt klart til å bruke langt kortere tid på neste utgivelse, vi har allerede nok materiale klart til å spille inn et nytt album. Jeg tror nok neste album vil låte noen lunde i samme gate som ´Immemorial´, bare enda bedre.

Vel, det var i grunnen det jeg hadde i denne omgang, takk for intervjuet og lykke til videre. Har du noen siste avsluttende ord til den norske doom metal horden så er det bare å fyre løs. Takk selv og for at dere støtter Mythological Cold Towers. Vi håper å se dere snart i Norge og få se hjemlandet til oldtidens vikinger og gleder oss til å møte og drikke sammen med norske doom metal fans og ikke minst til å presentere Mythological Cold Towers kraftfulle musikk for dem og fortelle litt av historien fra oldtidens Sør Amerikanske krigere. Stay Doomed!


Write a comment...

Latest reviews

1056 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1761 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
1961 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1860 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
1919 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2431 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares