Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

REBELLION - Med hjerte for vikinger

Med Hjerte For Vikinger
- Tekst av Anne Camilla Bergkvist, 4. september 2009 -

I 2001 sluttet gitarist Uwe Lulis og bassist Tomi Göttlich i Grave Digger og startet sitt eget band, Rebellion. Åtte år og fem album senere slipper de siste kapittel av viking triologien som ble påbegynt i 2005, samt en EP som blant annet inneholder en nyinnspilt versjon av deres mest berømte låt. I den anledning stilte Tomi opp, og besvarte noen spørsmål.


Dere slapp EP’en ”The Clans Are Marching” tidligere i år. Kan du fortelle litt om den?  Vi har spilt låta ”Rebellion (The Clans Are Marching)”helt siden bandet ble startet. En del fans har spurt oss om hvorfor vi ikke har re-utgitt en mer oppdatert versjon av den. Nå har vi gjort det, og synes det var verdt bryet, den er jo som kjent den mest berømte låta som Uwe og jeg så langt har skrevet. Den måtte utgis på en EP, fordi den ikke passet inn på det nye albumet som jo er et konseptalbum. EP’en inneholder i tillegg en låt som ikke finnes på den nye cd’en samt et videoklipp.

Rebellion har også sluppet et nytt album med tittelen ”Arise – From Ginnungagap To Ragnaroek – The History Of The Vikings Volum III”. Kan du fortelle litt om det nye albumet?  Det er vel først og fremst det mest moderne albumet vi noen sinne har laget. Både produksjonene og låtskrivningen har endret seg for hvert album, noe jeg synes er bra. Det viser at vi er ”alive and kicking”, og ikke bare gjentar oss selv.

Hva med tekstene, kan du fortelle litt om dem?  Dette er det tredje albumet i en triologi om vikingene. De to første albumene, tok for seg vikingenes ekspansjon henholdsvis vestover og østover, mens denne tar for seg selve vikingmytologien.

Dere har nå som nevnt utgitt en triologi om vikingene. Hvorfor skriver dere så mye om dem? Det virker som dere er veldig godt informert når det gjelder historien deres. Vi planla i utgangspunktet kun å lage ett konseptalbum om vikingene, men etter å ha studert historien deres kom vi frem til at det ville være helt umulig å klemme alt sammen inn på ett eneste album, i alle fall hvis en satte seg som mål å levere tekster av god kvalitet. Jeg mener at et godt historisk konseptalbum må dekke de sentrale elementene til emnet, og i tillegg ha plass til å trekke de store røde trådene i den historiske utviklingen. Dette ville vært umulig å få til på ett enkelt album, så vi bestemte oss for å lage en triologi. Jeg tror jeg har vært i gjennom omtrent alt som finnes av historisk litteratur om dette. I tillegg har jeg lest Heimskringla, Edda, en del kristne tekster om emnet og skriftene til Adam fra Bremen. Det er kjempespennende lesning, og det har vært utrolig artig og ikke minst lærerikt å fordype seg i dette.

Tilbake til det første albumet dere ga ut, ”A Tragedy In Steel”. Det handler etter det jeg har forstått om Shakespear- dramaet, Macbeth. Hvorfor valgte dere å lage et album basert på dette stykket?  Rett og slett fordi det er et flott drama, og et perfekt materiale å basere en metalplate på. Jeg vil anbefale det på det sterkeste som lektyre til alle som er inne i blod, mord og helter… og selvsagt også det engelske språket.

Hvordan går dere frem når dere skal lage et nytt album, er for eksempel alle medlemmene like involvert i prosessen?  Jeg lager først en kort skisse over hvordan konseptet skal se ut. Her angir jeg for eksempel hvor mange låter det skal være om hvert emne og hvordan ”feelingen” i de forskjellige låtene skal være. Uwe skriver melodier basert på denne skissen, også pusler vi det sammen steg for steg, til vi sitter igjen med den helheten som vi ønsker. I tilfellet ”Arise….”, tok dette over et år. Uwe og jeg gjør det meste av arbeidet, men vi holdet de andre medlemmene orientert, og tar med deres forslag der de passer inn. Micha har skrevet noen tekster, og Gerd og Simone har hatt innflytelse på musikken.

Har dere planer om å lage noen video fra den nye plata?  Ja, det har vi selvsagt, men jeg er redd det ikke er mulig i øyeblikket. Det koster penger for plateselskapet, og på grunn av statusen i dagens platemarked tviler jeg på at de er villige til å punge ut for det, dessverre.

Hva med turne, har dere for eksempel noen planer om å spille i Norge i nærmeste fremtid?  Vi holder i øyeblikket på med å planlegge neste års turneaktivitet, og om alt går etter planen starter vi å turnere på nyåret. Hvis dere mot formodning skulle kjenne til noen som ønsker å få besøk av oss og er villige til å betale omkostningene, bare gi beskjed.

Helt til slutt, noen ord til fansen?
Greetz, håper jeg ser dere snart.

Da gjenstår det bare å takke Tomi for at han stilte opp og ønske ham og resten av Rebellion lykke til med ny EP, album og turne.
Write a comment...

Latest reviews

1055 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
1760 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
1960 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
1859 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
1918 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
2430 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares