Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

SCARIOT - Teknisk Power Metal Fra Sørlandet

Teknisk Power Metal Fra Sørlandet

- Tekst: Even Knudsen, 4. otkotber 2003 -

Scariot ble etablert i 1997 av Daniel Olaisen, som kanskje noen kjenner igjen fra Blood Red Throne og Satyricon. Bandets rykende ferske skive, 'Strange To Numbers', ble sluppet for noen få dager siden og er den tredje i rekken. Scariot er et av fire band som i disse dager legger ut på Scream Metal Tour 2003. Daniel forteller litt mer om fortid, nåtid og fremtid.

’Strange to numbers’ har vært ute i et par dager nå. Har tilbakemeldingene begynt å strømme inn? En håndfull til nå, men de har til gjengjeld vært upåklagelige! Virker lovende i hvert fall!

Om en knapp uke legger dere ut på turne samen med Einherjer, Griffin og Lumsk. Hvilke forventninger har dere til den turneen? Det blir jo en fet anledning for oss og få vist oss utover i den lokale scena. Er litt spent på fremmøte i ukedagene, men vi skal gi full peis uansett!

Ligger det an til mer turnevirksomhet etter at Scream-turneen er over? Ikke foreløpig. Det er jo greit å bli litt varm på hjemmebane før vi jobber mot å lisensiere skiva videre ut i Europa og deretter følge opp med spillejobber i utlandet!

Har spilt ’Strange to numbers’ sønder og sammen de siste ukene. Noe av det første jeg bet meg merke i var det utrolig kompakte lydbildet. Er dere fornøyd selv hva produksjonen angår? Er det noe dere kunne tenkt dere å rette på i ettertid? Er vel det vi har slitt med tidligere. Få trøkket fra live til plate liksom. Vi er svært fornøyd denne gangen og har fått en fin balansegang mellom det polerte og energiske!

Har du en spesiell låt som favoritt på skiva? (…eller er alle for ultimate klassikere å regne?) Må vel blir Prospects Unknown. Livemessig er tittelkuttet og E – pollution fete!

Hvordan blir en Scariot-låt til? Fortell litt om hvordan dere går frem når dere skriver låter. Er hovedsakelig jeg som mekker låtene, men både Frank og Steffan kommer med noen riff, og Frank lager dessuten alle sine soloer og tostemte partier. Oddleif står jo for nesten all tekst og vokallinjer så alle får jo litt inputs i låtene!

Noen av dere har forpliktelser i andre band. Lar dette seg kombinere i tiden fremover, eller blir det Scariot som får all fokus? I disse dager er det Scariot og vårt nye plateslipp som står i fokus. Dersom ikke det forestår noe på Scariot agendaen, prioriterer vi andre band og prosjekter og dette er bare sunt for alle parter. Så langt har ting fungert greit og bare tiden vil vise om noen av banda vil beslaglegge så mye tid at andre band må ofres…

Man biter seg jo også merke i de instrumentale prestasjonene på ’Strange to numbers’. Fortell litt om deres bakgrunn som musikere? Har noen av dere noen form for teoretisk musikk bakgrunn? Frank har gått på skole i USA, men ellers er alle selvlærte. Vi har vel et visst teknisk nivå i bandet, men fokusering på å mekke gode låter går foran alt!

Det kunne vært interessant å høre hvilke artister/band som i størst grad har inspirert dere som musikere og som band? Personlig spenner min musikksmak seg fra D’Sound til Crytopsy liksom, så det gjenspeiler vel at jeg har tre så forskjellige band å få utløp for ideene mine. Dimebag, Thordendahl, Schuldiner og Loomis er vel noen av det mest ypperste verden har sett av metall snekkere! Solomessig er jeg meget inspiret av min favoritt, Joe Satriani. Frank derimot, er temmelig preget av Shawn Lane og den type spilling.

Jeg registrerer at det er delte meninger knyttet til coveret på ’Strange to numbers’ Hva synes du selv? Var dette et klart førstevalg eller hadde dere flere andre alternativer? (personlig synes jeg coveret er ganske så kult !) Jeg er så drittlei av ”battle” og ”nakne damer” cover, så vi ville ha noe annerledes. Hovedtema på skiva er teknologi, og både platetittel og coveret har en link til dette. Strange to Numbers har vært klar en stund nå og er også en annerledes tittel som folk kanskje stusser litt på og grubler litt over?

Dere har, i likhet med Griffin, signert for Frode og Face Front. Hvorfor falt valget på nettopp dette selskapet? Hadde dere tilbud fra andre selskaper? Fordi de kom inn i siste liten og sørget for at innspillingen av nye skiva ble et faktum. OS Music, som skulle gi den ut, har jo opptrådt som et totalt useriøst selskap og rett og slett kuttet kontakten med oss. Dessuten stoler jeg på Frode og Face Front!

Det begynner etter hvert å dukke opp en del bra metal band her til lands, også utenom black metal sjangeren som har hatt mye fokus de siste årene. Merker dere at interessen begynner å ta seg opp også for den formen for metal som dere serverer? Interessen for kvalitet bør være der uansett stil. Jeg mener vi står for kvalitet og synes det er digg å få anerkjennelse for det. Det oser jo av sortmetallband, så det er jaggu på tide at reine heavymetal band også vokser frem her til lands! Men det er nok nedover i Europa at det store markedet for vår musikk ligger, men det er kult å bygge opp et navn i hjemlandet først Hvor står Scariot om fem år? Vi har forhåpentligvis fått et navn på kartet, gitt ut to-tre knallskiver og turnert masse!


Det var det jeg fikk ut av en relativt ordknapp Daniel Olaisen i denne omgang. Har du ennå ikke fått opp øynene for Scariot bør du snarest sjekke ut 'Strange To Numbers', en av årets beste norske metalutgivelser.


Write a comment...

Latest reviews

167 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
307 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
505 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
349 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
360 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
496 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares