Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

TESTAMENT - Klassisk Fra Bay´en

Klassisk fra Bay´en

Da telefonen ringte ca 30 minutter på ”overtid” en lørdagskveld i midten av mars, hoppet undertegnede høyt i stolen på tross av at oppringningen var høyst ventet. Jeg har vokst opp på 80–tallet og husker Bay Area thrasherne som fjerne guder. Nå har jeg en av dem på tråden, nemlig en energisk og opplagt Eric Peterson.

Dere slipper deres nye album: ”Formation of Damnation” 25 april. Kan du fortelle litt om den?: Den er vårt første album på hele ni år. Det var aldri meningen at det skulle ta så lang tid, men på grunn av en del mildt sagt uheldige omstendigheter ble det slik. Først får Chuck (Billy) kreft, og så brekker jeg beinet. I tillegg byttet vi plateselskap, har hatt en del utskiftninger i bandet også har vi turnert en del. Nå er vi imidlertid tilbake med ett nytt album som jeg selv mener har mye av ”soundet ” vi hadde på de første platene våre, bare med en mer moderne produksjon. ”Formation of Damnation” er et produkt av en ny giv i bandet. Vi har lagt motgangen bak oss, er ny-signa på Nuclear Blast og gleder oss til turne og livespilling. På en måte er ”Formation of Damnation” en slags oppsummering av alt vi har gjort så langt.

Hvordan ligger det an med turneplaner, kommer dere for eksempel til å spille i Norge i løpet av den nærmeste Europaturneen?: Vi har planer om å være ute på turne fra mars og ut september. Det blir USA først, deretter blir det en del festivalspilling i Europa i løpet av sommeren. I september er det planer om en head liner turne. Vi har også planer om en del spillejobber her hjemme i Bay Area, sammen med blant annet Exodus og Death Angel. Husker ikke for øyeblikket om Norge står på listen i første runde. Det er jo ikke så lenge siden vi spilte der, men vi trives godt med å spille i Norge, blir alltid veldig godt mottatt, så vi kommer garantert tilbake. Ellers så har alle i bandet stiftet familie, slik at vi kan ikke turnere så mye nå som vi gjorde tidligere.

Testament eller Legacy, som dere kalte dere først, startet i 1983. Kan du fortelle litt om begynnelsen?: Helt i starten var vi ett slags undergrunn thrash/black metal band. Du kan si vi var en slags Bay Area versjon av Hellhammer. Vi var strekt inspirert av Mercyful Faith og Tyger Pan Tang. Alle bandbildene fra den tiden ble tatt på kirkegårder og andre dystre steder. Vi brukte liksminke og tekstene handlet stort sett om død, og andre mer eller mindre morbide emner. Etter hvert ble blant annet Greg Christian med i bandet, og han likte ikke ”black” elementene i musikken, og ville definitivt ikke bruke liksminke. Vi byttet ut sminken med jeans, og ble mer og mer et rent thrash metal band. Da Chuck ble med, ble vi enda mer melodiske, og til slutt utviklet vi det soundet dere kjenner som Testament. Jeg synes imidlertid det er veldig morsomt å kikke på de gamle bandbildene og minnes hvordan det hele begynte.

Testament het Legacy helt i starten. Hvorfor skiftet dere navn?: Da vi het Legacy, var vi unge og blakke og bodde fortsatt hjemme hos foreldrene våre. Vi hadde nettopp blitt ”signa” på Megaforce, og var i gang med å spille inn vårt aller første album. Under innspillingen fikk vi plutselig høre at vi ikke kunne bruke Legacy navnet mer, på grunn av at et annet band brukte det. Vi var som sagt ubemidlede og hadde ingen mulighet for å sloss om navnet i retten. Det var ganske fortvilende å skulle finne ett nytt navn sånn ”over natta”. Billy Milano fra S.O.D. foreslo Testament, og da jeg satte meg ned og tegnet det som en logo, falt alt på plass. Det måtte bli Testament.

Testament er ett av det kjente Bay Area Thrashmetal bandene. Kan du fortelle litt om hvordan det var å være en ung musiker i Bay Area på 80-tallet? : Det var en meget spennende og inspirerende tid. Det var mye konkurranse mellom bandene, men av det sunne slaget. Alle ville bli gode, samtidig som vi ville gjøre hverandre gode. Vi støttet hverandre, var gode kamerater, og alle kjente alle. En ulempe med å være så sammensveiset, var vel at vi ikke var så veldig ”åpne” overfor andre impulser. Det var en klubb vi pleide å spille på, som vi også ellers traff hverandre, og tok en øl og slikt. Hvis en stakkar med for eksempel Bon Jovi t-skjorte forvillet seg ned dit, vanket det juling. Miljøet i Bay Area på den tiden kan sammenlignes med den svenske death metal scenen eller den norske black metal scenen. Det oppstår en slags bevegelse av band som brenner for å spille en bestemt musikk, og det skapes kreative strømninger som produserer mange gode utøvere.

Hvordan er det med Bay Area miljøet i dag, eksisterer det fortsatt? : Ja, det er der fortsatt, bandene har bare blitt eldre. Det har også kommet til en del nye yngre band, men jeg må innrømme at jeg verken kjenner dem eller har hørt noe særlig av dem.

Hvilke band / artister anser du for å være Testament viktigste inspirasjonskilde? Vel, Testament er et band som består av flere individer, som hver for seg har sine egne inspirasjonskilder, så det er vanskelig å oppgi en bestemt artist på vegne av hele bandet. Kanskje Metallica, alle var i alle fall store fan av ”Kill em’ All” da den kom ut. Ellers så er jo alle Bay Area bandene inspirert av hverandre.

Når plukket du opp en gitar for første gang og hvorfor? :Vel, jeg plukket opp gitaren og la den ned igjen mange ganger, før jeg tok den opp for godt en gang i tenårene. Jeg hadde oppdaget Judas Priest, Iron Maiden og Venom og det inspirerte meg til å begynne for alvor.

Hvilken gitarist anser du for å være din viktigste inspirasjonskilde? :Det må definitivt være Michael Schencker.

Hva tror du , du hadde jobbet med hvis du ikke hadde blitt gitarist? :Oj, jeg aner egentlig ikke. Kokk kanskje, jeg er veldig glad i å lage mat. Jeg liker i grunnen å lage noe ut av ingen ting, hvis du forstår. Måtte bli et eller annet yrke der en skal skape noe fra ”skræstj”.

Testament har holdt på i mange år, hva anser du for å være høydepunktene i karrieren? : Jeg tror det må være Painkiller turneen sammen med Judas Priest. Vi fikk muligheten til å spille på store arenaer for aller første gang.

Testament fyller 25 år i år, hvis man tar med Legacy perioden. Foreligger det noen planer for feiring i den forbindelse? : Vel, jeg regner Testament fra 1986 og holder Legacy perioden utenfor. Dermed blir det ikke fest før om tre år, men da blir det ”kalas”... he he lar aldri en sjanse til å ta en øl gå fra meg.

Helt til slutt, er det noe du vil si til dine norske fans? : Hm, vet ikke helt, jo, hvis du liker det vi gjør, vær så snill og kjøp cd’en. Den er på kostet med blant annet en tjue-siders booklet, slik at alle som kjøper den skal få mer for pengene enn de som laster den ned ulovlig. Det er veldig viktig for oss i bandet å få solgt cd’ene våre. Det er det vi lever av,og det er det som gjør oss i stand til å kunne fortsette å lage musikk.

Da gjenstår det bare å takke Eric for intervjuet og ønske han og resten av Testament lykke til med nytt album.

Write a comment...

Latest reviews

176 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
319 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
512 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
357 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
369 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
509 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares