Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

TIAMAT - Legendenes Tilbakekoms

tiamat logo

Legendenes Tilbakekomst

- Teks av Leif Neverdahl, 1. april 2008 -

 

De svenske legendene Tiamat er endelig ute med nytt album. 5 år er lang tid å vente på nytt materiale , vi ringte derfor til vokalist og sjef Johan for å finne ut årsaken til dette.

Its been a long time but we are here again , its been five long years of thunder, lightning and rain" . . . . ?: He he, ja ,du refererer til åpnings strofen på albumet.
Det har helt klart tatt litt tid med denne skiven, så strofen er ment som var en liten resyme på hva som har hendt, en liten statement at Tiamat er tilbake. Det har vært en veldig merkelig skive å lage, tidligere har vi brukt mye mindre tid. Vi har jobbet frem og tilbake, vi bor langt fra hverandre, jeg har flyttet til Hellas og noen i bandet har fått barn. Det har rett og slett bare tatt utrolig lang tid å få den ferdig.

Så dagens besetning er å anse som ett permanent band, tidligere har det vel bare vært deg som har vært fast?: Ja, helt klart, det er det nå. Vi bor som jeg sa langt fra hverandre, noen vil nok forsatt ta litt fri innimellom, men vi vil nok allikevel være stabile fremover. Live vil det nok være noen stand inn, som for eksempel at Fredrik Åkesson (nå Opeth) steppet inn for Thomas på live DVD'en "The church of Tiamat".

Som er en meget bra DVD , er du selv fornøyd med resultatet?: Ja absolutt, den synes jeg ble meget bra, med tanke på hva en dvd er og hva vi er var vi veldig fornøyde. Vi fyllte den også med en del ekstra materiale, jeg jobbet mye med den, vi ville absolutt ikke slippe noe halvhjertet.

Og hva kan vi så forvente av Tiamat i 2008 og årets album "Amanethes"?: Vel, jeg er dårlig på å beskrive med ord hvordan min egen musikk låter. Det jeg kan si er at det nok er umiskjennelig Tiamat, men allikevel er det mye mer, veldig variert. Vi liker å være frie å gjøre det vi vil, jeg liker Celtic Frost, Lars liker Sting og Anders liker country, vi vil rett og slett ikke begrense oss, vi synes det er en kul greie å ha sterke kontraster på en plate, noe jeg føler vi har fått til.

Dere har skiftet fra Century Media til Nuclear Blast, noen spesiell grunn til det? : Egentlig ingenting drastisk, vi var rett og slett bare ferdige med kontrakten. Derfor hadde vi følere ute hos flere selskaper, fikk mange tilbud, også Century Media, men Nuclear Blast føltes riktig denne gangen.

Hva med planer om turnering i forbindelse med det nye albumet? :Jepp, blir en del festivaler i sommer, ingenting er fastsatt foreløpig, og ingenting i Skandinavia ennå.
Videre blir det vel en Europa turne i høst, men som sagt ingenting er fastsatt. Det dukker alltid opp en del etter lansering av ny plate, akkurat nå er det mest i Øst Europa og en festival i Tyskland.

Hva hører du på når du selv setter på musikk? Vet at du er en stor Pink Floyd fan. Pink floyd har jeg faktisk ikke hørt på evigheter, antagelivis siden det er så lenge siden de har gitt ut noe. Akkurat nå har jeg faktisk en periode jeg hører på mye Svensk musikk, kansje fordi jeg har flyttet og vært borte fra Sverige så lenge. Hører på band som Kent (feig som jeg er sier jeg ikke ett ord og later som jeg liker Kent jeg også....) og lignende.

Så går vi over i en prat om undertegnedes tur på Melloboat i Mars , jeg skrøt fælt av hele greia og prøvde å lure med Johan neste år. Vi får se...

Hva med de gamle klassikerene, hva forhold har du idag til for eksempel "Wildhoney" og "Deeper kind of slumber"? :De platene har jeg faktisk ett helt ok forhold til ennå. På en måte var "Wildhoney" en foreganger og jeg vet at den har inspirert en del band, og det er noe jeg er stolt av. "Deeper kind of slumber" er en veldig personlig plate, jeg synes den er bra, men synes samtidig det er vanskelig å høre på den, den minner meg om en tøff periode i livet.

Og til slutt, neste år har dere 20 års jubileum, store planer? :Neeei . . , egentlig ikke, noe må vi vel finne på..., drikke litt kansje, som vanlig he he..

Og dere er klar for nye 20 år også . .? :Ja for faen, det er ingen problem, vi kjører på !

Write a comment...

Latest reviews

176 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
319 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
512 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
357 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
369 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
509 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares