Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

VOYAGER - Melodiøs Metal Fra Down Under

Melodiøs Metal Fra Down Under

- Tekst av Even Knudsen, 24. mars 2005 -

 

Australia er så avgjort ikke det landet man i størst grad forbinder med metal, men det finnes selvfølgeig unntak. Voyager er et godt eksempel på akkurat det. Bandet har akkurat sluppet sitt debutalbum som bærer tittelen 'Element V'. Jeg oppsøkte vokalist Daniel Estrin og gitarist Mark De Mattimo for å finne ut mer om dette spennende nye bandet.

Først må jeg gratulere med 'Element V', et av de bedre debut albumene jeg har hørt på en god stund. MARK: Takk skal du ha. Det er inspirerende å høre slikt DANIEL: (nikker samtykkende)

Siden Voyager mest sannsynlig er et nytt bekjentskap for de fleste av våre lesere hadde det vært greit med en kort innføring i bandets historie så langt. MARK: ok. (sukker). Året var 1999. Daniel møter Mark. De spiser lunch og diskuterer muligheten for å starte et band med en 'anything goes' holdning. Daniel ringer Adam (Lovkis-ex trommis). Mark Baker møter Daniel og Adam jammer litt sammen. På neste jam har Mark DV, Mark Baker (Keys), Daniel (gitar) og Adam sin første offisielle 'Voyager' øving. Slik fortsetter det i to måneder. Mark Baker forlater bandet. Daniel går tilbake til keyboards. Emanuel Rudnicki (gitar) kommer inn. I 2000 gjør bandet noen få konserter som en kvartett uten bassist. Adam freaker ut og forlater bandet for så å bli erstattet av tromme monsteret Geoff Callaghan. En kort stund senere møter Jennah Graeig Mark DV. Mark DV tenner men hans drømmer blir kjapt knust når Jennah nevner at hun gjerne vil spille bass i Voyager. Mark overtaler (les: ber på sin knær) de andre til å teste henne. Jam'en fortsetter og hun fikser sakene utmerket. Voyager gjør sin første konsert som kvintett i 2001. En god del konserter senere bestemmer Jennah seg for å forlate Voyager. Av hvilken grunn vites fremdeles ikke. Melissa Fiocco blir oppdaget og hun glir perfekt inn i rollen som kvinnelig bassist. Bandet gjør mange konserter i 2004 og Emanuel klipper håret. 2005- Daniel og Mark gjør intervju med Even. DANIEL: Du glemte vist å nevne at også DU kloppet håre Mark og dermed inntok du rollen som " UNTRUE"

Dere mikser forskjellige stilarter inn i musikken deres. I min anmeldelse av 'Element V' omtalte jeg musikken deres som progressiv powermetal. Hvordan vil dere selv beskrive det dere driver med? DANIEL: MELODIØS METAL. Jeg kunne gjerne sittet her hele dagen og og ramset opp “symphonic progressive atmospjeric neo-classical two minute noodle metal" men, det er melodiøst og heavy, Jeg mener det er melodiøs metal. MARK: VOYAGER prioriterer melodi og sangstruktur, og forsikrer seg om at lytteren til enhver tid blir underholdt.

Variasjonen i låtmaterialet forteller meg at dere har hentet inspirasjon fra forskellige stilarter. Er det stort gap i musikksmaken internt i bandet og er det noen band som har inspirert dere mer enn andre? MARK: Ja, det er et stort gap. Min inspirasjon er hovedsaklig hentet fra Frank Zappa, Dark Throne, KISS, Black Sabbath, Motorhead, Misfits, Miles Davis, Cream og mye annet. Manny hører på Power Metal og Scorpions. Melissa hører på ...Vel...æh...For å være ærlig aner jeg ikke hva hun hører på. Geoff høer på Queen og på stemmene inni hodet sitt. Daniel hører på... DANIEL: Det musikalske gapet er større enn glippen mellom tennene mine…hvilket er glimrende. Hvis alle hadde samme musikksmak ville vi høres like kjedelige ut som et ekteskap.

Fortell oss litt om låtskrivingsprosessen i Voyager. Hvordan blir en typisk Voyager låt til? MARK: Vel, Daniel kommer som regel opp med skjelettet av en låt hvorpå vi andre bidrar til å legge kjøtt på beinene. Han skriver alle tekster og vokallinjer mens vi hjelper til med arrangementene. DANIEL: Yeah, det er mye godt sånn det fungerer . Og når jeg går tom for ideer kommer de andre bandmedlemmene opp med et kult riff som går rett hjem hos meg.

Det som imponerer meg mest ved 'Element V', ved siden av det sterke låtmaterialet, er vokalen. Du velger noen litt utradisjonelle vokallinjer som gjør musikken mer unik . Bruker du mye tid på å komme opp med vokallinjene, eller er det noe som kommer naturlig? DANIEL: Det kommer 100% naturlig, som fersk presset fruktjuice! Det eneste jeg bruker tid på er å forsikre meg om at vokallinjene blir melodiøse og catchy. Jeg antar at noen av vokallinjene er utradisjonelle, men det er definitivt ikke noe jeg streber etter. MARK: Frukt juice? Huh? Har du hørt 'The Lemon Song' av Led Zeppelin? The ONLY heavy metal fruit juice song! (Daniel rister på hodet)

Hva så med tekstene, er 'Element V' å anse som et konseptalbum eller forteller hver låt sin egen historie? DANIEL: Den er semikonseptuel på den måtene at den har et underliggende kosmisk tema, men som du sier, hver låt forteller sin egen historie. Skivas tekster omhandler alt fra personlige følelsesladde virvelvinder til fiction.....og selvfølgelig dukker det opp noen tekster om krigere også. MARK: Noen av tekstene minner meg om Emerson, Lake and Palmer og kan være overjordiske av natur samtidig som de er underholdende.

Stort sett alle låtene, kanskje med unntak av en eller to, holder høy standard. Uansett må jeg trekke frem ‘The ancient labyrinth’ som min personlige favoritt. Hvilke(n) låt(er) er deres favoritt(er)? DANIEL: Sannsynligvis “To the morning light” og “This bitter land”. Disse låtene viser Voyager fra sin beste side. MARK: Yeah, "Labyrinth" er rå. Den er kul å spille og har et dramatisk monsterarrangement.

Albumet slippes gjennom Nederlanske DVS records, hvordan kom dere i kontakt med dem? Har andre selskaper vist interesse i Voyager? DANIEL: DVS kontaktet oss, så det gjorde det hele ganske så enkelt. Vi holdt på å skrive under for et amerikansk selskap, men ting fungerte ikke helt så vi endte opp med DVS. Vi kan ikke klage. Håper bare at distribusjons selskapet gjør en ok jobb slik at skiva blir gjort tilgjengelig for kjøperne. Hvis ikke det fungerer har man jo alltids internett.

For en tid siden åpnet dere for Steve Vai, fortell litt om den opplevelsen? MARK: Det var fantastisk og i tillegg en forsterkning av våre stadig voksende ego...he,he. Mr. Vai var stjerne som alltid. Publikumet "hans" så ut til å komme mer og mer inn i Voyager's musikk for hver låt vi spilte. Der var et par luringer som forsøkte å gjøre meg forbandet men etter hvert kom de 1) inn i musikken, eller 2) ble banket opp. Forhåpentligvis begge deler. Jeg fikk tatt meg en rolig drink sammen med SV oppe på scenen og jeg må innrømme at det å håndhilse på fyren var som å hilse på en selvsikker, suksessfull, rolig, RIK, i overensstemmelse med seg selv type gud. Flott fyr, i tillegg har han spilt med Zappa. Hva mer kan man si?

Har dere flere liveopptredener planlagt? Siden dere er signet på et Europeisk selskap er det vel naturlig å spørre om det er noen sjanse for å få se dere på en Europeisk scene i nær fremtid? DANIEL: Absolutt. Vi planlegger en Europaturne i 2006 så gjenstår det bare å se om det finansielt lar seg gjøre, det koster en god slump penger å komme seg dit men det hadde vært utrolig kult å gjøre noen konserter der! MARK: Yeah, å komme fra bunnen av kloden er ikke spesielt gunstig med tanke på å turnere i Europa. Det skal imidlertid ikke forhindre oss fra å besøke Norge for å stjele noen av deres vakreste kvinner og sluke mye norsk øl.

Hva skjer i den Australske metalscenen om dagen? Vi mottar ikke så veldig mange skiver fra den kanten av verden. jeg har hørt Black Majesty, Dungeon og sannsynligvis noen andre også. Er der noen nye spennende band på tur opp? MARK: Jeg har aldri hørd om de bandene du nevner. I Perth finner du noen få internasjonale band som SyZyGy (RIP), Vespers Descent. Karnivool, Pathogen, Maximum Perversion, Nexus, The Furor og Psychonaut. Noen band fra den østre delen av Australia som det er verdt å merke seg er Alchemist, Daysend og Fuck I'm Dead (butcher metal).

Dere legger mye press på egne skuldre ved å gi ut en så sterk debut. Er det mulig å overgå denne utgivelsen? DANIEL: Vent til du hører den neste skiva og bedøm selv. Jeg tror definitivt at det er mulig. MARK: Det er alltid mulig å overgå det som har blitt gjort i fortiden. Du må bare overse presset og beholde roen så vil musikken komme naturlig. Hvis vi skulle gått inn i studio og tvinge oss selv til å overgå forventningene ville vi sannsynligvis endt opp med å ta livet av hverandre og det ville aldri ha kommet noe nytt Voyager album.

Mens vi er inne på det med nytt album, litt tidlig kanskje, men hvilken retning forventer dere at musikken vil ta? Føler dere at dere har funnet deres nisje eller kan vi forvente drastiske forandringer? DANIEL: 1000% SATANIC BLACK THRASH KILL DEATH. (Mark sa det, ikke jeg). MARK: jeg tror vår nisje er å ikke ha noen nisje. Det er bedre å la låtene stake ut sin egen kurs i stedet for å ha en slags master plan. Voyager vært i konstant utvikling helt siden starten og slik vil det fortsatt være. DANIEL: Jeg likte den, Mark, det der hørtes bra ut.. VÅR NISJE ER Å IKKE HA NOEN NISJE.

Vel vel, det skulle være alt for denne gang. Lykke til videre og jeg gleder meg til å høre mer Voyager musikk i fremtiden. DANIEL: Du kommer til å få høre mer fra Voyager, ingen grunn til bekymring.. og forhåpentligvis se oss også, svømmende i fjordene i deres nydelige land… TUSEN TAK! MARK: Takk for intervjuet! Vi ses snart.Det var det vi fikk ut av våre australske venner i denne omgang, husk nå endelig å sjekke ut bandets debutalbum ’Element V’


Write a comment...

Latest reviews

167 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
307 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
505 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
349 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
360 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
496 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares