WE CAME AS ROMANS - Har vokst litt til

Har Vokst Litt Til

- Tekst av Anne Camilla Bergkvist, 21. november 2011 -

Det amerikanske post-hardcore bandet We Came As Romans har sluppet karrierens andre album "Understanding What We've Grownn To Be" og er for tiden ute på turne. Likevel tok gitarist og grunnlegger Joshua Moore seg tid til å svare på spørsmål fra oss i The Streets mellom reising og konserter.

We Came As Romans ble startet i 2005. Kan du fortelle litt om begynnelsen? Det er riktig, vi startet opp i 2005, og etter diverse utskiftninger av medlemmer, utgivelse av en EP og ett album er vi nå klare med skive nummer to. Vi prøver å være et positivt band i en tung og ofte dyster musikksjanger.

Dere slapp albumet “Understanding What We’ve Grown To Be” i september. Kan du fortelle litt om det. Hva handler det om? Det er helt klart tyngre enn forgjengeren, og når det gjelder tekstene så er de mer realistiske og ærlige i forhold til hvordan livet egentlig er. Det tar for seg de triste sidene av et menneskes liv og prøver å utforske hvordan man kan beholde og se de fine tingene i livet samtidig som man gjennomgår noe som er vanskelig.

Hvorfor valgte dere å kalle albumet for “Understanding What We’ve Grown To Be”? Tittelen handler kort og godt om det å forstå deg selv og hvilken person du er og hvis du ikke er fornøyd med den du er, hvordan du skal jobbe videre og ta de nødvendige steg for å bli den du ønsker å være.

Hvorfor valgte dere å kalle bandet for “We Came As Romans”? Ligger det noen spesiell historie bak det navnet? He..he.. nei, det er bare et navn som vi syntes klang så fint da vi fant det opp for fem år siden. Det ligger ikke noe mer bak det enn at vi syntes det hørtes kult ut.

Tilbake til det nye albumet, hvordan går dere frem når dere skal lage et nytt album. Er for eksempel alle medlemmene med hele tiden?
Jeg lager all musikken og fremfører den for resten av bandet. Deretter legger Eric på trommer. Så lager jeg tekstene og setter meg ned med vokalistene, Dave og Kyle slik at de får muligheten til å sette sitt preg på vokalbiten.

Hvordan vil du beskrive We Came As Romans sin musikk? Den er enkelt og greit heavy og melodiøs på grunn av at vi kombinerer orkestrale elementer og piano, med elektroniske trommer og tunge gitarer.

Hvor henter du inspirasjonen til å lage musikk og skrive tekster fra? Hovedsakelig så lar jeg meg inspirere av livet i sin alminnelighet, av hva som hender med og rundt meg, og de begivenheter som jeg får oppleve. Ellers har band som As Cities Burn og Brand New inspirert meg.

Kan du fortelle litt om coveret? Selvfølgelig. Det er laget av en kar som heter Paul Romano. Det var også han som sto for coveret til debutskiva vår “To Plant A Seed”. Han har utvilsomt et stort talent og det fineste med ham er at han forstår konseptene våre og forvandler ideene vi kommer til noen, etter min smak fantastisk fete cover. Vi er veldig fornøyde med den jobben han gjort for oss så langt. Coveret til “Understanding What We’ve Grown To Be” er en slags fortsettelse av coveret til forgjengeren “To Plant A Seed”, og som du kan se av tegningen har gutten på blitt litt eldre og mer moden på “Understanding What We’ve Grown To Be”.

Til slutt, noen ord til den norske fansen?
Takk for støtten så langt.

Takk for at du tok deg til å svare på spørsmålene og lykke til med ny plate og turne.
Takk for det.

Write a comment...

Latest reviews

797 Even Knudsen

SHADOW OF INTENT Melancholy

It’s been two years since ‘Reclaimer’, the last full length album from Conneticut/Rhode Island…
473 Even Knudsen

AMON AMARTH Berserker

Amon Amarth, the undisputed Swedish kings of melodic death metal strikes again with their eleventh…
710 Even Knudsen

PALADIN Ascension

Every now and then when listening through loads of new albums you’re in for a big surprise when you…
630 Even Knudsen

ALLEGAEON Apoptosis

'Apoptosis' is fifth full-lenght album from Denver, Colorado based Allegaeon, and as all their…
771 Even Knudsen

ENTERPRISE EARTH Luciferous

American deathcore outfit Enterprise Earth strikes back with their third full length album…
857 Even Knudsen

INANIMATE EXISTENCE Clockwork

 California based technical death metal trio Inanimate Existence returns with their fifth…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2019. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares