Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

WE CAME AS ROMANS - Har vokst litt til

Har Vokst Litt Til

- Tekst av Anne Camilla Bergkvist, 21. november 2011 -

Det amerikanske post-hardcore bandet We Came As Romans har sluppet karrierens andre album "Understanding What We've Grownn To Be" og er for tiden ute på turne. Likevel tok gitarist og grunnlegger Joshua Moore seg tid til å svare på spørsmål fra oss i The Streets mellom reising og konserter.

We Came As Romans ble startet i 2005. Kan du fortelle litt om begynnelsen? Det er riktig, vi startet opp i 2005, og etter diverse utskiftninger av medlemmer, utgivelse av en EP og ett album er vi nå klare med skive nummer to. Vi prøver å være et positivt band i en tung og ofte dyster musikksjanger.

Dere slapp albumet “Understanding What We’ve Grown To Be” i september. Kan du fortelle litt om det. Hva handler det om? Det er helt klart tyngre enn forgjengeren, og når det gjelder tekstene så er de mer realistiske og ærlige i forhold til hvordan livet egentlig er. Det tar for seg de triste sidene av et menneskes liv og prøver å utforske hvordan man kan beholde og se de fine tingene i livet samtidig som man gjennomgår noe som er vanskelig.

Hvorfor valgte dere å kalle albumet for “Understanding What We’ve Grown To Be”? Tittelen handler kort og godt om det å forstå deg selv og hvilken person du er og hvis du ikke er fornøyd med den du er, hvordan du skal jobbe videre og ta de nødvendige steg for å bli den du ønsker å være.

Hvorfor valgte dere å kalle bandet for “We Came As Romans”? Ligger det noen spesiell historie bak det navnet? He..he.. nei, det er bare et navn som vi syntes klang så fint da vi fant det opp for fem år siden. Det ligger ikke noe mer bak det enn at vi syntes det hørtes kult ut.

Tilbake til det nye albumet, hvordan går dere frem når dere skal lage et nytt album. Er for eksempel alle medlemmene med hele tiden?
Jeg lager all musikken og fremfører den for resten av bandet. Deretter legger Eric på trommer. Så lager jeg tekstene og setter meg ned med vokalistene, Dave og Kyle slik at de får muligheten til å sette sitt preg på vokalbiten.

Hvordan vil du beskrive We Came As Romans sin musikk? Den er enkelt og greit heavy og melodiøs på grunn av at vi kombinerer orkestrale elementer og piano, med elektroniske trommer og tunge gitarer.

Hvor henter du inspirasjonen til å lage musikk og skrive tekster fra? Hovedsakelig så lar jeg meg inspirere av livet i sin alminnelighet, av hva som hender med og rundt meg, og de begivenheter som jeg får oppleve. Ellers har band som As Cities Burn og Brand New inspirert meg.

Kan du fortelle litt om coveret? Selvfølgelig. Det er laget av en kar som heter Paul Romano. Det var også han som sto for coveret til debutskiva vår “To Plant A Seed”. Han har utvilsomt et stort talent og det fineste med ham er at han forstår konseptene våre og forvandler ideene vi kommer til noen, etter min smak fantastisk fete cover. Vi er veldig fornøyde med den jobben han gjort for oss så langt. Coveret til “Understanding What We’ve Grown To Be” er en slags fortsettelse av coveret til forgjengeren “To Plant A Seed”, og som du kan se av tegningen har gutten på blitt litt eldre og mer moden på “Understanding What We’ve Grown To Be”.

Til slutt, noen ord til den norske fansen?
Takk for støtten så langt.

Takk for at du tok deg til å svare på spørsmålene og lykke til med ny plate og turne.
Takk for det.

Write a comment...

Latest reviews

2816 Even Knudsen

THE HALO EFFECT Days Of The Lost

The Halo Effect was founded in 2020 by five former members of In Flames; Jesper Stömblad (guitars),…
3416 Even Knudsen

THE DEVILS OF LOUDUN Escaping Eternity

The Devils Of Loudun is a symphonic/melodic death metal band heading from Seattle, Washington and…
3293 Even Knudsen

STORMKEEP Tales Of Othertime

I don’t listen to black metal nearly as often these days as I did 15-20 years ago, but once in a…
3269 Even Knudsen

PATHOLOGY The Everlasting Plague

Over the past couple of decades a jungle of sub-genres have emerged within extreme metal in…
3370 Even Knudsen

MASSACRE Resurgence

Massacre was formed in Tampa, Florida as long back as in 1984 and they released a few demos in the…
4744 Even Knudsen

DREAM THEATER A View From The Top Of The World

A View From The Top Of The World is the 15th full length album from prog metal veterans Dream…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares