Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

WHERE ANGELS FALL - Symfonisk Goth Metal....kanskje?

Symfonisk Goth Metal...Kanskje?

- Tekst av Vegar Myrstad, 18. november 2004 -

 

 

Where angels fall er et nytt norsk fremadstormende goth band, og er i dag ute med sin debut Dies Irae, en MCD jeg hadde æren av å anmelde her på Streetswebzine. I anledning plate debuten tok vi en prat med André Bendigtsen, gitarist og programmeringsansvarilg i Where Angels Fall.

Gratulerer så mye med utgivelsen av EP’en, Dies Irae, en utrolig vakker skive jeg har hatt gående i spilleren her en stund nå. Er dere fornøyde med resultatet? Tusen takk for det! Joda, jeg tror jeg snakker for hele bandet når jeg sier vi er tålelig fornøyde med resultatet. I tiden som har gått etter at vi spilte inn MCDen har vi utviklet oss en del som band, og jeg for min del ser ting jeg kunne gjort annerledes på de låtene nå. Men alt i alt; vi er fornøyde med resultatet!

Hvordan har tilbakemeldingene fra media og publikum vært, så langt? Det er i stor grad positiv respons vi får tilbake fra både inn- og utland med unntak av et par land som ikke er helt klare for Where Angels Fall ennå. Hehe… Det negative går stort sett ut på det samme som The Streets har satt fingeren på; at låtene er ensidige og like, for lite gitarriffing osv.

Tittelen på EP’en, Dies Irae, er en tittel jeg synes klinger utrolig godt til utrykket deres, men hva betyr det egentlig? Dies Irae er latin og består av ordene dies (dag) og irae (vrede). Altså, vredens dag eller dommedag. Selv om tittelen er godt brukt fra før både som bandnavn, låtnavn og gudene vet hva, valgte vi å titulere MCDen Dies Irae fordi det passer godt til konseptet i låtene.

I min anmeldelse av skiva, kategoriserer jeg dette som goth. Hvordan vil du selv beskrive musikken deres? Jeg synes alltid det er vanskelig å skulle kategorisere egen musikk. Dagens goth-sjanger er imidlertid såpass bred at jeg tror ikke det blir helt feil å putte den i den båsen. Symfonisk goth-metal kanskje?

Jeg må si jeg ble mektig imponert da jeg leste av hjemmesiden deres at dere møttes for første gang i desember i fjor, og nå under et år etter har dere allerede gitt ut deres første skive! Det bør vel si det meste om ambisjoner, pågangsmot, og kvalitet! Hva er deres vinneroppskrift? Vinneroppskrift? Det må vel være nettopp det; ambisjoner, pågangsmot og kvalitet. Kast inn en god porsjon flaks også, så er man vel rimelig nær vil jeg tro. Hehe… Planen, da vi startet bandet, var nettopp å gi ut første demoen i 2004. Da vi var nesten ferdige med å spille inn meldte Edgerunner sin interesse med en kontrakt på å gi den ut som en MCD. Og slik ble det.

Kan du si litt om hvordan det hele startet for Where Angels Fall? Det startet med at jeg ville prøve å få i gang et band igjen, og Ole Kristian meldte sin interesse ganske tidlig. Med en såpass habil trommis med på laget var vi godt på vei, og etter å ha prøvd ut et par-tre gitarister og en bassist kom vi fram til lineupen vi er i dag.

Hvilken musikalsk bakgrunn/tidligere band, har dere før Where angels fall? Eirin var bassist før hun begynte å synge og har universitetsutdannelse på bass. Hun har tidligere spilt i lokale band hist og her som Mosjøenbaserte I Mitt Sinn og Trondheimsbaserte Seks Muser. Kristian spiller jo bass i Spiker i tillegg til Where Angels Fall, og Ole Kristian har spilt i band som Lost in Time og Ashes to Ashes. Jeg og Tom-Remi har ikke noe voldsomt med banderfaring fra før annet enn diverse garasjeband.

Dere er signet hos Edgerunner Records, var det flere plateselskaper som viste interesse? Det var vel igrunn ikke så mange andre plateselskaper som var av interesse akkurat da, ettersom vi i utgangspunktet hadde tenkt til å spille inn en demo. Riktignok var planen med demoen å se om noen plateselskaper kunne være interessert i en fullengder, men da Edgerunner kom med den dealen de gjorde hoppet vi på den. Så får vi se senere om andre selskaper kan være interesserte.

Etter denne spennende debuten, tvinger nok et spørsmål seg frem, når kan vi forvente en full lengder? Det blir forhåpentligvis ikke lenge til. I den siste tiden har vi øvd mye mot livespilling, samt komponert nye låter med tanke på utgivelse av en fullengder. Planen så langt er å starte innspillingen i løpet av våren 2005, så får vi se om det lar seg gjøre da. Hehe.. Vi er i hvert fall godt i gang på låtskriversiden, så så langt ser det bra ut!

Har dere booket mye konserter fremover? Noen i Nordnorge? Vi skal spille på Gothcity LIVE i mai 2005, men annet enn det er ikke booket foreløpig. Vi har imidlertid flere andre spillesteder i kikkerten, blant annet i nord-norge, og kommer til å satse på å få spilt en del ute før mai. Følg med på hjemmesiden vår hvor det kommer til å poppe opp datoer og steder etter hvert som de blir bekreftet!

Hvilke band har inspirert deg mest opp gjennom tiden? Hva var den første metal skiva du kjøpte, og når var det? Hva er den siste metal skiva du har kjøpt? Oi.. den var vanskelig du. Av band som har inspirert meg mest opp gjennom tiden må jeg vel først og fremst si Guns N’ Roses ettersom jeg lærte meg å spille gitar gjennom GNR tabulaturbøker. Hehe.. Ellers er band som Tristania og Within Temptation gode inspirasjonskilder i dag da de klarer å formidle stemninger i musikken på en måte som treffer meg godt. Den første metalskiva jeg kjøpte begynner vel å bli noen år siden, så jeg vet ikke om jeg husker det gitt. Sannsynligvis noe Metallica. Lurer på om det kan ha vært Kill ’em All. Den siste skiva jeg kjøpte var vel Flowing Tears-Razorbliss.

Takker for praten, og håper å høre mer i fra dere fremtiden. Noen ord avslutningsvis? Tusen takk for intervjuet! Dere vil nok høre mer fra oss i fremtiden, med mindre noen dør. Hehe… Stikk innom hjemmesiden vår på www.whereangelsfall.com som blir oppdatert med nyheter og live-datoer når det skjer noe! Og stem for gudenes skyld på oss til Bylarm, så skal vi gi Stavanger det byen trenger i 2005!That’s all folks.


Write a comment...

Latest reviews

167 Even Knudsen

ACCEPT Too Mean To Die

More than four decades has passed since Accept released their self-titled debut album back in 1979,…
307 Even Knudsen

MORDKAUL Dress Code: Blood

I must start by saying that I have a very limited amount of information available about Mordkaul,…
505 Even Knudsen

DEEDS OF FLESH Nucleus

This is undoubtedly the most anticipated release this year for me personally and now the wait is…
349 Even Knudsen

HELL:ON Scythian Stamm

I must admit that I have never heard of this Ukrainian band before, even though Scythian Stamm is…
360 Even Knudsen

PROFANITY Fragments Of Solace

On December 4th German tech-death veterans Profanity returns with their fourth full length studio…
496 Even Knudsen

MORS PRINCIPIUM EST Seven

Mors Principium Est can look back at a career spanning over 20 years as they now release their…

CONTENT

News

Interviews

Concerts

Articles

REVIEWS

Album

Dvd

ABOUT US

Contact

The Staff

Playlist Edvardsen

Playlist Even Knudsen

Partners

Contact us

 

Follow Us:

facebook 32 twitter 32

 Email:

  Mail

Photos, articles and comments are owned by the poster.

 

Arcticmetal.no are not responsible for user content.

 

Copyright © 2020. ArcticMetal.no.

 

Online since 1999.

 

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
0
Shares